GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  REACȚIE

Ce spune șefa sportului românesc, Elisabeta Lipă, după îndepărtarea redactorului-șef GSP + Ilie Năstase: „Fără frică, să nu fie frică pentru adevăr!”

Articol de , - Publicat joi, 05 octombrie 2023 12:41 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 12:57

Mircea Lucescu a cerut reinstalarea ziaristului Gazetei, Hagi a spus că „Presa trebuie să fie mereu liberă”, acum a apărut prima declarație oficială, a șefei sportului românesc, Elisabeta Lipă. Și i se adaugă Ilie Năstase.

  • CONTEXT: Gazeta Sporturilor a rămas fără redactor-șef după ce Cătălin Țepelin, cel care ocupa de 5 ani această poziție și lucra în echipa GSP de 20 de ani, a fost forțat să plece de către conducerea trustului Ringier.
  • Jurnalistul a publicat marți motivele despărțirii, într-un mesaj postat pe Facebook: „În opinia mea, ruptura a fost provocată de faptul că m-am împotrivit unor decizii care, cred eu, încercau să încalce principiile unei prese independente. (...) Am transmis că eu și colegii mei nu vrem să lucrăm sub o asemenea presiune. Și nici nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu”.
  • Poziția patronilor de la Ringier a fost prezentată de Robin Lingg, președintele Consiliului de Administrație al Ringier Sports Media Group, care a spus tot marți, în redacție, când s-a întâlnit cu reprezentanți ai Libertatea și GSP, că „noi am acordat întotdeauna libertate editorială” și a susținut că despărțirea de Cătălin Țepelin a intervenit fiindcă „lipsea colaborarea acestuia cu grupul internațional de presă”.

Reacția șefei sportului românesc, Elisabeta Lipă: „Atunci când presa te critică înseamnă că ai greșit și cauți tu o versiune mai bună a ta"

Elisabeta Lipă, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport a declarat că: „Presa are un rol foarte mare. Presa trebuie să fie independentă! Ca sportivă, ca un om de sport care a condus destinele sportului în federație, în minister, revenită acum la cârma sportului românesc, spun că atunci când un sportiv face un lucru bun, atunci să-l felicite, iar dacă a greșit să-l critice. Asta înseamnă o presă adevărată, care reflectă realitatea, că nu se întâmplă lucrul acesta și unii nu verifică este altceva”.

„Jurnaliștii care sunt cu ștate vechi, care au prins alte vremuri, alte performanțe niciodată, dar niciodată nu au defăimat într-un fel sau altul activitatea unui sportiv sau unei instituții. Au verificat și dacă au trebuit să critice, au criticat, ceea ce mi se pare și normal. Ne ajută, e și normal, cine nu muncește nu greșește și atunci când presa te critică înseamnă că au greșit și cauți tu o versiune mai bună a ta", a mai spus șefa fosta mare campioană.

Comisia Europeană reacționează după protestul redacțiilor GSP și Libertatea: „Urmărim dezbaterile pe această temă din România. Dorim să reamintim poziția noastră”
UE
Comisia Europeană reacționează după protestul redacțiilor GSP și Libertatea: „Urmărim dezbaterile pe această temă din România. Dorim să reamintim poziția noastră”

Ilie Năstase spune că a fost enervat uneori de Gazetă, dar că presa trebuie să fie liberă: „Fără frică, să nu fie frică pentru adevăr!”

„Nu ascund că m-a deranjat mai demult si mă deranjează în continuare felul în care uneori se face presă, în anumite situații. Fie că se preiau știri din străinătate și nu sunt preluate cum trebuie, adică ”se pune din burtă”. Da, presa liberă mai greșește, dar trebuie să fie indepedentă, liberă. Fără frică, să nu fie frică, pentru adevăr!

Și voi, la Gazetă, și alții, ați mai băgat știri vechi pe care le-ați readus în actualitate. Sunt reluate materiale, informații, vechi, că am băut acum trei ani și mi-au luat carnetul. Trebuie reglementări clare, legi, și pentru protecția ziaristului, dar și a celui care este calomniat sau despre care se spun neadevăruri. Sunt și jurnaliști care-și fac treaba bine. Baza e însă că presa trebuie să fie liberă, să prezinte actualitatea, să spună adevărul”.

Citește și: 

Hagi, mesaj de încurajare pentru GSP, ziarul cu care uneori s-a certat: „Nu le luați jurnaliștilor personalitatea! Libertatea presei nu se negociază, nu se discută, nu se pune sub semnul întrebării”

Mircea Lucescu cere întoarcerea redactorului-șef al GSP! „Citesc Gazeta de-o viață. Sunt total de partea jurnaliștilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
adrian.7
adrian.7  •  05 Octombrie 2023, 16:55

Rusine GSP! Pentru a ține subiectul cald se trântesc toate limitele deontologiei și sunt aduși în față membri PSD de frunte, cum este doamna Lipă...Fost ministru PSD, fost președinte al clubului Dinamo pus de PSD, fost consilier PSD, ales în 2020 în „Parlamentul” Capitalei....Nu cred că doamna care spunea tuturor că va fi noul ministru al Sporturilor din partea PSD și îl ataca mereu subiectiv pe Novak este cel mai bun exemplu de verticalitate...Apropo foarte multă lume așteaptă ca doamna Lipă să „calce” în picioare, cum a făcut-o cu Federația de Handbal și două federații conduse de membri de frunte PSD: Baschet și Rugby....Până atunci după ce și-a creat imagine bine condimentată în laboratoarele DIGI și GSP pe spinarea Cristinei Neagu, sunt curios cum o să rățoiască doamna Lipă la sportivii de la rugby și baschet

dante69
dante69  •  05 Octombrie 2023, 13:37

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bumm
bumm  •  05 Octombrie 2023, 13:32

Pai ceea ce spune d-na Lipa, este in regula. Dar din aceste declaratii nu se intelege ca dl. Tepelin si saracii gazetari trebuiesc aparate de raii proprietari...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează