INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Anunțul făcut de președintele UEFA despre Rusia + Ce părere are Ceferin despre valul de transferuri în Arabia Saudită

Aleksander Ceferin // Foto: Imago
Aleksander Ceferin // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2023 19:09 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 20:07

Aleksander Ceferin (55 de ani) a afirmat, într-un interviu pentru o publicație slovenă, că „Rusia rămâne suspendată până la încetarea războiului din Ucraina". Șeful de la Nyon a mai afirmat că nu e impresionat de transferurile făcute de saudiți: „E un fenomen efemer, nu dezvolți fotbalul cu jucători la apus de carieră”.

Fotbalul rusesc rămâne în stare de suspendare până la noi ordine. Afirmația îi aparține lui Aleksander Ceferin, ce confirmă prelungirea sancțiunii împotriva cluburilor și ale echipelor naționale ale Rusier: „Excluderea rămâne valabilă până la stingerea conflictului cu Ucraina”. Sancțiunea a fost impusă de FIFA și UEFA pe 28 februarie 2022 și i-a scos complet pe ruși din fotbal.

Zvonimir  Boban, directorul UEFA, dezaprobă modificările de regulament ordonate de Pierluigi Collina: „E ceva nebunesc! Nu s-a consultat cu nimeni” + Mesaj pentru saudiți: „Nu pot cumpăra istoria!”
DECLARAȚII
Zvonimir Boban, directorul UEFA, dezaprobă modificările de regulament ordonate de Pierluigi Collina: „E ceva nebunesc! Nu s-a consultat cu nimeni” + Mesaj pentru saudiți: „Nu pot cumpăra istoria!”

UEFA a renuțat la sponsorul Gazprom

UEFA a fost nevoită să renunțe la contractul cu Gazprom, unul dintre sponsorii importanți ai forului continental: „Actul pare mai mult simbolic. Este dificil să afișezi publicitate pentru această companie pe marginea terenului în fața a milioane de persoane ce privesc meciul după începutul unui război. 

Sunt dezolat, însă nu aveam de ales. La fel de adevărat e și că cine plânge mai tare pe marginea acestui subiect sunt cei care continuă să cumpere gaz de la această societate”.

Aleksander Ceferin despre Arabia Saudită: „Se va dezumfla precum China”

Chestionat de Metropolitan pe marginea exodului de vedete europene către Arabia Saudită, președintele UEFA a avut o opinie tranșantă, semn că nu crede în acest proiect: „Va fi doar un fenomen efemer, toată povestea va fi de scurtă durată. După părerea mea, este o abordare greșită a fotbalului făcută de saudiți. Nu se va dezvolta fotbalul cu jucători ajunși la final de carieră”. 

Ceferin a lăsat de înțeles că totul se va dezumfla, la fel cum s-a întâmplat în China, și a mai anunțat că nu are în plan să programeze o finală de Liga Campionilor la Riad: „Nu e nici cea mai mică șansă să se întâmple”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Chilipir în mercato » Un star de la City a semnat prelungirea, dar are clauză de 50 de milioane

Isterie la Teheran » Fanii s-au călcat în picioare să-l vadă pe Cristiano Ronaldo

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
mr90
mr90  •  19 Septembrie 2023, 21:20

Ce cei care au invadat fisia Gaza cind ii suspenda ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează