FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALA

Exclusiv Edi Iordănescu, ședință cu Mitriță » Vedeta Băniei face totul pentru a reveni la națională: „Nu e întâmplător ce s-a petrecut după CFR - Craiova”

Alex Mitriță vrea să revină la naționala României. Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova
Alex Mitriță vrea să revină la naționala României. Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2024 18:20 / Actualizat marti, 19 martie 2024 18:37

Absența din lotul României a lui Alexandru Mitriță (29 de ani), mijlocaș cu cifre foarte bune în acest sezon, 12 goluri și 10 pase decisive, a surprins fanii naționalei. Liderul Universității Craiova și-a recunoscut greșelile într-un dialog cu selecționerul Edi Iordănescu și e gata să facă orice pentru a reveni la lot.

Nu e un secret, internaționalul oltean nu este în cele mai cordiale relații cu Edward Iordănescu. Iar acesta a renunțat la jucător după primele două acțiuni ca selecționer, amicalele din martie 2022, cu Grecia și Israel, și „tripla” din Liga Națiunilor, cu Muntenegru, Bosnia și Finlanda din luna iunie a aceluiași an.

Drăgușin numește „obiectivul realist” la EURO 2024 și dezvăluie ce l-a impresionat la Tottenham: „Ce forță!”
PREMIER LEAGUE
Drăgușin numește „obiectivul realist” la EURO 2024 și dezvăluie ce l-a impresionat la Tottenham: „Ce forță!”

Edi Iordănescu, ședință cu Mitriță

Era foarte clar că Mitriță nu va fi chemat nici acum la națională, unde bifase ultimul meci în 4 iunie 2022 (înfrângerea din Muntenegru). Dar surse apropiate clubului din Bănie susțin că „a vorbit cu Iordănescu înainte de primul meci din play-off. Nu este întâmplător că a declarat după jocul câștigat cu CFR, când a și marcat, că și-a schimbat atitudinea, că își dorește să mergă la Euro și că va lupta pentru asta.

I-a spus aceste lucruri și selecționerului, a recunoscut că a făcut greșeli în trecut și chiar este total schimbat. A fost un pas din partea lui, iar Iordănescu i-a zis că ușa naționalei rămâne deschisă și pentru el, dar nu i-a făcut nicio promisiune, dacă îl cheamă la ultima acțiune înainte de Euro sau după turneul final. Totul depinde acum în special de Mitriță".

I se reproșaseră comportamentul și lipsa de implicare

La primele convocări cu Edward Iordănescu, olteanul nu a avut probleme foarte grave, episoade distincte de ieșire în decor, la lot. Surse federale susțin însă că „problemele lui Mitriță erau la modul general. Nu s-a certat cu nimeni din staff, cum s-a mai speculat în presă. Dar avea probleme de comportament, de implicare, era uneori capricios, mofturos. A mai avut disensiuni cu câțiva colegi, iar percepția grupului nu-i era prea favorabilă.

Selecționerul l-a avertizat o dată în această privință, după meciurile cu Grecia și Israel. Apoi l-a chemat iar la lot. Mitriță a venit ceva mai bine, puțin mai schimbat, dar tot nu era total acolo. Iar la Iordănescu nu merge așa, ori ești 100% cu mintea și sufletul la națională, ori nu mai vii! Mitriță a avut greșeli în trecut, în cariera sa.

Și poate că nu a fost o întâmplare că și cu Răzvan Lucescu la PAOK, dar și cu Marius Șumudică la Al-Raed a început de fiecare dată bine, iar apoi era tot mai puțin folosit. Însă sunt semne că a înțeles și că vrea să arate că e cu totul altul la nivel de implicare".

2,8 milioane euroeste valoarea de piață a lui Alexandru Mitriță, conform transfermarkt, unde în inauarie 2021 era cotat la 7 milioane euro

VIDEO. Pavel Badea: „Mitriță nu e dat deoparte la națională pe latura sportivă”

Citește mai multe știri despre naționala României:

Cererea specială a lui Iordănescu a fost acceptată! » Ce se va întâmpla la România - Columbia,  pe „Wanda Metropolitano”
ROMÂNIA - COLUMBIA
Cererea specială a lui Iordănescu a fost acceptată! » Ce se va întâmpla la România - Columbia, pe „Wanda Metropolitano”
„Tricolorii” au primit mingea oficială de la EURO 2024. Imagini de la primul antrenament
EURO 2024
„Tricolorii” au primit mingea oficială de la EURO 2024. Imagini de la primul antrenament

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
sormar
sormar  •  20 Martie 2024, 11:20
Postat de GeorgePhoenix59 pe 19 Martie 2024, 19:58

Poate face ça tatal sau ( ma refer la Puiu I.)care a lasat acasa ,acum 30 ani ,la C.M. din SUA ,trei jucatori de mare valoare : Gica Craioveanu, Marius Lacatus si Dumitru Stangaciu ( cel mai in forma portar la acea vreme ) ! Mitrita merita sa fie selectionat. Ce cauta I.Hagi in lot ,daca freaca banca de rezerva de vreo 2 ani ? Frica de Gica e mare ,care-si apara puiutu !

Ce treabă are Hagi cu neconvocarea lui Mitriţă? Ianis e rezervă, nu prinde naţionala ca titular, nici nu ar avea cum, atât timp cât pe postul respectiv e titular Man. Şi oricât de bun ar fi Mitriţă, e bun în campionatul României, campionat care e clar sub Serie B, din Italia. Deci nici valoarea lui MItirţă nu l-ar face titular acum în naţională, Man este peste el, ca formă. Adevărata problemă e cea pusă în evidenţă în articol şi nu are nimic de-a face cu valoarea: neintegrarea în grup, iar aici principalul vinovat e chiar Mitriţă. Una peste alta, ar fi o mare greşeală neincluderea lui Mitriţă în lotul de la Euro, el poate veni cu un mare plus şi din postura de rezervă.

observator_federal
observator_federal  •  20 Martie 2024, 08:37

Oricum pe Edi NU îl vor prinde pe banca naționalei meciurile din grupa de Nations League din care face parte și Kosovo, după ce camerele TV au surprins înjurătura lui golănească ("palmată" ca o țigare fără filtru) după golul al 4-lea al Rapidului în recentul meci de pe Arena Națională. Momentul jenant, cu atât mai mult cu cât alături era seniorul Anghel Iordănescu, este prezent în rezumatele Orangesport si Primasport de pe Youtube și ar inflama relațiile - nu doar cele fotbalistice - si așa delicate, cu entitatea statală kosovară, nemaivorbind de gradul real de risc al meciurilor. (Lipsă de educatie, de caracter - pregătire profesională discutabilă).

observator_federal
observator_federal  •  19 Martie 2024, 22:02

GSP din 01 aprilie 2022: "În direct la GSP LIVE, jurnalistul Costin Ștucan a vorbit despre mijlocașul Octavian Popescu (19 ani), care a debutat la națională în amicalele cu Grecia (0-1) și Israel (2-2). După ce Gigi Becali l-a acuzat în termeni duri pe selecționerul Edward Iordănescu, acuzându-l de sabotaj pentru că nu l-a folosit mai mult pe jucătorul de la FCSB, jurnalistul Gazetei Sporturilor și-a expus punctul de vedere cu privire la tânărul fotbalist: 'Eu cred că fiecare minut în care Popescu nu joacă e un minut pierdut pentru națională. Că Iordănescu nu l-a băgat pentru că a văzut ceva la antrenament, că avea un alt concept tactic sau că a mizat pe explozia lui Mihăilă e o altă discuție.... Popescu ar trebuie să joace, ar trebui să aibă mai mult curaj pe teren și în vestiar. Dacă nu se accidentează sau dacă nu se lasă de fotbal din cauza unei fete, el va fi cel mai important jucător al naționalei în următorii 10 ani'. (Nimic nou, Ce era pe atunci Tavi Popescu, e acum Florinel - aceleași "presiuni" pe selecționer, aceleași comentarii entuziaste în presa bucuresteană).

Vezi toate comentariile (16)
Comentează