FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

Burleanu reales la al 3-lea Congres! Azi au loc alegerile FRF, o formalitate pentru actualul președinte

Burleanu reales la al 3-lea Congres! Marți au loc alegerile FRF, o formalitate pentru actualul președinte
Burleanu reales la al 3-lea Congres! Marți au loc alegerile FRF, o formalitate pentru actualul președinte

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2022 00:00 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 07:01

Azi de la ora 11 au loc alegerile la FRF, în fapt o formalitate care va valida prezența lui Răzvan Burleanu, unic candidat, în fruntea fotbalului românesc pentru încă 4 ani, acesta fiind al treilea său mandat de președinte. Informațiile de la alegeri vor fi actualizate live pe GSP.ro.

După două mandate consecutive, președintele de la Casa Fotbalului candidează azi de unul singur la alegeri, dar vizează să continue seria și după 2026.

Am ajuns s-o trăim și pe asta. La capătul a două mandate succesive, Răzvan Burleanu a reușit să anihileze complet orice concurență la funcția de președinte al FRF.

Victoria din 2018, în fața lui Ionuț Lupescu și a echipei lui din "Generația de Aur" și nu numai, a frânt orice urmă de opoziție. Actualul președinte explică această situație ca pe "o unitate a fotbalului românesc", aducând aminte de vremurile partidului unic.

Doi disidenți, cu șanse oricum zero, fostul arbitru Gabriel Șeitan și ex-atacantul Sorin Răducanu, au fost eliminați din cursă înainte să înceapă.

Între timp, în ultimii 8 ani, cu Burleanu la conducere, fotbalul a dat senzația că s-a întărit, dar numai pe hârtie și doar la nivel juvenil, feminin și de futsal. A fost asigurată astfel inclusiv o mașinărie de vot greu de învins, în favoarea președintelui în exercițiu.

„Așa era și Ceaușescu!” » Mesaj acid pentru Răzvan Burleanu, în ziua alegerilor FRF: „E vina sistemului, ar trebui să se implice politicul!”
FRF
„Așa era și Ceaușescu!” » Mesaj acid pentru Răzvan Burleanu, în ziua alegerilor FRF: „E vina sistemului, ar trebui să se implice politicul!”

Regula U21 și campionatul cu play-off și play-out pot fi considerate bile albe. La polul opus însă, cluburile se zbat în mocirlă, unele la propriu, dar și în insolvențe sau falimente mai mult sau mai puțin mascate.

Naționala mare continuă și ea să se afunde în clasamente, cu șanse tot mai mici să ajungă în viitorul predictibil la vreun turneu final, iar echipele românești părăsesc, cu extrem de rare excepții, competițiile europene încă din primele faze preliminarii. Un amalgam de ordine și degringoladă, sesizat totuși, dar izolat, de voci din fotbalul românesc.

"Mulți zic că nu e bun, dar fug ca iepurii"

Mâine începe mandatul mincinos al lui Răzvan Burleanu
EDITORIAL
Mâine începe mandatul mincinos al lui Răzvan Burleanu

Finanțatorul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, nu va fi prezent azi la București, pe Arena Națională, unde va avea loc Adunarea Generală FRF, el fiind plecat din țară.

A rămas printre puținii oponenți vocali ai sistemului condus de Burleanu. "Nu pot să spun cum va vota FC Botoșani, chiar dacă e un singur candidat. Nu credeam că vom ajunge aici. Mulți îl acuză pe Burleanu că nu e bun, că nu face, că nu drege, dar când e vorba să facă ei ceva, să candideze, fug ca iepurii. 

Ar fi trebuit ca fotbalul românesc să genereze un contracandidat, o alternativă, cu un program solid. Liga 1 are numai 16 voturi, în rest fac diferența fotbalul în sală, feminin, cel de la Liga a 2-a și a 3-a. Unde, chiar dacă e jale, e clar că vor vota cu Burleanu. El a promis și dezvoltarea fotbalului de masă, dar nu prea dă rezultate. A promis multe. Probabil că nu va avea unanimitate, ar fi chiar culmea! Vor fi câteva voturi împotrivă, câteva abțineri, dar nu e deloc în regulă că s-a ajuns aici, să candideze singur!", a spus președintele clubului moldav.

"O să le cer să amâne Adunarea Generală!"

Tudor Iacov, unul dintre cei mai vechi și aprigi contestatari ai regimului Burleanu, este convins că "nu voi fi lăsat să intru la Adunarea Generală, deși clubul pe care îl conduc, unul de copii și juniori, este nu doar afiliat, ci și membru asociat al FRF. Am chiar o hotărâre a Curții de Apel, din 2018, în acest sens. Eu am fost singurul club care i-am dat adeziune lui Sorin Răducanu. Dar i s-a comunicat în scris de la comisia FRF că îi mai trebuiau încă 4 adeziuni de la membrii afiliați.

Deci au recunoscut implicit calitatea lui AFC Progresul București. Dar eu, ca membru, nu am fost anunțat de această Adunare Generală, nu am primit convocarea, nici materialele care urmează să fie dezbătute. Așa că, dacă voi intra, voi cere amânarea Adunării Generale, fiindcă nu mi s-au respectat drepturile prevăzute în statut. Știu, voi fi huiduit de aplaudaci, ca de obicei, dar voi contesta inclusiv în instanță și această Adunare Generală. Nu mi s-au respectat drepturile, conform legilor și statutelor FRF".

Conform unor surse de la Casa Fotbalului, în acest moment sunt 278 de membri afiliați cu drept de vot, și și-au anunțat prezența la Adunarea Generală de azi peste 97%.

"E halucinant că e un singur candidat la alegerile FRF, în condițiile în care fotbalul românesc, rezultatele la nivel de națională și de cluburi sunt atât de slabe, de atâția ani. Ne merităm soarta dacă dormim în loc să facem ceva, să mișcăm lucrurile" 
Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani 

"Este incredibil ce se întâmplă în fotbalul românesc. Doar fiindcă sunt un contestatar al lui Burleanu, deși sunt membru asociat al FRF, clubul meu nu poate participa în competițiile organizate de ei, ci doar la AMFB" 
Tudor Iacov, președinte AFC Progresul București

2016este anul singurei calificări a naționalei mari la un turneu final, Euro, în mandatul lui Burleanu, care a mai bifat două calificări la Euro U21 și una, recent, la U19

AFAN, reacție după ce FRF a anunțat o victorie la TAS: „S-au grăbit!”
Proces
AFAN, reacție după ce FRF a anunțat o victorie la TAS: „S-au grăbit!”
Atac la Răzvan Burleanu înainte de alegeri: „E Ceaușescu în miniatură! Candidam, dar nu vreau să pățesc și eu ceva”
FRF
Atac la Răzvan Burleanu înainte de alegeri: „E Ceaușescu în miniatură! Candidam, dar nu vreau să pățesc și eu ceva”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
tororosso
tororosso  •  12 Aprilie 2022, 13:31

Burleanu reales la al 13-lea Congres! ... Cu Burleanu în frunte vom avea victorii multe . Proletari din toate colțurile, uniți-vă! „Burleanu, România - stima noastră și mândria!” La vremuri noi ...tot noi .

mordi
mordi  •  12 Aprilie 2022, 12:23
Postat de demarco72 pe 12 Aprilie 2022, 07:00

Sunt patru lideri supremi în lume care candidează singuri: Kim Jong-un, Vladimir Putin, Nicolae Ciucă și cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă Răzvaaan Burleanuuuuuu..... ????

Il compari pe ciurli burleanu cu Ciuca? hai ma...

flosud97
flosud97  •  12 Aprilie 2022, 08:51
Postat de manole18 pe 12 Aprilie 2022, 06:37

Am o întrebare, poate ma lămurește cineva. Acum 8 ani, când a fost ales in locul lui Sandu, nu s-a schimbat și regulamentul cumvat? Adică sa existe un Numa de maxim 2 mandate? Sau poate nu mai țin eu bine minte.

Nu, nu este ça la presedentie sa candide zi doar de 2 ori si pe urma altu aici se candideaza pana moare sau intervint politicul si-l schimba ça pe nasu Sandu si pe dragomir, astia sunt pe viata la frf sau lpf, in fond cand burleanu a fost ales à zis ça daca nu va face ce promit dupa primele 2 mandate va pleca singur, dar cand baiatul a dat de cel mai gros CIOLAN, Era logic ça nu-l mai lasa

Vezi toate comentariile (16)
Comentează