GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Laptopul potrivit pentru școală online: trei modele ASUS pentru elevi

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 septembrie 2021 14:38 / Actualizat vineri, 17 septembrie 2021 14:38

Noul an școlar, abia început, vine din nefericire cu aceleași provocări ca și cel anterior, cu perioade în care școala se va desfășura online, la distanță de colegi și profesori, deci cu multe momente în care elevii vor depinde de un laptop pentru participarea la aceste lecții și pentru realizarea temelor de casă.

Un laptop ușor, fiabil și performant nu mai este de mult timp rezervat exclusiv profesioniștilor, iar ultima perioadă a demonstrat că acești parametri sunt obligatorii pentru desfășurarea fără probleme a cursurilor online, unde laptopul trebuie să fie capabil să ruleze aplicații de videoconferință fără oprire, toată ziua.

Deși nu pare o cerință ieșită din comun, nu orice laptop este suficient de capabil pentru desfășurarea cursurilor online fără să se încălzească excesiv, lucru care poate duce la închideri forțate sau blocări ale aplicațiilor rulate. De asemenea nu toate laptopurile sunt dotate cu un webcam HD, un microfon bun și difuzoare suficient de clare pentru a te putea auzi cu colegii și profesorii, mai ales dacă zgomotul produs de ventilatoare devine insuportabil.

Acestea sunt doar câteva din cerințele după care s-au ghidat inginerii ASUS când au dezvoltat cele trei laptopuri special concepute pentru nevoile elevilor și cerințele școlii online.

ASUS X515JA-BQ1488T – mai multă siguranță online cu Windows 10 S

În ciuda ecranului de 15.6 inch, ASUS X515JA-BQ1488T cântărește doar 1.8 kilograme în ghiozdan și oferă o configurație echilibrată, cu un procesor Intel Core i3 din generația 10, 8 GB RAM pentru rularea aplicațiilor și un SSD rapid NVMe pentru pornirea acestora. Totul este afișat pe un ecran IPS de calitate cu unghiuri foarte bune de vizualizare, pentru momentele când trebuie să îl asiști pe cel mic cu temele de casă.

ASUS X515JA-BQ1488T este disponibil în eShop ASUS la un preț de 1999 RON care include și o licență de Windows 10 S, o versiune securizată suplimentar de Microsoft pentru a face față numeroaselor amenințări informatice din mediul online.

ASUS Vivobook K413JA-EB534 – un raport preț/performanță greu de egalat

Laptopul potrivit pentru școală online: trei modele ASUS pentru elevi

La doar 1.4 kg, ASUS Vivobook K413JA-EB534 oferă un ecran de 14 inch de tip IPS NanoEdge, cu unghiuri de vizualizare foarte largi și culori vii. Configurația propusă costă 2299 RON și constă dintr-un procesor Intel Core i5 din generația 10, ajutat de 8 GB RAM și un SSD rapid NVMe cu capacitate de 512 GB.

La capitolul multimedia trebuie să menționată camera web HD și sistemul audio Harman Kardon cu tehnologie ICEPower. Profilul subțire și dimensiunea carcasei nu au permis includerea unui bloc numeric pentru tastatură, dar inginerii ASUS au reinventat touchpad-ul cu tehnologia NumberPad 2.0, care a permis includerea acestuia în suprafața tactilă. Activarea și dezactivarea se face foarte ușor, prin simpla apăsare a unei pictograme.

ASUS Vivobook K513EA – un ecran generos de 15.6 inch

Laptopul potrivit pentru școală online: trei modele ASUS pentru elevi

Cel de-al treilea model propus este ASUS Vivobook K513EA, un laptop cu ecran de 15.6 inch dotat cu tehnologie IPS NanoEdge cu raport ecran-corp de 85%, unghiuri de vizualizare de 178 grade și culori realiste.

Inima acestui model constă dintr-un procesor Intel Core i5 din generația 11 ajutat de tehnologia ASUS Intelligent Performance Technology (AIPT) ce permite creșterea performanței cu 40% printr-o simplă apăsare de taste. Acesta este doar unul din profilele disponibile, existând și alte profile care pun accent pe silențiozitate, autonomie sporită și răcire.

Procesorul puternic este ajutat de placa video integrată Intel Iris Xe, capabilă să ruleze fără efort nu doar aplicațiile necesare desfășurării orelor online, dar și numeroase alte activitatăți de relaxare, după terminarea cursurilor.

O dotare disponibilă suplimentar pe ASUS VivoBook K513EA este cititorul de amprentă integrat în touchpad, o măsură de securitate extra foarte utilă. Ca și celelalte două modele, tastatura utilizată este un model cu taste distanțate tip chiclet, iluminate, ce oferă o cursă generoasă de 1.4 mm, o provocare dacă ținem cont de profilul foarte subțire al laptopului.

Drept bonus, garanția standard de doi ani de zile poate fi extinsă pentru ASUS Vivobook K413JA-EB534 și ASUS Vivobook K513EA în mod gratuit prin participarea în campania Părerea ta contează

Orice model ai alege poți dormi liniștit știind că cel mic este dotat cu un laptop care îi permite să participe în siguranță la școala online, fără întreruperi.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează