GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Atenție, pariori! De ce prima etapă din Bundesliga ar putea fi un fiasco, cu puține goluri și cu multe faulturi

Bundesliga revine weekendul acesta cu o serie de schimbări și cu destul de multe incertitudini privind felul în care va fi afectat jocul în sine.
Bundesliga revine weekendul acesta cu o serie de schimbări și cu destul de multe incertitudini privind felul în care va fi afectat jocul în sine.

Articol de - Publicat miercuri, 13 mai 2020 15:52

Bundesliga revine weekendul acesta cu o serie de schimbări și cu destul de multe incertitudini privind felul în care va fi afectat jocul în sine. 

În afara noilor reguli privind protecția personală, câteva alte modificări vor produce efecte asupra cărora planează semne de întrebare. La o parte dintre întrebări ne vom răspunde chiar în acest weekend, odată cu reînceperea fotbalului din Germania.

Plusuri și minusuri la partidele fără spectatori

Sancțiunea pe care forurile conducătoare ale fotbalului o dădeau uneori, aceea de a suspenda prezența spectatorilor pe stadioane în urma unor acte de indisciplină, era privită drept un dezavantaj pentru echipele gazdă, care nu mai beneficiau astfel de sprijinul fanilor. 

Sergiu Radu, fost jucător în Bundesliga, și-a spus părerea despre fotbalul jucat în fața tribunelor goale, așa cum se va întâmpla în următoarele luni: ”Se va juca fără spectatori, vor fi niște meciuri precum cele de antrenament. Dortmund nu se va mai baza pe suporteri, pierde enorm. Când scapi singur cu portarul lor și vezi 30.000 de oameni care sar în spatele porții, nu știi pe unde s-o mai dai” (detalii aici). 

Așadar, absența suporterilor va fi un dezavantaj pentru jucători, mai ales pentru gazdele partidelor, dar ar putea aduce și mici avantaje, pe rând, formațiilor vizitatoare. 

E așteptat un număr mare de accidentări

Medicii au avertizat că perioada neobișnut de lungă de pauză va genera un număr mare de accidentări, iar jucătorii știu și ei acest lucru. Acțiunile colective de atac sau de apărare necesită mult efort fizic, iar temerea că o intensitate mai mare ar putea duce la rupturi, întinderi și alte probleme i-ar putea face pe fotbaliști mai temători, lucru care va afecta calitatea partidelor. 

Un alt aspect e cel dat de lipsa coordonării spațiale. La finalul săptămânii trecute, Yannick Gerhardt, de la Wolfsburg, s-a ciocnit violent cu un coleg la antrenament și a ajuns la spital, urmând să rateze restul sezonului. ”Probabil este de vină și lipsa coordonării după atâta timp fără fotbal. Pauza are astfel de consecințe nedorite!", a spus antrenorul echipei (detalii aici). 

În încercarea de a evita pe cât posibil accidentările, s-a decis ca până la finalul anului să se permită câte 5 schimbări de jucători pe meci și rămâne de văzut dacă acest lucru va face jocurile mai interesante. 

Spre deosebire de meciurile cu care ne-am obișnuit, partidele fără suporteri nu erau la fel de atractive pentru telespectatori nici înainte, însă jocurile nu erau neapărat de calitate slabă, iar golurile nu lipseau nici ele. În condițiile actuale, factorii perturbatori se cumulează și e posibil ca fotbalul și spectaculozitatea să sufere. Una e să joci câteva meciuri fără spectatori în mijlocul sezonului, când toți jucătorii sunt la parametri maximi din punct de vedere fizic, și alta e să joci fără spectatori după o lungă perioadă de pauză competițională.  

Goluri puține și multe faulturi

În mod obișnuit, luna mai aducea cea mai mare medie de goluri în fotbalul geman. Era final de sezon, iar Bundesliga bifa 3.23 goluri pe meci (în ultimii 15 ani). Dar, de data aceasta, lucrurile sunt defazate, iar așteptările ar trebui să fie mai degrabă precum cele de la începutul campionatului. La revenirea din vacanță, echipele marchează mai puțin, având nevoie de câteva partide oficiale pentru a ajunge la un nivel optim. 

Luna august, cea de început de sezon, e luna în care, în mod normal, se dau cele mai puține goluri și se bifează al doilea cel mai mare număr de faulturi. 

Casa de pariuri Betfair oferă o cotă de 4.50 pentru ca toate echipele ce vor evolua în cele 5 partide programate sâmbătă, de la ora 16.30, să primească cel puțin câte un cartonaș. 

Să avem puțină răbdare!

Așadar, chiar dacă microbiștii abia așteaptă reluarea fotbalului, pretențiile nu ar trebui să fie foarte mari. Este posibil ca în 2020 să nu avem spectatori în tribune și spectaculozitea să nu mai fie aceeași ca înainte, dar, cu siguranță, meciurile vor deveni încet-încet mai atractive, pe măsură ce jucătorii își vor reintra în formă și se vor obișnui cu condițiile speciale din prezent. 

Citește aici toate avancronicile etapei a 26-a din Bundesliga!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează