FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPANIA - ROMÂNIA

SPANIA - ROMÂNIA // Cosmin Contra și naționala s-au făcut de râs la ultimul meci! Record negativ egalat după 57 de ani

Articol de - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 23:01

România a avut o evoluție dezastruoasă în prima repriză cu Spania, ultimul meci din preliminariile EURO 2020, încasând patru goluri. Nu s-a mai întâmplat asta din 1962.

Fabian Ruiz, Gerard Moreno, cu o dublă, și Adi Rus, care și-a marcat în propria poartă, au făcut ca Spania să aibă un avantaj incredibil la pauza meciului de la Madrid. Astfel, naționala lui Cosmin Contra, aflat probabil la ultimul meci ca selecționer, a egalat un record vechi de 57 de ani.

Pe 1 noiembrie 1962, Spania învingea Romania cu 6-0, în preliminariile EURO 1964. Scorul la pauză era 4-0, pentru iberici, după golurile marcate de Guillot (7', 20'), Veloso (9') și Collar (17').  După acel meci, selecționerul Constantin Teașcă a fost înlocuit cu Gheorghe Popescu I.

Spania: Jose Vicente - Enrique Pachin, Francisco Rodriguez, Isacio Calleja, Francisco Paquito, Jesus Glaria, Enrique Collar, Abelardo Rodriguez, Jose Veloso, Vicente Guillot, Franciso Gento 
Antrenor: Jose Villalonga 
 

România: Vasile Sfetcu - Mircea Georgescu, Ion Nunweiller, Dumitru Macri, Emil Petru, Constantin Koszka, Zoltan Ivansuc, Titus Ozon, Marin Voinea, Dumitru Popescu, Vasile Gergely 
Antrenor: Constantin Teașcă

România a primit mai multe goluri o singură dată, pe 30 septembrie 1945, într-un meci cu Ungaria, pierdut cu 7-2. Atunci, scorul la pauză a fost 5-2.

VEZI ȘI:

SPANIA - ROMÂNIA // FOTO Răzvan Burleanu, pressing la Gică Hagi în timpul meciului cu Spania? Cei doi, în tribune pe „Wanda”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
zorrozabal
zorrozabal  •  19 Noiembrie 2019, 16:46

In meciul de aseara Spania a avut posesia...72% ceeace l-a facut pe Gabi Balint sa evoce reclama aceea cu"Nea Dragulin!Ne dati si noua mingea?Va rugaam!"!

zorrozabal
zorrozabal  •  19 Noiembrie 2019, 16:42

La echipe de club,a fost un halucinant 8-0, administrat de Legia Varsovia campioanei UTA, in CCE!A fost cu atat mai halucinant, cu cat in minutul 60, scorul era...o-o!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  19 Noiembrie 2019, 16:38

Au mai fost destule esecuri umilitoare! Un 7-1 pe care ni l-a administrat Elvetia-parca in 1967(golul nostru marcat de Dobrin) in meci oficial,apoi tot un 7-1 sau 6-1 administrat de Ungaria-cam in aceiasi perioada- dar intr-un meci amical...Iar mai incoace- in mandatul razgaiatului Razvanel- a fost tot un 0-5 si tot intr-un meci oficial,la Belgrad cu Serbia!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează