GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GALA MIHAI NEȘU

VIDEO + FOTO Demonstrativ, dar nu pentru toți » Au sărit scântei la „Gala Mihai Neșu”: goluri și driblinguri spectaculoase + Petre Marin, gata să-l „rupă” pe Pires!

FOTO: Raed Krishan +38   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , , , - Publicat joi, 04 mai 2023 18:00 / Actualizat joi, 04 mai 2023 20:09

În fața a două mii de fani, cei mai mulți copii, naționala României a câștigat meciul demonstrativ cu reprezentata FIFPro Europe, 3-2, din Gala Mihai Neșu.

Meciul, condus de Ovidiu Hațegan care a strâns foști jucători, atât români, cât și internaționali, a început cu două momente emoționante. Mai întâi, Mihai Neșu a avut un mesaj, de la Oradea: „Bună dragi prieteni! Vă transmit cu drag acest video, fiindcă din păcate nu pot ajunge la eveniment. Vă mulțumim din suflet tuturor celor ați organizat și v-ați luat din timp ca să ajutați așa de mult. Sperăm să ne vedem cât de curând cu altă ocazie”.

Ulterior, Gică Hagi, revenit pe banca naționalei României, a dat lovitura de start. Iar România a început tare meciul.

+34 FOTO

La 43 de ani, Florin Cernat a fost MVP. A jucat ca în vremurile în care impresiona la Dinamo Kiev, marcând două goluri, în minutele 9 și 11. Primul a fost unul de generic, cu un șut de la 20 de metri. La finalul primei reprize, scorul a fost 2-1, după ce Demetrios Maris a redus din diferență.

După pauză, Daniel Niculae a obținut un penalty, iar Florin Lovin și-a asumat responsabilitatea executării. A bătut excelent și a dus scorul la 3-1. Rezultatul final l-a stabilit Gigel Bucur. Fostul fotbalist de la Sportul a jucat pentru echipa FIFPro a redus din diferență. Elias Charalambous, antrenorul FCSB, i-a pasat în careu și Bucur a marcat cu o scăriță peste Cornel Cernea.

După 70 de minute, Ovidiu Hațegan a pus capăt meciului, iar jucătorii s-au îmbrățișat, în aplauzele fanilor.

Petre Marin, eliminat

Naționala României a terminat meciul în inferioritate numerică. În ultimele minute, Petre Marin nu a mai ținut cont că este un meci demonstrativ. A intrat tare la Robert Pires, iar Ovidiu Hațegan l-a trimis direct la vestiare.

Nicolae Dică, fază spectaculoasă 

Autor al unei pase de gol, Nicolae Dică a avut un moment de magie. În minutul 45, fostul antrenor de la FCSB și CS Mioveni i-a dat mingea printre picioare lui Elias Charalambous. Cipriotul nu s-a supărat. Din contră, a zâmbit și s-a îmbrățișat cu Dică.

A fost pentru Mihai, un băiat extraordinar. Are o putere incredibilă. E un exemplu pentru toți. A suferit atât, dar are puterea să facă ceva și pentru alții. Bravo lui. Toată stima. Voi încerca să fiu mereu lângă el. Ne-am petrecut o după-amiază frumoasă. Ne bucură că au fost mulți copii în tribună. 

- Gică Hagi

FINAL. România - FIFPro Europe 3-2

  • Au marcat: Cernat 10, 15, Lovin 60 / Maris 33, Bucur 67
  • min. 70: Final de meci
  • min. 69: Petre Marin e eliminat. A intrat extrem de dur la Robert Pires, iar Ovidiu Hațegan l-a trimis la vestiare
  • min. 67: Gigel Bucur reduce din diferență. A marcat cu o scăriță peste portar, după un assist al lui Charalambous
  • min. 60: Florin Lovin face 3-1, după ce a marcat din penalty
  • A început repriza a doua
  • Pauză
  • min. 33: Echipa FIFPro Europe reduce din diferență, prin Maris 
  • min. 15: Florin Cernat reușește dubla, după un assist al lui Nicoale Dică
  • min. 10: Florin Cernat deschide scorul 
  • Gică Hagi a dat lovitura de start
  • 2.000 de fani sunt prezenți la meci

România: Lobonț, Goian, Ov. Petre, Dănciulescu, Dică, Boștină, Ogăraru, Paraschiv, Raț, Lovin, Cernat 
Rezerve: Cernea, Cânu, Pătrașcu, P.Marin, Daniel Niculae, Maftei, Ghionea, Neaga

FIFPro Europe: Mucha - Hansteveit, Hulubei, Urbano, Klimavicius, Marios, Pava, Pires, Smolarek, Rada, Aganzo 
Rezerve: Blazic, Stassin, Didic, Poledica, Bucur, Maris, Mamo, Kumbe, Autio, Charalambous

UPDATE 17:30 » Dorin Goian, înainte de startul partidei: „Nu ne vom face de rușine” 

„Mă bucur că lumea nu ne-a uitat. Nu știu câți copii ne știu, dar cei de 40 de ani sigur știu când jucam în Champions League și Cupa UEFA. E un joc pentru o cauză nobilă. Suntem toți alături de Mihai Neșu”.

UPDATE 17:00 // Au sosit fotbaliștii care vor lua parte în meci

Au sosit fotbalișii care vor juca în această seară, dar și arbitrul Ovidiu Hațegan. 

La meci vor asista și juniorii Academiei Rapid. Finanțatorul Dan Șucu a cumpărat 1000 de bilete, iar 500 au fost date către jucătorii de la Centrul de Copii și Juniori.

Echipa României All Star: Bogdan Lobonț, Cornel Cernea, Răzvan Raț, Petre Marin, Dorin Goian, Cosmin Moți, Sorin Ghionea, Gabriel Cânu, Vasile Maftei, George Ogăraru, Florin Lovin, Ovidiu Petre, Sorin Paraschiv, Cătălin Munteanu, Gabriel Boștină, Adrian Neaga, Florin Cernat, Lucian Sănmărtean, Daniel Niculae, Nicolae Dică, Daniel Oprița, Ionel Dănciulescu

Echipa FIFPro Europe: Jan Mucha, Srdjan Blazic, Mirko Poledica, Sebastien Stassin, Ionut Rada, Carlo Mamo, Emilian Hulubei, Arunas Klimavicius, Erlend Hanstveit, Vladimir Smicer, Aldin Didic, Euzebiusz Smolarek, David Aganzo, Gigel Bucur, Robert Pires, Christodoulou Marios, Demetrios Maris, Pance Kumbev, Orlando Urbano, Pano Autio, Joao Paiva, Giorgos Karagounis, Elias Charalambous

Ovidiu Hațegan, la centru

Hațegan n-a mai arbitrat într-un meci oficial din martie 2022, suferind un infarct. De-atunci, a oficiat doar ca arbitru VAR, iar recent a condus și un amical dintre UTA și echipa U18 a „Bătrânei Doamne”. 

Diseară, Hațegan va fi ajutat la cele două linii de foștii purtători ai ecusonului FIFA, Cristian Nica și Octavian Șovre.

Vezi și:

Patronul lui FC Utrecht, un multimilionar olandez, vine în România special pentru Neșu: „E un om minunat! A redevenit luptătorul care era pe terenul de fotbal”
INTERVIU
Patronul lui FC Utrecht, un multimilionar olandez, vine în România special pentru Neșu: „E un om minunat! A redevenit luptătorul care era pe terenul de fotbal”
Ce pensie primește Mihai Neșu de la statul român și de la cel olandez: „La noi, persoanele cu dizabilități trăiesc foarte greu”
PENSIE
Ce pensie primește Mihai Neșu de la statul român și de la cel olandez: „La noi, persoanele cu dizabilități trăiesc foarte greu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  04 Mai 2023, 20:15

Urâtă intrarea lui Petre Marin. Cum să intri așa la un astfel de meci?! Mare ți-e grădina!

Deneu
Deneu  •  04 Mai 2023, 19:31

Haha, cat a prelungit meciul Hategan ca sa egaleze FIFPro :)) caterinca a fost

lapusneanul
lapusneanul  •  04 Mai 2023, 15:53

aha, după ce a revenit pe teren la Arad revine și la București ? e bine ca să nu fie rău.. :)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează