FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Îl salvează grupul? » Edi Iordănescu l-ar putea lăsa acasă la Euro 2024, după ce a ajuns la cel mai jos nivel

Edi Iordănescu se gândește pe cine să lase acasă la Euro 2024. Foto: Imago
Edi Iordănescu se gândește pe cine să lase acasă la Euro 2024. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2024 18:49 / Actualizat joi, 21 martie 2024 19:34

Edi Iordănescu are probleme de selecție în perspectiva Euro 2024 din cauza minutelor puține pe care unii „tricolori” le-au bifat la echipele de club. În această situație se află și Ionuț Radu (26 de ani), convocat în campania de calificare, dar rezervă aproape tot sezonul la Bournemouth.

  • România - Irlanda de Nord are loc vineri, de la ora 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și transmis pe Prima TV
  • Columbia - România, al doilea amical al naționalei, se joacă pe 26 martie, de la 21:30. Meciul de pe Metropolitano va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Aflat în continuare în proprietatea lui Inter, portarul care a entuziasmat o țară întreagă la Europeanul de tineret din 2019 se regăsește acum în cel mai jos punct al carierei sale, similar cu cel din urmă cu șapte ani, în care îmbraca tricoul lui Avellino, din Serie B.

Motivele țin de alegerile eronate din ultimii ani făcute în încercarea de a-și găsi locul de titular între buturile unei echipe importante: nici împrumuturile la Parma, Cremonese și Auxerre, în ordine cronologică, nu pot fi considerate benefice în contextul în care evoluțiile sale au oscilat sau l-au ținut pe banca de rezerve.

Ionuț Radu ar putea rata Euro 2024

Devansat de Horațiu Moldovan în lupta pentru postul de titular, Radu nu a fost convocat pentru „dubla” amicală cu Irlanda de Nord, respectiv Columbia și ar putea rata Euro 2024 ca urmare a statutului său de la Bournemouth. Doar 5 prezențe în actuala stagiune, două în Premier League și trei în EFL Cup, a bifat până acum, iar perspective pozitive la orizont nu se întrevăd, devenind între timp al treilea portar, după brazilianul Neto și Mark Travers.

În aceste condiții, doar grupul îl mai poate salva pe Ionuț Radu în ceea ce privește echipa națională. După ce a anunțat lotul pentru partidele test, Edi Iordănescu a lăsat „o poartă deschisă”, afirmând că nu e nimic decis pentru turneul final.

Mai mult, în momentul în care a obținut calificarea, selecționerul a „securizat” vestiarul prin a spune că un eventual „new entry” în cadrul lotului s-ar putea realiza doar cu acceptul „senatorilor” din vestiarul echipei naționale.

  • Horațiu Moldovan, Florin Niță, Ștefan Târnovanu și Marioan Aioani sunt portarii pe care se va baza selecționerul României în „dubla” de la finalul lunii martie.

Prețul de transfer al lui Ionuț Radu este de 3 milioane de euro potrivit Transfermarkt, cotă pe care nu a mai avut-o din iunie 2018, pe când evolua în eșalonul secund al Italiei, la Avellino.

15 milioane de euroa fost cea mai mare cotă de transfer pe care a avut-o Ionuț Radu. Datează din 2019, pe când evolua pentru Genoa

E „prizonierul” lui Inter

Bournemouth intenționează să-i ofere, pe viitor,mai multe șanse lui Mark Travers, astfel că au decis să nu activeze clauza de transfer definitiv a lui Ionuț Radu fixată la 8 milioane de euro în momentul în care „The Cherries” și Inter s-au înțeles în privința împrumutului, informează presa din Italia.

Cel mai probabil, italienii vor încerca să-l vândă pe Radu în vară, pentru a nu-l lăsa liber de contract în vara lui 2025, operațiune dificilă în contextul în care jucătorul a bifat doar 5 prezențe în actuala stagiune, două în Premier League și trei în EFL Cup.

După ce a anunțat lotul de 29 de jucători, Edi Iordănescu a ținut să transmită că încă nu a luat o decizie în privința jucătorilor care vor reprezenta naționala la Euro 2024.

„Pentru o perspectivă cât mai corectă asupra resurselor pe care ne putem baza la EURO, am decis convocarea unui număr mai mare de jucători la această acțiune. Însă, și vreau să accentuez acest lucru!, fotbaliștii care nu se regăsesc acum pe această listă nu înseamnă că vor lipsi automat și din lotul pentru Campionatul European. La fel cum cei prezenți acum nu au, prin această convocare, vreo garanție privind participarea lor la EURO 2024” a fost mesajul selecționerului înaintea meciurilor amicale din martie.

VIDEO. Edi Iordănescu nu a finalizat lotul pentru Euro 2024

Citește și:

FRF a mai pierdut o luptă » Încă un jucător român a debutat în naționala Ungariei
NATURALIZARE
FRF a mai pierdut o luptă » Încă un jucător român a debutat în naționala Ungariei
Forțele de ordine, în alertă! Posibile incidente puse la cale de ultrași la România - Irlanda de Nord: „Ne așteptăm la riposte”
ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD
Forțele de ordine, în alertă! Posibile incidente puse la cale de ultrași la România - Irlanda de Nord: „Ne așteptăm la riposte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
berlicot
berlicot  •  22 Martie 2024, 17:30

"Edi Iordănescu l-ar putea lăsa acasă la Euro 2024, după ce a ajuns la cel mai jos nivel". Nu stiam de cine e vorba: Radu, Puscas, Hagi si altii. Bine ca la portari avem de unde alege.

eunescu09
eunescu09  •  22 Martie 2024, 06:46

Ionuț Radu, dar Hagi, titular al bancii de reserva?

dnicola
dnicola  •  21 Martie 2024, 23:00

Acest pseudo antrenor,nu are nici o treaba cu fotbalul...exemplu jenant de nepotism,produsul unei federatzii de bufoni subordonarzi politic...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează