FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS

Analiză Om de bază la începutul mandatului lui Edi Iordănescu, invizibil în 2023

Adrian Rus, al doilea dreapta, a fost om de bază în apărare la începutul mandatului selecționerului Edi Iordănescu FOTO: Gazeta Sporturilor
Adrian Rus, al doilea dreapta, a fost om de bază în apărare la începutul mandatului selecționerului Edi Iordănescu FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 19:53 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 20:58

Considerat la un moment dat o mare speranță pentru echipa națională, Adrian Rus (27 de ani) a devenit în ultima vreme un simplu jucător de lot. Selecționerul Edward Iordănescu l-a trimis în tribună pe fundașul central de 27 de ani și la meciul cu Belarus din această seară. Pentru a treia oară în această campanie. 

  • Belarus - România are loc azi, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • Reporterul GSP Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România.

Tricolorul împrumutat de Pisa în Cipru, la Pafos, n-a jucat niciun minut în 2023 pentru prima reprezentativă.

România s-a încurcat cu Belarus, iar calculele calificării la EURO 2024 s-au complicat teribil » Clasamentul ACUM
BELARUS - ROMÂNIA 0-0
România s-a încurcat cu Belarus, iar calculele calificării la EURO 2024 s-au complicat teribil » Clasamentul ACUM

La începutul mandatului lui Edi Iordănescu, Adrian Rus era văzut ca un om de bază în centrul defensivei. Trecuse testul de maturitate la meciul Germania - România (2-1), din preliminariile CM 2022, când Rus a fost unul dintre cei mai buni "tricolori" de la Hamburg, împreună cu Chiricheș.

Iordănescu l-a folosit titular pe Rus încă de la primul său meci ca selecționer, amicalul cu Grecia (0-1), apoi a mers pe mâna lui în patru din cele șase partide din Liga Națiunilor, când naționala României a retrogradat din "B" în "C". Rus a jucat alături de Chiricheș, Nedelcearu și Burcă în partidele cu Muntenegru (0-2), Bosnia-Herțegovina (0-1), Finlanda (1-1) și Bosnia-Herțegovina (4-1).

Ultimul meci jucat de Adrian Rus pentru echipa națională a fost amicalul cu Moldova (5-0), disputat la Chișinău, pe 22 noiembrie 2022. Atunci a marcat singurul său sub tricolor. De atunci, Rus a pierdut tot mai mult teren în fața lui Andrei Burcă (30 de ani) și Radu Drăgușin (21 de ani).

În timp ce Adrian Rus a jucat din ce în ce mai rar la Pisa, în Serie B, și a sfârșit prin a fi împrumutat în Cipru, la Pafos, Drăgușin a început să strălucească la Genoa și s-a impus rapid la echipa națională, în cuplu cu experimentatul Andrei Burcă.

Drăgușin și Burcă au fost integraliști în toate cele 6 meciuri din această campanie pentru EURO 2024, în care România nu a pierdut.

VIDEO. Edi Iordănescu, încrezător în forța grupului: „Nu ne-a fost teamă de nimeni din grupă și încă nu ne este. Gestionez un grup inteligent, există chimie totală”

Citește și alte articole:

România nu contează la un capitol-cheie » Regula ultimelor 5 campanii

„Nu, nu ai nicio scuză!” » Răspuns din studio pentru Edi Iordănescu

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close