FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

FRF îl schimbă pe Emil Săndoi după Euro 2023 » Cine e favoritul Federației să preia România U21

Emil Săndoi, stânga, și Daniel Pancu, la antrenamentele naționalei României Undre 21 FOTO: FRF
Emil Săndoi, stânga, și Daniel Pancu, la antrenamentele naționalei României Undre 21 FOTO: FRF

Articol de - Publicat duminica, 25 iunie 2023 16:15 / Actualizat duminica, 25 iunie 2023 17:33

FRF ia în calcul schimbarea selecționerului României U21, la finalul Euro 2023, după ce „tricolorii” conduși de Emil Săndoi (58 de ani) au ratat calificarea în semifinale și prezența la Jocurile Olimpice 2024. Federația și l-ar dori pe Daniel Pancu în locul său, care antrenează în acest moment naționala U20.

Naționala de tineret a României U21, pregătită de Emil Săndoi, a fost eliminată rușinos de la Euro 2023, după primele două meciuri din grupă. Călcați în picioare de Spania (0-3), „tricolorii" mici au fost învinși sâmbătă seară, în Ghencea, și de Ucraina, 0-1, mai clar însă decât o arată scorul.

Denis Alibec s-a întâlnit în vacanța de pe Coasta de Azur cu starul lui Manchester City, iar fostul coleg l-a tachinat: „Ești 5 clase peste Grealish!”
VACANȚĂ
Denis Alibec s-a întâlnit în vacanța de pe Coasta de Azur cu starul lui Manchester City, iar fostul coleg l-a tachinat: „Ești 5 clase peste Grealish!”

FRF îl vrea pe Daniel Pancu în locul lui Săndoi

După autogolul lui Dican (89), fanii dezamăgiți au scandat „Demisia! Demisia!”. Practic, soarta lui Săndoi este ca și pecetluită. Jocul cu Croația, programat marți, tot în Ghencea, va fi ultimul de la acest Campionat European pentru România și aproape sigur ultimul și pentru selecționerul Emil Săndoi la cârma reprezentativei U21.

Instalat în august 2022, în locul lui Florin Bratu, Săndoi a ratat obiectivul asumat prin contractul cu FRF, calificarea în semifinalele Euro 2023 U21 și la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Selecționerul s-a resemnat. Întrebat ce părere are despre faptul că o parte dintre suporterii prezenţi la meci i-au cerut demisia şi dacă ia în calcul să renunţe, Săndoi a răspuns: 

Pentru mine n-ar fi niciodată o problemă asta. Dacă aşa s-a strigat, nu ştiu, pentru că eu chiar eram concentrat la joc în momentele acelea. În fotbal trebuie să mai ai şi şansă câteodată. Îmi doresc din suflet să am noroc în viaţă, dacă nu am în fotbal.

Daniel Pancu, salt de la selecționata României U20

Contractul lui Săndoi expiră după Campionatul European, iar conducerea FRF nu ia în calcul prelungirea angajamentului.

În aceste condiții, Daniel Pancu este principalul favorit să îi ia locul în viitoarele preliminarii Euro 2025. „Pentru fiecare există un început să fie selecționer. Daniel are șansa să ajungă, cum au ajuns și cei dinaintea lui”, preciza directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, în august 2022.

„Pancone", care a condus selecționata U20 și face parte din staff-ul lui Săndoi la turneul final, s-a înscris în această vară la cursurile pentru licența Pro. 

Pancu a urmărit din tribună meciurile cu Spania și Ucraina, cu misiunea de a transmite băncii tehnice observațiile sale. România U21 va lupta pentru calificarea la Euro 2025 din Slovacia cu Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. 

Ce a declarat Emil Săndoi după eliminarea României U21 de la Euro 2023

Sincer vă spun că a contat şi conjunctura în care s-au întâmplat toate lucrurile. Parcă toate s-au întors împotriva noastră începând cu problemele de lot. Lui Drăguşin nu i s-a dat drumul de la echipa de club, pe Screciu nu l-am avut la primul meci, iar apoi l-am pierdut pe final... am fost dezechilibraţi pe compartimente.

Îmi pare rău şi de programul pe care l-am avut la acest turneu. Adică să întâlnim Spania în primul meci, când la orice turneu e foarte important ca primul meci să nu-l pierzi. Apoi consider că este un nivel al competiţiei pe care nu-l cunoaştem pentru că toate celelalte echipe au dus campanii de calificare în care au simţit forţa adversarilor. Noi neavând niciun joc oficial, nu am simţit forţa adversarilor de la acest turneu.

Eu eram convins că nivelul este foarte, foarte ridicat... dar acum pot să spun că este mai ridicat decât aşteptările mele. Poate că unii jucători nu sunt pregătiţi să joace la o competiţie de nivelul ăsta şi într-un timp aşa de scurt. Deci parcă toate s-au adunat. Ăsta e fotbalul... s-a derulat totul aşa de repede de parcă în momentul în care începem să înţelegem nivelul, competiţia se încheie pentru noi. Ăsta este marele meu regret.

Nu știu cât de realist a fost obiectivul de a ne califica în semifinale. Era important să ieşim din faza grupelor. Asta ne doream, pentru asta am muncit, dar au fost o grămadă de probleme cu care ne-am confruntat.

Contează şi nivelul la care evoluează jucătorii. Noi n-am avut mulţi jucători care să joace în străinătate, să joace în top 8 campionate din Europa, chiar şi în ligile secunde. Noi am avut mai mult jucători din campionatul nostru. Jucători de valoare, cu potenţial, dar se vede o diferenţă, un ritm de Champions League, de Europa League. Însă jucătorii noştri au potenţial şi de asta îmi pare rău. I-am văzut foarte afectaţi pentru că au crezut foarte mult în acest turneu final.

Cu Ucraina a fost un joc în care am avut posibilitatea să deschidem scorul în prima parte, când am avut câteva ocazii. Din păcate, nu am reuşit să marcăm, apoi a fost şi o fază la care Markovici mi-a spus că a fost unsprezece metri.

La golul primit nici nu vreau să mă gândesc, nici nu ştiu cum din poziţia aia mingea poate să ajungă în poartă. Un autogol incredibil, cu o doză de şansă fantastică. Dacă marcau când au avut acea ocazie unu contra unu cu portarul nostru să spunem că ar fi fost corect. Dar să iei un asemenea gol în ultimele minute ale meciului... Câteva momente cheie au făcut diferenţa.

Citește și alte articole de actualitate:

Oleg Protasov a revenit în Ghencea, la 18 ani de când punea bazele FCSB-ului „UEFAntastic” » Cum arată azi ucraineanul

După ce ne-au învins, jucătorii ucraineni ne și ironizează: „Nu i-am subestimat pe români. Au un nivel decent”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (28)
pacient
pacient  •  26 Iunie 2023, 11:04
Postat de sibelius pe 25 Iunie 2023, 18:18

Ce antrenor "capabil" crezi ca preia U21? Ce rezultate avem la handbal cu antrenorii aia "capabili" si handbalistii romani incapabili? TOT ZERO!

Se gaseste un antrenor pentru U21 cat timp exista un salariu atractiv. Nu cred ca aici ar fi problema de fond. La handbal poate nu avem rezultatele pe care le-am dori, dar acolo vezi macar dorinta de face ceva, nu blazare.

chepandy777
chepandy777  •  25 Iunie 2023, 23:56

Totul se incepe cu presedintele federatiei de fotbal care trebuie sa fie un om cu autoritate si stimat in tara cit si in lume, nu ca la noi. DEMISIA BURLEANU SI TOT STAFFUL, NU AVETI REZULTATE - PLECATI DE BUNAVOIE! NU ASTPTATI SA VA IA FANII CU FURCILE!!!

kubyx
kubyx  •  25 Iunie 2023, 22:22
Postat de observator_federal pe 25 Iunie 2023, 20:31

Săndoi s-a conformat, i-a adus la echipă pe Popescu, Munteanu, Pantea, Petrila, Bîrligea etc. Este vina lui că "vedetele" au jucat prost? (Toți îl critiă pe Ișfan - care chiar NU a jucat prost!- dar nu zic nimic despre Tavi Popescu -care NU joacă nimic și nici nu arată a fotbalist măcar). Puneți pe cine vreți băi, faceți prima echipă "șirag de perle", dar păstrați minima obiectivitate și decența comentariilor... Foarte tari știrile de tipul "scouterii Fiorentinei au venit să-l urmărească pe noul Mutu" (cum cine este ăla? Tavi desigur) sau "cei de la Juventus au venit să-i urmărească pe Popescu și Borza"...

Zii ceva de Isfan Ala , Marcele! Sandoi a adus petardele Mogosoaiei la rugamintea lui Cart! Lasa bolboroselile si I-ati pastilele!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close