FOTBAL  »  NATIONALA  »  CROAȚIA U21 - ROMÂNIA U21

FOTO Târnovanu a salvat România de o rușine fără precedent la Europene » „Tricolorii” încheie în genunchi

România U21 și Croația U21 au remizat, scor 0-0, în ultimul meci al grupei B de la EURO 2023. „Tricolorii” au evitat o rușine istorică, prima gazdă a turneului fără punct și fără gol marcat, doar datorită intervențiilor lui Ștefan Târnovanu. +34   FOTO
România U21 și Croația U21 au remizat, scor 0-0, în ultimul meci al grupei B de la EURO 2023. „Tricolorii” au evitat o rușine istorică, prima gazdă a turneului fără punct și fără gol marcat, doar datorită intervențiilor lui Ștefan Târnovanu.

Articol de , , - Publicat marti, 27 iunie 2023 23:35 / Actualizat marti, 27 iunie 2023 23:47

România U21 și Croația U21 au remizat, scor 0-0, în ultimul meci al grupei B de la EURO 2023. „Tricolorii” au evitat o rușine istorică, prima gazdă a turneului fără punct și fără gol marcat, doar datorită intervențiilor lui Ștefan Târnovanu. 

Criticat din toate direcțiile pentru jocul prestat de „tricolori” în primele două partide, Emil Săndoi a încercat să evite o rușine istorică, prima gazdă a Europeanului fără punct și fără gol marcat în faza grupelor.

Edi Iordănescu vrea să discute cu „indezirabilul” de la ultimele acțiuni ale României: „O să fac asta, dar nu aștept pe nimeni!”
SELECȚIE
Edi Iordănescu vrea să discute cu „indezirabilul” de la ultimele acțiuni ale României: „O să fac asta, dar nu aștept pe nimeni!”

România U21, remiză la ultimul meci de la EURO 2023

Echipa de start a suferit doar două modificări față de eșecul cu Ucraina. Cea a lui Screciu a fost provocată de probleme medicale. Celălalt fotbalist revenit printre titulari a fost Tavi Popescu.

Extrema celor de la FCSB a vrut să demonstreze că merită și a făcut o prima repriză bună, cel mai activ „tricolor”. A ratat două ocazii mari în minutele 19 și 23, primind și un cartonaș galben. Tavi n-a mai fost la fel de inspirat în partea secundă, înlocuit cu Petrila după o oră de joc.

+30 FOTO

Partida a fost una echilibrată până în ultimul sfert de oră. Depăsiți evident la capitolul fizic, elevii lui Săndoi au fost înghesuiți în propriul careu. Fanii și-au pierdut răbdarea, au cerut demisia selecționerului și a întregii conduceri FRF. 

Pe gazon, doar „paradele” lui Târnovanu și intrările la sacrificu ale lui Dican și Racovițan au păstrat poarta intactă.

România U21 încheie în genunchi un turneu de dat uitării, organizat în Ghencea, fără gol marcat.

FINAL. Croația U21 - România U21 0-0

S-a terminat partida.
min. 90+2: Târnovanu salvează din nou naționala! 
min. 89: Miculescu intră în locul lui Ișfan.
min. 84: „Tricolorii” sunt îngesuiți în propriul careu. Dican respinge în ultima clipă un șut din unghi.
min. 80: Târnovanu are încă o „paradă” de excepție. 
min. 78: Cântecul favorit al suporterilor în acest moment: „Ole, ole, ola, ola, FRF demisia”.

min. 73: Adrian Mazilu intră în locul lui Louis Munteanu.
min. 65: O combinație superbă îl lasă pe Claudiu Petrila singur, la 14 metri de poartă. Șutul, cu latul, este defectuos.
min. 60: Tavi Popescu este înlocuit cu Petrila. 
min. 58: Albu are nevoie de îngrijiri medicale. Acuză dureri la spate, din cauza unei intrări tari a oponentului direct. 
min. 55: Momente bune ale „tricolorilor”. Fundașii centrali urcă la centrul terenului, pentru un presing agresiv. Mingea e recuperată rapid.
A început repriza secundă! Emil Săndoi a efectuat o schimbare, Bîrligea în locul lui Markovic.

S-a terminat prima repriză! România U21 și Croația U21 sunt la egalitate, scor 0-0.
min. 40: Pantea are o incursiune extraordinară. Șutează de la 16 metri, dar insuficient de bine plasat.
min. 38: Târnovanu blochează incredibil două șuturi ale croaților. Mingea sare tot la adversari, dar „tricolorii” sunt salvați de bara transversală. 
min. 35: Franjic, al treilea fotbalist croat avertizat în meciul de astăzi. Lovitura liberă rezultată, la 35 de metri, lateral stânga, este executat de Țicu peste poartă.

+30 FOTO

min. 26: Încă o ocazie a lui Tavi. De această dată, un șut care a căutat vinclul. 
min. 24: Tavi Popescu greșește o pasă, apoi își calcă adversarul și vede cartonașul galben.

min. 23: Ocazie uriașă a României. Tavi Popescu a combinat cu Ișfan. Mingea a revenit la extrema celor de la FCSB. Jenat de doi apărători, a șutat cu vârful. Portarul advers a respins în ultimul moment.
min. 19: Prima acțiune legată a „tricolorilor”. Tavi Popescu pasează în careu pentru Louis Munteanu, dar șutul e slab, pe centrul porții.
min. 15: Dion Beljo îl încearcă pe Târnovanu cu un șut din unghi. Portarul celor de la FCSB reține fără emoții.
min. 7: Debut confuz de partidă, cu greșeli de ambele părți. 
A început partida! Aproximativ 6.000 de spectatori sunt prezenți pe arena din Ghencea.

Croația U21 - România U21, echipele de start

CROAȚIA U21: Pandur - Sigur, Franjic, Perkovic, Krimanzic - Vidovic, Hodza, Bulat, Baturina - Frigan, Beljo 
REZERVE: Kotrski, Cavlina - Colina, Palaversa, Soldo, Sego, Prsir, Simic, Kacavenda, Galesic, Fruk 
SELECȚIONER: Dragan Skocic

ROMÂNIA U21: Târnovanu - Pantea, Racovițan, Dican, Țicu - Ișfan, Dr. Albu, Lixandru - L. Munteanu, Markovic, Oct. Popescu
REZERVE: M. Popa, Gorcea - Petrila, Miculescu, Cîmpanu, Borza, Mazilu, Dumitrescu, Bîrligea, Pop
SELECȚIONER: Emil Săndoi

  • Emil Săndoi a efectuat doar două modificări față de eșecul 0-1 contra ucrainenilor. Screciu, cu probleme medicale, a fost înlocuit cu Dragoș Albu, iar Octavian Popescu i-a luat locul lui Petrila în extrema stângă.

Stadion: Steaua (București)
Arbitru: Joao Pinheiro / Asistenți: Bruno Jesus, Luciano Maia (toți din Portugalia)

UPDATE 21:25 » Nume importante la meci

Nume importante din fotbalul românesc și-au făcut apariția în Ghencea, Adrian Cristea, Sorin Paraschiv, Vali Badea sau Adrian Neaga.

Târnovanu a salvat România de o rușine fără precedent la Europene » „Tricolorii” încheie în genunchi

UPDATE 21:05 » Atmosferă de vacanță în Ghencea

Atmosfera este mai relaxată ca la meciurile anterioare. Sunt foarte mulți copii, familii întregi venite să vadă naționala și stadionul din Ghencea.

UPDATE 20:45 » Fanii vin spre arena din Ghencea

Fanii „tricolori” au început să își facă apariția în Ghencea. 

Nicio gazdă n-a fost zero barat

"Tricolorii", 0-3 cu Spania și 0-1 cu Ucraina, iar "Vatreni", 0-2 cu Ucraina și 0-1 cu Spania. Dominată copios în ambele partide, reprezentativa pregătită de Emil Săndoi (58 de ani) a ajuns la cinci jocuri consecutive fără gol marcat!

Generația lui Screciu riscă să intre în istorie ca prima țară gazdă a unui turneu final Euro U21 eliminată din faza grupelor cu zero puncte și zero goluri marcate. 

Până acum, doar Ungaria a ieșit din competiție fără niciun punct, la ediția organizată în 2021, dar măcar vecinii noștri au înscris de două ori, într-o serie cu Germania (0-3), România (1-2) și Olanda (1-6).

Fără victorie doar în 1998

Mai mult, selecționata condusă de Săndoi este în pericol să devină prima națională sub 21 de ani a României care ar termina un turneu final fără gol marcat! România U21 a mai terminat fără victorie un singur turneu final. E vorba despre Europeanul din 1998, găzduit de București, dar la care formația pregătită de Victor Pițurcă s-a calificat prin preliminarii. 

Acum un sfert de secol, generația lui Lobonț și Contra a reușit două goluri în cele trei meciuri disputate: 1-2 cu Olanda, 0-1 cu Germania și 1-2 cu Rusia. În final, România s-a clasat pe locul 8, ultimul.

ROMÂNIA U21 la turnee finale

CompetițieBilanțGolaverajPerformață
JO 19642 victorii/1 egal/1 eșec5-4sferturi
CE 19983 eșecuri3-5locul 8
CE 20192 victorii/1 egal/1 eșec10-7semifinale
JO 20201 victorie/1 egal/1 eșec1-4loc 3 grupă
CE 20211 victorie/2 egaluri3-2loc 3 grupă
Cum își vede Emil Săndoi viitorul la naționala U21: „N-am fost nici primul, nici ultimul antrenor huiduit”
România U21
Cum își vede Emil Săndoi viitorul la naționala U21: „N-am fost nici primul, nici ultimul antrenor huiduit”
Săndoi i-a răspuns lui Marica: „Mă bucur că mă întrebați!” + noi scuze invocate: „Nu mă așteptam”
România U21
Săndoi i-a răspuns lui Marica: „Mă bucur că mă întrebați!” + noi scuze invocate: „Nu mă așteptam”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (54)
eddymaster
eddymaster  •  02 Septembrie 2023, 19:19
Postat de brera30 pe 28 Iunie 2023, 10:23

Tu, la randul tau, ce ai fumat? Ai mancat de la brutaria lui miti ceva? niste mac, poate.

i configured the MAC.

torque07
torque07  •  28 Iunie 2023, 13:17
Postat de vifrim pe 28 Iunie 2023, 12:20

e la al treilea mandat burleanu...daca era de facut lucruri bune, le facea pana acum...nu stiu ce e greu de inteles ca nici macar nu mi-e de selectioneri, ca s-au perindat atatia si rezultatele sunt aceleasi. nu avem un plan concret de dezvoltare a fotbalului la noi, un plan concret pe care sa il urmam, ori macar ceva motivatie sa obtinem mai mult. din mesajele transmise de catre ticleanu si gasca lui, selectionerii ce o sa inteleaga? e suficient sa jucam cat sa nu ne facem de rusine, sa nu ne luam multe....asa ne trezim ca ne aparam cu 3 randuri in suprafata de 16 metri si nu producem deloc fotbal. unii isi propun sa castige competitii (ca de aia se si cheama sport), noi ne propunem sa nu ne luam prea multe....cu mentalitate din asta marunta o sa avem si rezultate pe masura.

Ai inceput bine si ai terminat cu o chestie banala. "Nu avem un plan concret de dezvoltare". Asta-i problema. Burleanu, Popescu, Hagi, Platini cine o fi. Cine vine, trebuie sa faca un plan bine pus la punct, sa atraga sponsori, sa faca tot felul de campanii si de promovare pt scoli si academii de fotbal si trebuie RABDARE. Rabdare adica 15 ani presa si atotstiutorii gen Dragomir, Prunea sau mai stiu eu ce terminat bagat in seama de gazetari, sa tina ciocul mic si sa INCURAJEZE. Atat. Dupa 15 20 de ani se trage linie si se vede car-s rezultatele. Dar facut cu un proiect si cu oameni ce vor bine fotbalului nu care se gandesc cum sa-si umple buzunarele mai mult. Cat despre...ei isi propun, noi nu....tre sa ai si material sa-ti propui. Si eu vreau sa fiu..nu stiu...astronaut. Da inainte sa fiu, trebuie sa invat si sa investesc 20 de ani

vifrim
vifrim  •  28 Iunie 2023, 12:20
Postat de torque07 pe 28 Iunie 2023, 11:47

Ai uitat de Sandu Si Dragomir. In primul rand Sandu si Dragomir!! 25 de ani de conducere fara nici un plan, fara nici un proiect. Nimic! Se mergea din inertie cu produsele PCR. Plimbari, prime, vacante. Viata. Dupa ce s-a terminat, si-au umplut conturile, au distrus tot ce inseamna fotbal si a inceput sa "puta", s-au dat deoparte. Si au venit lipitorile ce le numesti tu. Si cu toate astea...cat timp tot poporul urla "Demisia" selectionerului...si atat. pt ca solutia suprema la noi aia a devenit, nu o sa se se schimbe absolut nimic. Presa la fel. Fac analize cate meciuri a pierdut Contra si cate Radoi, sau Iordanescu, sau Daum. In loc sa arate realitatea si ce ar trebui cu adevarat schimbat. Si nu neaparat cu schimbarea lui Burleanu. Ca lucruri bune le poate face si el daca i se cer insistent.

e la al treilea mandat burleanu...daca era de facut lucruri bune, le facea pana acum...nu stiu ce e greu de inteles ca nici macar nu mi-e de selectioneri, ca s-au perindat atatia si rezultatele sunt aceleasi. nu avem un plan concret de dezvoltare a fotbalului la noi, un plan concret pe care sa il urmam, ori macar ceva motivatie sa obtinem mai mult. din mesajele transmise de catre ticleanu si gasca lui, selectionerii ce o sa inteleaga? e suficient sa jucam cat sa nu ne facem de rusine, sa nu ne luam multe....asa ne trezim ca ne aparam cu 3 randuri in suprafata de 16 metri si nu producem deloc fotbal. unii isi propun sa castige competitii (ca de aia se si cheama sport), noi ne propunem sa nu ne luam prea multe....cu mentalitate din asta marunta o sa avem si rezultate pe masura.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează