FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Unii zâmbesc strâmb și strepezit acum” » Ode pentru Burleanu de la un politician cu nume: „O victorie a viziunii și perseverenței. Echipa FRF a rezistat unui tsunami de insolențǎ”

Răzvan Burleanu și Vasile Dâncu, primii din stânga fotografiei, în urmă cu mai mulți ani / Sursă foto: facebook.com/vasilesebastiandincu +6   FOTO
Răzvan Burleanu și Vasile Dâncu, primii din stânga fotografiei, în urmă cu mai mulți ani / Sursă foto: facebook.com/vasilesebastiandincu

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 14:12 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 14:43

Vasile Dîncu, politcian cu multiple conexiuni în lumea fotbalului și unul dintre prietenii apropiați ai lui Răzvan Burleanu, a marcat calificarea naționalei la EURO 2024 printr-un mesaj dedicat șefului de la Casa Fotbalului și echipei sale de la FRF. La fel procedase și în 2016, când România a participat la ultimul ei turneu final. 

Departe de lumina reflectoarelor de când nu mai ocupă funcția de ministru, dar și după ce subiectul modificărilor legislative propuse pentru schimbarea Legii Sportului a ieșit din atenția publică, Vasile Dîncu a reapărut în peisaj.  

Acesta a ținut să-i transmită un mesaj lui Răzvan Burleanu, la scurt timp după ce naționala a obținut biletele pentru Campionatul European din Germania.

Dîncu scrie în postarea sa despre meritele pe care Răzvan Burleanu le-ar avea în calificarea la EURO și amintește ironic și de valul de contestatari ai Federației: „Echipa FRF a rezistat unui tsunami de insolențǎ. Unii zâmbesc strâmb și strepezit acum”, punctează subtil fostul ministru. 

Președintele tace » Klaus Iohannis, fără reacție după calificarea naționalei la EURO
ROMÂNIA
Președintele tace » Klaus Iohannis, fără reacție după calificarea naționalei la EURO

Vasile Dîncu, noi ode pentru Burleanu, după calificarea României la EURO: „Echipa FRF a rezistat unui tsunami de insolențǎ”

România intră în Schengenul fotbalistic

Există cârcotași care nici acum nu ştiu să se bucure, altii zâmbesc strâmb și strepezit. Interesele de gașcă și blocarea în proiecte de mici balcanisme nu pot însă umbri o mare victorie a perseverenței, bunului simț și strategiei.

Viziunea pe care a adus-o Rǎzvan Burleanu și echipa sa a mers înainte aducând o nouă generație de fotbaliști în zona performanței. Echipa FRF a rezistat unui tsunami de insolențǎ şi înjurături nedrepte, nu doar critici, uneori meritate.

Spiritul «Cooperativei» are încǎ fani, dar această nouă generație de fotbaliști poate șterge urmele-i ignobile. 

Dispariția eroilor de mucava din această tranziție prea lungă spre un alt fotbal începe să fie semnată de acești copii care încep să simtă că a venit timpul să readucă România în lumea bună a fotbalului și care a trebuit să lupte inclusiv cu lipsa noastră de încredere.

- Vasile Dîncu

„Unii zâmbesc strâmb și strepezit acum” » Ode pentru Burleanu de la un politician cu nume: „O victorie a viziunii și perseverenței. Echipa FRF a rezistat unui tsunami de insolențǎ”
Vasile Dîncu

Postarea continuă în aceeași notă:

„Mă bucur pentru ei și pentru Tata Puiu, pentru Gică Hagi-tatăl, dar și pentru Hagi dascălul care a creat o parte din noua generație, pentru Răzvan și pentru echipa sa și pentru toți cei care am crezut în viziunea cu care a venit noua generație. 

Să fie într-un ceas bun! Azi, putem să ne bucurăm și să spunem, din toată inima, HAI ROMÂNIA!”, a scris Dîncu pe Facebook. 

Postarea lui Vasile Dâncu a strâns aproximativ 300 de aprecieri și peste 30 de comentarii. George Ogăraru, antrenor coordonator la Centrul de Copii și Juniori de la CSA Steaua, a scris la postarea fostului ministru al Apărării: „Hai România!”.

Vasile Dîncu era nelipsit din delegația României

Vasile Dîncu a fost un personaj extrem de influent în PSD în perioada în care la FRF au avut loc alegerile din 2014, când Burleanu a ieşit învingător după ce Gică Popescu a fost condamnat. Ulterior, Dâncu a fost aproape nelipsit din delegaţia FRF de la meciurile echipei naţionale, scria Gazeta Sporturilor în primăvara lui  2020. 

La unul dintre acestea, de la Belfast, cu Irlanda de Nord, din iunie 2015, Dâncu a fost fotografiat în faţa hotelului reprezentativei României alături de George Maior, care la acea vreme plecase de doar câteva luni din fruntea SRI. 

În urmă cu șapte ani, în vara lui 2016, chiar înainte ca România să dispute ultimul meci la CE din Franţa, cu Albania, scor 0-1, Vasile Dâncu a semnat un editorial pentru adevarul.ro, în care l-a lăudat în exces pe şeful FRF:

Timp de 20 de ani am lăsat fotbalul pe mâna unei familii şi a unei găşti de samsari care au tranzacţionat jucătorii ca pe vite, fără a gândi în niciun fel dezvoltarea lui. Nu am mai făcut terenuri de fotbal, nu am investit în educaţia sportivă, dar am lăsat totul la voia întâmplării. Astăzi, în multe sporturi, organizarea bate talentul sau masa mare de selecţie. 

Astăzi, proiectele lui Răzvan Burleanu şi ale tinerei lui echipe sunt preluate de UEFA şi FIFA ca bune practici şi vor produce, cu siguranţă, viitoarea generaţie a echipei naţionale, dar nu mai devreme de un deceniu. Dacă vom avea minte să sprijinim aceste proiecte, atunci în viitor vom putea să avem echipă de la care să cerem rezultate
- Vasile Dîncu, în 2016

Burleanu, relație strânsă cu Vasile Dîncu

Relațiile dintre Burleanu și Vasile Dîncu sunt de notoeritate. În plină pandemie, jurnaliștii GSP scriau despre decizia Federației de a comanda realizarea unui sondaj de opinie fix către o societate controlată de Vasile Dîncu. Firma respectivă se numește IRES și e condusă de Dîncu. 

„Avem un contract cu IRES, firma domnului Dâncu, care ne oferă cercetare, percepţii, trenduri, analize. Un fel de barometru al fotbalului românesc. Plătim în jur de 10.000-12.000 de euro pe an pentru aceste studi”, spunea Burleanu în 2016, pentru Adevărul. 

VIDEO Răzvan Burleanu, despre performanțele din ultimii ani: „Fotbalul românesc este pe un trend pozitiv, fiind cel mai important liant social în România”

Citește și alte știri despre naționala României: 

EXCLUSIV „Ne-a rămas varianta a doua” » Fostul campion al României, despre noua ordine de la națională și secretul calificării: „Un moment de cotitură”

Două mutări făcute de Iordănescu, scoase în evidență: „A fost inspirat când era mare nevoie. A luat decizii riscante”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
paolo12
paolo12  •  21 Noiembrie 2023, 05:15
Postat de Adriann_1 pe 20 Noiembrie 2023, 16:46

Daca a fost nevoie de Dancu pentru a scoate Nationala de sub influenta funesta a ciobanului condamnat cu executare atunci nu ramane decat sa spunem BRAVO DANCU! Ce diferenta intre modul cum a jucat Screciu aseara si HALUL IN CARE S-A PREZENTAT OLARU CAND A FOST BAGAT IN TEREN IN ACEASTA CAMPANIE!!! Ne-am saturat sa ratam turnee finale doar ca sa-si mai expuna ciobanul in galantar "perlele" false.

Rautatea si dusmania din creier te împiedică sa vezi ca, pe langa Olaru, mai erau 10 jucatori pe teren. Olaru juca singur? Stai în banca ta de ABBA-ist...

tase67
tase67  •  20 Noiembrie 2023, 22:41

Va pun traducerea declaratiei astuia, in engleza, ca a ajuns si peste ocean! Suna ca si cintecul Crambone compus de unchiul lui Jerry, Pecos! Copiati linkul de mai jos, si uitati-va la cintecul unchiului Pecos. Sintem calificati, trebuie sa ridem, nu sa plingem, ca Dancu, hai sa fim sanatosi la cap! https://www.youtube.com/watch?v=_FyJyurljoM

costeltudor
costeltudor  •  20 Noiembrie 2023, 19:28

Am mai spus , aceasta calificare , este victoria Dlui. BURLEANU in fata contestatarilor lui , pe care pt. a doua oară i-a CIURUIT !!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează