FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO U21

EXCLUSIV Impresarul lui Moruțan: „E super ok, începe să devină lider. Va urca în curând la echipa mare”

Olimpiu Moruțan, în România U21 - Olanda U21 // foto: Imago
Olimpiu Moruțan, în România U21 - Olanda U21 // foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 27 martie 2021 13:04 / Actualizat sambata, 27 martie 2021 13:19

Impresarul lui Olimpiu Moruțan, Florin Vulturar, e convins că România U21 e cu o clasă peste Ungaria, dar avertizează că riscăm să ne împiedicăm neverosimil la partida din această seară de la Budapesta dacă tratăm partida cu superioritate.

  • Ungaria U21 - România U21 se joacă astăzi, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1;
  • În primul meci din grupele Campionatului European U21, România a remizat cu Olanda, 1-1, iar Ungaria a fost învinsă de Germania, 0-3. 

- Domnule Vulturar, cunoașteți bine fotbalul maghiar, lucrați pe piața fotbalului din Ungaria, cât de periculos vi se pare următorul adversar pentru România la Euro U21?
- Ungurii au evoluat mult ca infrastructură, investiții în sectorul juvenil, dar la nivel U21 nu sunt încă o echipă de temut. Majoritatea internaționalilor de tineret provin de la formații de mijlocul clasamentului în liga internă, nivelul e mai degrabă mediu raportat la forțele care se bat la un European. Îl au pe Balogh, coleg cu Man și Mihăilă la Parma, a apucat și el să debuteze în Serie A, dar e departe de a fi un lider. E un capitol la care maghiarii nu stau deloc bine.

Vulturar: „Moruțan va urca în curând la echipa mare”

- Vi se pare că plecăm ca favoriți?
- Da, dar dacă intrăm pe vârfuri și cu nasul pe sus, riscăm să avem probleme. La meciurile România – Ungaria sunt mereu la mijloc ambiții speciale și, chiar dacă a trecut vremea în care se lăsa cu tensiuni fenomenale în jurul acestor jocuri, miza rămâne una specială. Va fi o încărcătură imensă, se joacă cu calificarea pe masă, pentru că avem șanse foarte mari să trecem de grupe dacă învingem Ungaria. Am face patru puncte, mai depindem, desigur, și de ultima etapă, dar calculele vor deveni mai generoase pentru noi.

- Sunteți impresarul lui Moruțan, toată lumea așteaptă un turneu final excepțional din partea lui. E o presiune teribilă pe umerii puștiului!
- Am discutat și după meciul cu Olanda. Se simte bine, e super OK, începe să devină un lider și la U21. Sunt convins că va urca și la prima reprezentativă la următoarele acțiuni ale României.

Sunt convins că România se va afla la timona meciului cu Ungaria. Diferența între echipe e semnificativă, dar distanța de valoare se estompează prin miză și orgoliile existente la un turneu final. Un mare avnataj pentru noi e că, spre deosebire de maghiari, avem mulți jucători care evoluează la echipe cu obiective de titlu, cupe, participări cupe europene.
- Florin Vulturar, impresar

Mai multe știri despre Ungaria U21 - România U21:

Hai, albaștrii! » Ne întoarcem în anii '90: decizie inedită la „națională”

Fără 8 titulari » Probleme mari de lot înainte de Ungaria U21 - România U21

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
515673878623805
Victor Victor  •  28 Martie 2021, 09:42

S.a văzut aseară cu ungaria ce joaca nasosul..aduca nimic..

antalmihai
antalmihai  •  27 Martie 2021, 20:38

si esti prost crescut... iti lipsesc niste ani de acasa, cei mai importanti, din pacate pentru cultura ta... pro.t.le!

antalmihai
antalmihai  •  27 Martie 2021, 20:36
Postat de cata23 pe 27 Martie 2021, 14:19

Mihaila era platit cu 3000 de euro la CSU nu era ca Man cu 17.500 si banii luati in avans... ar fi luat oricat numai sa scape de echipa aia, ca si Octavian Popescu sau Vlad

baietelule, nu cred ca man a jucat la steaua, poate la *** via clona fcsb... iar banii aia no sa i vedeti niciodata***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează