FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCARE

VIDEO Edi Iordănescu lămurește „subiectul Boloca”: „Am discutat cu el. Mi-a spus că asta e tot ce își dorește”

Daniel Boloca // foto: Guliver/gettyimages
Daniel Boloca // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , , - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 20:17 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 21:24

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul echipei naționale a României, s-a pronunțat pe seama situației lui Daniel Boloca (24), mijlocașul defensiv de origine română al lui Sassuolo, care a ales să nu mai dea curs convocărilor din România, în speranța că va ajunge să reprezinte Italia.

În vară, Daniel Boloca a făcut pasul la o echipă solidă din Serie A, Sassuolo, care l-a cumpărat de la Frosinone cu 10 milioane de euro. „Închizătorul” de 24 de ani are un început de sezon foarte bun, este piesă de bază în echipa cu care Sassuolo le-a învins pe Inter și Juventus, iar convocarea lui a redevenit un subiect de actualitate.

Selecționerul Edi Iordănescu a fost întrebat despre situația lui Boloca în cadrul conferinței de presă premergătoare duelului dintre Belarus și România. Acesta a răspuns că „subiectul Boloca” este închis, după ce fotbalistul i-ar fi transmis că „atât timp cât am șansă și de 1% să fiu convocat la naționala Italiei, asta e tot ce îmi doresc”.

CFR Cluj ar avea acord cu echipa din Serie A pentru un transfer de 5 milioane de euro
CFR CLUJ
CFR Cluj ar avea acord cu echipa din Serie A pentru un transfer de 5 milioane de euro

Edi Iordănescu: „Am convingerea că dacă nu venea apelul de la naționala Italiei, Boloca ar fi continuat alături de noi”

„Am spus deja și dacă mă tot întrebați nu îmi cade bine. Eu știu ce importante sunt momentele astea și că mesajele mele ajung în spațiul public. E capital ca echipa să rămână conectată și să nu se ducă cu atenția în alte direcții. Am fost extrem de surprins de faptul că a «explodat» din nou subiectul ăsta, deși am crezut că l-am clarificat.

Atunci când Daniel Boloca evolua în Serie B, după ce evoluase în ligile inferioare, eu am avut trimiși la el la club, care au stat aproape 10 zile, au interacționat cu el, cu familia lui, antrenorii și conducătorii de la clubul lui, i-au vorbit despre România, despre viziunea noastră, despre ce ne dorim să construim la echipa națională.

L-am urmărit 6 luni, iar atunci când l-am convocat la echipa națională și a debutat, anumite voci care acum îmi pun în spate decizia unui băiat care este liber să aleagă ce îi dictează sufletul habar nu aveau cine este Boloca, nici nu-l știau.

Când el a ales să reprezinte altă națională, am avut tăria să spun că e un băiat cu caracter, cu mult potențial și am spus că sunt sigur că e doar o chestiune de timp până va face pasul către Serie A.

Am convingerea că dacă nu venea acel apel din partea naționalei Italiei, ar fi continuat fără doar și poate drumul alături de echipa națională a României. Bineînțeles, dacă merita să facă obiectul selecției”, a afirmat Iordănescu, cu trimitere la faptul că Boloca a fost convocat iarna trecută la un stagiu de pregătire al jucătorilor de interes pentru naționala Italiei.

Edi Iordănescu: „Băiatul ne-a negat ce a apărut în spațiul public. Am încercat să-l integrăm, dar a ales altceva”

„Doar acel apel l-a făcut să-și schimbe decizia, iar restul, ce a apărut în spațiul public și anumite comentarii din partea familiei au fost negate chiar de băiat, ulterior, în discuțiile cu noi.

Ne-a spus că dacă există această mică posibilitate să reprezinte Italia, chiar de 1%, e tot ce își dorește. Este un băiat crescut în altă țară, care nu vorbește limba noastră.

Am încercat să-l aducem și să-l cultivăm în spiritul românesc, să-l integrăm, dar el a ales altceva. Cu asta am închis, sper pentru totdeauna, această situație.

În final, îmi doresc ca la echipa națională să vină jucătorii valoroși care merită, dar care simt cu adevărat ce trebuie pentru România, pentru echipa națională și toată responsabiltiatea care vine la pachet cu această mare onoare de a reprezenta tricoul echipei naționale”, a completat selecționerul.

Mai multe știri de actualitate: 

FCU Craiova, anunț triumfător: atacantul despre care Mititelu spunea că „va fi cel mai bun din Liga 1” este acum eligibil pentru România

Vom avea un nou Campionat Mondial disputat iarna! Cărțile sunt făcute pentru desemnarea gazdei din 2034

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (38)
Ioano13
Ioano13  •  12 Octombrie 2023, 17:14

Eu îl acuz de hărțuire pe Edy Iordanescu. Cum să insiste pe lângă celebrul Bologa? Mai mare râsul. Fotbalistul e un nume în fotbalul italian, are trofee cucerite și nu-l interesează originile sale și ale familiei. Ce sunt astea? Niște prostii, desigur, si-a răspuns Bologa. Foarte bine că părinții lui nu l-au învățat limba română. Cel mai frumos si sănătos este să "plutesti" în spațiul nevinovat al ignoranței și să nu ai habar ce inseamna conștiința apartenentei la o natiune . Astea sunt prostii care încarcă mintea unui " celebru" fotbalist și îiabate atenția de la Marea performanță. PS. Din experienta multor, foarte multor emigranți, în primii 200 de ani, societatea italiana( la fel franceza, britanica, germana,etc)nu-i va considera de-ai lor pe cei care nu au origini locale cu excepția celor extrem de valoroși și utili.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  12 Octombrie 2023, 13:28
Postat de valentindragobete pe 12 Octombrie 2023, 11:57

Prostilă ai vrea tu sa fii sărac că mine! Bă, ce-mi place când te oftici

...ma cunosti deundeva saracomane ?...esti si prost si sarac altfel de ce ai plecat din Romania ?...vezi cat de prost esti ?

MaxiP
MaxiP  •  12 Octombrie 2023, 13:22
Postat de tristan pe 12 Octombrie 2023, 10:05

Hai sa nu exageram...a facut si el cateva meciuri bune in Seria A (ca si Dragusin) si lucrurile au lat o razna in ambele parti...si in cazul lui Boloca si in cazul lui Dragusin e nevoie de mult mai mult ca sa ajungi titular de baza in nationala Italiei sau sa ajungi sa fi vandut pe 40-50 de ml ,in cazul lui Dragusin..Totusi, Italia , asa cum e ea in criza, tot se reinventeaza odata la cativa ani si mai castiga cate un titlu european sau mondial... Nu l vad pe Boloca titular in nationala Italiei prea mult timp...Mai degraba jucand 2-3 meciuri pana gasesc italienii o varianta mai buna Boloca nu mi se pare un tip de caracter.Cu atat mai putin parintii lui.Sa nu ti inveti copilul limba materna e o chestie de oameni fara niciun D zeu.E plina Italia de africani emigranti care nu renunta la limba si la identitatea lor. Romanii invata italiana in 4-5 luni.Tu nu esti in stare (sau mai degraba nu vrei) sa inveti limba romana in 20 de ani ?Unde marele caracter aici?

Mie mi se pare lipsa de caracter sa oscilezi intre 2 nationale. E pur interes profesional. Cum adica e caracter, dar daca nu aparea convocarea italienilor ar fi continuat cu noi? Ce e moral in asta? Nu stie ce natiune reprezinta? Daca are sanse 1% sa joace pentru italieni, ii alege. Atunci ce a cautat in lotul Romaniei? Eu nu zic, s-au schimbat vremurile, e poate depasita ideea de nationalism, dar cam aste e ideea echipelor nationale. Exista pentru a-ti reprezenta tara, nu pentru a cumpara din afara, nu pentru a lansa sau relansa sportivi. E o intrecere intre tari cu produse proprii. La cluburi da, te duci in functie de perspective, de venitul oferit, de zona geografica, de asta exista cluburile, sa poti integra si din toata lumea. Nationalele sunt altceva, orice om care oscileaza intre echipe nationale, are o problema. Nu e nici mare nationalist italian, el practic alege nationala mai buna daca se poate, daca nu, aia unde va fi chemat.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează