FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEȚIA - ROMÂNIA

Șumudică a intrat în direct la TV și a criticat strategia lui Iordănescu: „Abordare total greșită” + cine i-a luat apărarea lui Edi

Marius Șumudică /Captur Digi Sport
Marius Șumudică /Captur Digi Sport

Articol de - Publicat luni, 19 iunie 2023 21:25 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 21:52

Marius Șumudică, antrenorul saudiților de la Al-Raed, consideră că Edi Iordănescu a greșit abordarea pentru meciul cu Elveția și că sistemul 5-4-1, cu care „tricolorii” încep partida de la Lucerna, nu se justifică ținând cont de așezarea folosită de Murat Yakin.  

  • Reporterul special Costin Ștucan și fotoreporterul Raed Krishan sunt corespondenții GSP la Lucerna (Elveția) și transmit toate informațiile care contează înaintea, în timpul și după duelul Elveția - România din preliminariile EURO 2024 

Edi Iordănescu a schimbat sistemul față de meciul din Kosovo. Apelează acum la o apărare cu 5 oameni, decizie care nu-i pe placul lui Marius Șumudică. Ionuț Nedelcearu, Ianis Hagi, Vladimir Screciu, Deian Sorescu și Denis Alibec sunt noutățile față de remiza 0-0 din Kosovo

Mi se pare o abordare total greșită, fiindcă Elveția joacă fără un winger (n.r. - fără „aripă)”. Jucând fără wingers, nu știu de ce trebuie să blocăm părțile laterale cu doi jucători. Eu aș fi folosit trei mijlocași centrali-tampon. Suntem puternici pe benzi, dar (...) prin sistemul lor, 3-4-1-2, ei vor intra direct spre fundașii noștri centrali.

Cred că vom avea probleme între linii. Dacă vom reuși ca Nedelcearu, Burcă sau Drăgușin să iasă în întâmpinare și să-l blocheze pe Vargas, atunci vom aduce un plus.

Dacă ne uităm la echipa lor, eu cred că la mijlocul terenului va fi problema pentru noi, dar sper că fundașii noștri centrali vor ieși la întâmpinare. Vom avea o problemă dacă vom pierde superioritatea la jumătatea terenului”, a spus Șumudică, la emisiunea „Digi Sport Special”. 

Minunea de la Lucerna » „Dubla” lui Mihăilă, din prelungiri, aduce un punct nesperat în Elveția! Clasamentul grupei ACUM
ELVEȚIA - ROMÂNIA
Minunea de la Lucerna » „Dubla” lui Mihăilă, din prelungiri, aduce un punct nesperat în Elveția! Clasamentul grupei ACUM

Mihai Stoichiță: „Argumentele folosite de Edi sunt cele ale prospețimii”

În contrapartidă, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a salutat deciziile luate de selecționer: 

„Argumentele folosite de Edi au fost cele ale prospețimii, plus faptul că trebuie să fim mai atenți pe fază de apărare cu această linie elastică de cinci jucători. Nu poți doar să te aperi, trebuie să fii reactiv, să «explodezi» cum ai mingea, cum îmi place mie să spun. Vom vedea în primele minute ce merge și ce nu merge. 

Edi le-a explicat jucătorilor care sunt punctele lor forte (n.r. - ale elvețienilor), cum poate fi blocat fiecare jucător. Dacă poate pune probleme Alibec? Toți jucătorii folosiți pot s-o facă. Denis Alibec, Hagi, Florinel, care le înnoadă picioarele prin țară, sunt jucători care au unele argumente în favoarea lor. 

Eu am mare încredere în Screciu. La Tudor Băluță a fost oboseală, plus faptul că a avut o accidentare înainte să vină la echipa națională”, a spus Mihai Stoichiță, la microfonul Digi Sport.

Elveția - România, echipele de start:

Elveția: Sommer - Elvedi, Akanji, Rodriguez - Fernandes, Zakaria, Xhaka, Freuler - Shaqiri, Amdouni, Vargas
Rezerve: Mvogo, Kobel - Garcia, Seferovic, Steffen, Zuber, Sow, Bislimi, Zesiger, Zeqiri, Aebischer, Schar
Selecționer: Murat Yakin

România: 12. Moldovan – 4. Manea, 5. Nedelcearu, 15. Burcă, 3. Drăgușin, 23. Sorescu – 11. Hagi, 22. Screciu, 10. Stanciu-cpt., 19. Coman – 7. Alibec
Rezerve: 1. Târnovanu, 16. Aioani – 2. Țicu, 6. Băluță, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. M. Marin, 17. Rus, 18. Olaru, 20. Man, 21. Moruțan
Antrenor: Edward Iordănescu (45 de ani)

VIDEO Costin Ștucan, ultimele detalii înainte de Elveția - România

Citește și alte știri despre echipa națională:

Elveția - România comentat de Ioanițoaia, Florea și Apostol: „Iordănescu și-a depășit tatăl la smiorcăieli și scuze inventate”

Elveția - România, în preliminariile Euro 2024 » Surprize MARI în echipa de start aleasă de Edi Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
paolo13
paolo13  •  20 Iunie 2023, 05:03
Postat de sport.sport pe 19 Iunie 2023, 23:16

Eduard Iordănescu cred ca a pierdut banca. Trebuie inlocuit. E execrabil ce se întâmplă în teren

Ai alții mai buni? Care sa nu joace execrabil?

gigimarga2
gigimarga2  •  20 Iunie 2023, 00:34

Când indidual exprimarea jucatorilor e 3 clase sub orice jucator elvetian , acest rezultat este una din cele mai mincinoase din istoria fotbalului romanesc. Pur si simplu azi Dumnezeu ne a mângâiat pe crestet. Rar am vazut o umilința atat de evidenta. Un rezultat șocant in contrast cu realitatea din teren.

cipinho79
cipinho79  •  20 Iunie 2023, 00:24

1-0 Sumudica, s-a intamplat exact cum a prezis, 3 jaloane depasite la fiecare actiune de atac, cum naiba trimiteau aia asemenea pase care treceau de toti ai nostri si lasau atacantul singur cu Moldovan? greu de inteles! Stoichita sa citeasca de 10 ori ce-a spus si sa-si dea cu carnetul de antrenor in cap, daca-l mai are (carnetul sau capul, whatever), schimbari sa aduca prospetime se fac in timpul jocului nu la 3 zile distanta!!! dar poate are dreptate juctorului roman ii trebuie prospetime sa iasa din aparare, ca sa mai treaca si de mijlocul terenului ii trebuie si o bere rece. de fapt poate asa am si data 2 goluri ca au fost aia odihniti si au fost mai proaspeti decat elevetienii. la ultima faza daca era si Cicaldau mai smecher sa nu cada, miracolul ar fi fost complet ;)

Vezi toate comentariile (13)
Comentează