FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA 0-0

Ultrașii „Uniți Sub Tricolor” susțin că au fost abuzați în arestul poliției din Priștina: „Ne-au legat cu mâinile la spate și s-au răzbunat”

Fanii din Uniți sub Tricolor prezenți la Priștina / FOTO: Captură@ Facebook +35   FOTO
Fanii din Uniți sub Tricolor prezenți la Priștina / FOTO: Captură@ Facebook

Articol de - Publicat duminica, 18 iunie 2023 17:13 / Actualizat duminica, 18 iunie 2023 17:37

Ultrașii din gruparea „Uniți sub Tricolor” au oferit o primă reacție după controversa în care au fost implicați vineri seara, la Kosovo - România, când forțele de ordine de la Priștina i-au evacuat din stadion după ce au scandat o lozincă politică provocatoare, „Kosovo e Serbia”.

La 48 de ore de la disputa tensionată din Kosovo, suporterii români prezenți la Priștina, cei din grupul „Uniți sub Tricolor”, au oferit propria versiune asupra evenimentelor de vineri, dezvăluind și abuzurile la care ar fi fost supuși la sediul poliției din Priștina.

Ce a scris presa din Serbia după incidentul provocat de ultrașii români la meciul din Kosovo: „Au ținut să sublinieze că nu recunosc așa-zisul stat”
KOSOVO - ROMÂNIA 0-0
Ce a scris presa din Serbia după incidentul provocat de ultrașii români la meciul din Kosovo: „Au ținut să sublinieze că nu recunosc așa-zisul stat”

Ultrașii din „Uniți Sub Tricolor” susțin că au fost abuzați de poliția din Priștina

„Cum era de așteptat, situația a degenerat și desi toată lumea aștepta o invadare a terenului din partea fanilor gazdă înspre sectorul nostru, cele mai mari probleme le-am avut cu jandarmii, polițiștii, oamenii de ordine și ofițerii Ministerului de Interne locali.

Ne-au evacut în forță și apoi pe mulți dintre noi ne-au încătușat și arestat pentru câteva ore, răstimp în care, fiind legați cu mâinile la spate, s-au răzbunat pe noi toți cei prezenți în sediul poliției prin rotație, aplicând cu mare patos tot felul de corecții fizice și de ordin psihic foarte agresive până s-au simțit pe deplin împliniți și au considerat că au compensat cu vârf și îndesat îndrăzneala noastră de pe stadion, felicitându-ne la plecare și cu niște amenzi extrem de usturătoare ca sume cerute”, se arată în comunicatul emis de „Uniți sub Tricolor” duminică după-amiaza. 

După ce din partea gazdelor ni s-a îngreunat accesul la meci cât s-a putut de mult posibil, fiind provocați printr-o serie de măsuri foarte restrictive la accesul în peluză, am putut intra pe stadion în finalul primei reprize, iar din repriza a doua, în perspectiva întregului public de pe stadion, evenimentele de pe teren au trecut în plan secund, spectatorii fiind concentrați pe provocarea continuă și huiduirea cât mai gălăgioasă a oricărui cântec și scandări venite dinspre noi.

- Comunicat UST

Ultrașii din Uniți sub Tricolor, evacuați din cauza unei scandări interzise

Ultrașii din Uniți Sub Tricolor au scandat o lozincă pentru care forțele de ordine i-au scos imediat din stadion. 

Aceștia au apelat la o scandare pentru care Federația riscă amenzi usturătoare și chiar suspendarea terenului, având în vedere că suntem recidiviști! 

La un moment dat, cei 15-20 de ultrași au scandat „Kosovo e Serbia”, o scandare cu conotații politice pentru care au fost imediat scoși din stadion. Lozinca nu e pe placul FIFA, astfel că riscul ca terenul să fie suspendat la viitoarele meciuri e unul destul de ridicat. Următoarea partidă de pe teren propriu e programată pe 9 septembrie, împotriva Israelului, pe Arena Națională.

Ce a scris presa din Serbia după ce fanii români au strigat „Kosovo e Serbia”

Știrea a ajuns și în presa din Serbia: 

„Vineri, meciul dintre România și așa-zisul stat Kosovo a fost marcat de un incident, când poliția i-a dat afară din stadion pe suporterii oaspeți.

Fanii români au ținut să sublinieze că nu recunosc așa-zisul stat, așa cum nici țara lor nu a făcut-o, și au scandat «Kosovo e Serbia». Întrucât UEFA nu permite astfel de mesaj, iar România ar putea fi sancționată.

VIDEO GSP a luat pulsul românilor după remiza de la Priștina: „N-avem șanse de calificare” vs. „Sigur mergem la EURO”

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Crescut în galerie, curaj de „lup”! Cine e Valentin Țicu, chemat de urgență de Edi Iordănescu: „Nu mai las tricoul naționalei!”

EXCLUSIV A învins Elveția cu tricolorii în 2012, tot la Lucerna! Cel mai apostrofat #10 al naționalei: „Victorie! Eu aș miza pe Stanciu și pe Alibec”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (74)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  19 Iunie 2023, 15:23
Postat de ...kuba. pe 19 Iunie 2023, 13:09

Nea Zgaiba mai fa un tratament:))))) esti rupt in dos si la propriu si la figurat! Te-au mirosit toti pe aici!

:))) ok hai la o directa sa vedem cine are dreptate, de ce te ascunzi? De ce oare toti care au gura mare aici nu au curaj sa vedem in direct cine e rege si cine o arde în slapi de la lidl? :)) punem si un screen cap pe youtube ca sa nu existe minciuni dupa :)) oricum imi place ca iti stii locul dar inca vb ascuns dupa fusta mamei

...kuba.
...kuba.  •  19 Iunie 2023, 13:11
Postat de eterrna.terrra.nova pe 19 Iunie 2023, 12:04

Ce sa fac in londra prostea am gusturi mai rafinate si oricum nu esti acolo? Am fost la meci cand pretindeai tu ca esti si nu ai avut curaj sa ne vedem. Hilar e ca te ascunzi dupa fusta mamei și nu ai curaj de o directa sa vedem cine e cine. Si mai hilar e ca salariul tau anual imi ajunge

Tu nu ai gusturi, tu doar “gusti” pitpalacul

...kuba.
...kuba.  •  19 Iunie 2023, 13:09
Postat de eterrna.terrra.nova pe 19 Iunie 2023, 12:06

Cu salariul tau anual imi platesc pentru o luna casco :)) spune cand nu o sa te ascunzi dupa fusta mamei și iti faci curaj de o directa

Nea Zgaiba mai fa un tratament:))))) esti rupt in dos si la propriu si la figurat! Te-au mirosit toti pe aici!

Vezi toate comentariile (74)
Comentează