FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U18 - MOLDOVA U18

Moldova ne-a umilit cu Perciun și Sula! Înfrângere drastică pentru naționala U18 a României: am luat 3 goluri în 8 minute!

Republica Moldova ne-a umilit în amicalul de la U18 / Sursă foto: frf.ro +7   FOTO
Republica Moldova ne-a umilit în amicalul de la U18 / Sursă foto: frf.ro

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 12:52 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 13:09

Naționala U18 a României a fost învinsă de reprezentativa similară a Republicii Moldova, scor 2-4, într-o partidă amicală disputată luni, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

Selecționata pregătită de Ion Marin a bifat un rezultat dezamăgitor în cel de-al doilea test de verificare disputat în compania moldovenilor. Chiar dacă România U18 conducea cu 2-1 în minutul 72 (goluri Păcuraru de la Farul și Kodor de la Lecce), oaspeții ne-au marcat trei goluri în decurs de opt minute și au plecat victorioși de la București!

Cristian Antonciuc, un mijlocaș ofensiv care evoluează pentru Sassuolo U18, a punctat în minutele 73 și 76, pentru ca Sergiu Perciun să-i dea României lovitura de grație în minutul 81. Perciun are 17 ani și e legitimat tot în Italia, la Torino Primavera. 

Moldova ne-a umilit cu Perciun și Sula!

În echipa de start aliniată de Ion Marin s-au regăsit fotbaliști de la Farul, Universitatea Cluj sau CSA Steaua, dar și stranieri de la juniorii lui Celta Vigo, Lecce sau Hellas Verona. 

Și Moldova a fost reprezentată de fotbaliști legitimați peste hotare. Marcatorii Antonciuc și Perciun joacă la „tineretul” unor formații din Italia, la fel ca fundașul Matteo Obleac, în timp ce atacantul Nicolae Sula evoluează pentru Dunajska Streda U19

Sursă foto: frf.ro
Sursă foto: frf.ro
Sursă foto: frf.ro
Sursă foto: frf.ro
Sursă foto: frf.ro
+3 FOTO

România U18 - Moldova U18, echipe de start:

România U18: 1. Rafael Munteanu – 2. Alin Chinteș 3. Darius Fălcușan, 6. Matei Marin, 16. Alexandru Brumă – 11. David Păcuraru, 5. Paul Ciupei, 18. Luca Szimionaș, 10. Răzvan Florea – 9. Ioan Vermeșan – cpt, 7. Ianis Tarbă
Rezerve: 12. Matei Goga – 4. Tommaso Nistor, 13. Bogdan Bacalu, 14. Alexandru Ureche, 15. Tudor Pojar, 17. Ionuț Cercel, 19. Jason Vescan-Kodor, 20. Mario Preda, 21. Luca Nagy
Selecționer: Ion Marin

Republica Moldova U18: 12. Cristian Leu – 16. David Sîrbu, 5. Daniil Andreiciu – cpt., 18. Matteo Obleac, 3. Cristian Gonța, 15. Cristian Antonciuc – 8. Alexandru Mardari, 22. Cristian Ghedrouțan, 14. Matteo Chabaan – 9. Nicolae Sula, 19. Antonii Josan.
Rezerve: 1. Alexandru Targon, 23. Răzvan Perju – 2. Nicu Fortuna, 4. Ovidiu David, 6. Cristian Prutean, 7. Artur Sprinsean, 10. David Stoianov, 11. Bogdan Popovici, 13. Robert Ungureanu, 17. Vlad Pascari, 20. Ion Ciobanu, 21. Vlad Croitoru, 24. Sergiu Perciun
Selecționer: Serghei Cebotari

Reprezentativa de peste Prut și-a luat astfel revanșa, după ce România câștigase sâmbătă un prim test amical împoriva moldovenilor, scor 2-0

Cum arată lotul convocat de Ion Marin pentru meciurile contra Republicii Moldova:

  • Portari: Rafael Munteanu (Farul Constanța), Matei Goga (CS Universitatea Craiova)
  • Fundași:  Alin Chinteș (Universitatea Cluj), Tommaso Nistor (S.P.A.L Ferrara / Italia), Darius Fălcușan (Empoli / Italia), Matei Marin (Steaua București), Bogdan Bacalu (Ceahlăul Piatra Neamț), Alexandru Ureche (AFK Csikszereda), Alexandru Brumă (Steaua București)
  • Mijlocași: David Păcuraru (Farul Constanța), Luca Szimionaș (Hellas Verona / Italia), Ionuț Cercel (Farul Constanța), Răzvan Florea (Steaua București), David Matei (Steaua București), Paul Ciupei (CFR Cluj), Mario Preda (Progresul Spartac), Ianis Tarbă (Celta Vigo / Spania), Tudor Pojar (Universitatea Cluj)
  • Atacanți:  Jason Vescan-Kodor (Lecce / Italia), Luca Nagy (Universitatea Cluj), Ioan Vermeșan (Hellas Verona / Italia)

VIDEO Naționala lui Edi Iordănescu, făcută praf la GSP Live după remiza cu Israel: „Jalnic, jenant, dezastru!”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Antrenorul din Superliga, discurs în antiteză cu cel al foștilor internaționali: „Trebuie să fim cu toții alături de echipa națională. Eu cred că Edi face o treabă foarte bună”

Gabi Balint, sfat pentru Edi Iordănescu după egalul cu Israel: „Apropo de personalitate și de inteligența în joc”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
corectu
corectu  •  12 Septembrie 2023, 07:27

Ne-au băgat *** în coastă.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Mondo
Mondo  •  12 Septembrie 2023, 00:23

"-au regăsit fotbaliști de la Farul, Universitatea Cluj sau CSA Steaua" - ce trebuie sa se intimple ca sa se convinga toata suflarea fotbalistica din Romania " Hagi produce numai rebutiri pe care le umfla, iar presa il incurajeaza.

magic4ever
magic4ever  •  11 Septembrie 2023, 23:02
Postat de bogat pe 11 Septembrie 2023, 17:49

Or fi slabe generatiile din ultimul timp, insa asta arata mai degraba o problema de pregatire si de antreori de la copii pana la juniori decat lipsa de talent. Nici inainte nu aveam generatii de Maradona, insa se lucra mai serios. Astfel a fost posibil sa performeze la nivel inalt un Boloni, un Lupescu, jucatori care nu s-au nascut talente insa au muncit serios ca sa performeze. Peste valoarea individuala mai conteaza si jocul de echipa care depinde in mare masura de antrenori si selectioneri. Asa ca sa o lasam pe asta cu generatia slaba si sa vedem cum imbunatatim pregatirea jucatorilor.

Lipsa educatiei este de vina...generatiile dinainte aveau mult mai bun simt si nu erau plini de figuri si vocabular de *** cum au tinerii de azi...sa ii vezi pe la liceul sportiv Mircea Eliade ce impresii au in cap,cum se injura unii pe altii si ce gandire au....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează