INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

video Criza de atacanți îi forțează să-l convoace pe cel mai tânăr debutant din istoria Serie A! Cine e puștiul chemat de urgență de o fostă campioană

Francesco Camarda, gata să intre în istoria Seriei A // Foto: Imago
Francesco Camarda, gata să intre în istoria Seriei A // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023 11:12 / Actualizat vineri, 24 noiembrie 2023 13:01

Rămasă într-un singur atacant, Luka Jovic, din cauza absențelor pe bandă rulantă, Milan va apela la Francesco Camarda de la echipa Primavera. La 15 ani, 8 luni și 23 de zile, puștiul rossonero poate intra în istoria fotbalului italian dacă Pioli îl va folosi mâine contra Fiorentinei!

După partidele interțări din preliminariile Euro 2024, Milan a mai pierdut un atacant. Noah Okafor s-a accidentat marți, în meciul contra României (0-1), și a mărit lista indisponibililor din compartimentul ofensiv, la patru! Tot din cauza problemelor medicale, nu vor putea juca mâine pe San Siro, împotriva Fiorentinei, Rafael Leao și Samuel Chukwueze, în timp ce Olivier Giroud își ispășește suspendarea după eliminarea de la Lecce

Astfel că Stefano Pioli a rămas doar în Luka Jovic, o dezamăgire și în acest sezon, și Chaka Traore (18 ani), adus de la formația de tineret. Criza de efectiv l-a obligat pe antrenorul rossonerilor să îl convoace, de urgență, pe Francesco Camarda, colegul românului Andrei Coubiș de la U19.

Camarda l-a detronat pe Wisdom Amey

La 15 ani, 8 luni și 23 de zile, puștiul rossonerilor ar putea stabili un nou record de precocitate pentru Serie A. Dacă Pioli îl va debuta la echipa mare, Francesco va depăși recordul stabilit la Bologna de Wisdom Amey, trimis în teren de Sinișa Mihajlovic în minutul 89 al duelului cu Genoa (0-2), pe 12 mai 2021 a (15 ani, 9 luni și o zi). 

În clasamentul tinereții din Serie A mai figurează, la egalitate, cu 15 ani, 9 luni și 5 zile, Pietro Pellegri (Torino - Genoa 1-0, pe 22 decembrie 2016) și Amedeo Amedei (Roma - Fiorentina 2-2, pe 1 mai 1937).

Medie de 5,44 de goluri pe meci la juniori!

Camarda a avut însă nevoie de o dispensă specială de la federația italiană, care limitează la 16 ani vârsta minimă pentru a putea evolua în elita fotbalului italian. Pe care a primit-o ieri după-amiază. Tânărul vârf a „ars" rapid toate etapele de progres pentru vârsta lui și s-a făcut remarcat recent și în Youth League, unde a marcat un spectaculos gol din foarfecă împotriva lui PSG! 

„Legenda" spune că Francesco s-a remarcat încă de când avea 9 ani, reușind, până în prezent, să marcheze 485 de goluri în doar 89 de meciuri. Adică o medie de 5,44 pe partidă!

Campion la U15 și golgheterul competiției

Potențialul său de creștere este impresionant. „În copilărie era formidabil, arăta ca un fotbalist în miniatură. Acest caz este unic. Nu am mai întâlnit un băiat cu calitățile lui. Avea trei ani mai puțin decât media de vârstă a restului colegilor și înscria pe bandă rulantă. Juca atacant sau extremă. Are fizic puternic și a fost un uragan", a mărturisit Piero Colangelo, un fost tehnician al său de la copii. 

În sezonul trecut, a fost jucător fundamental pentru titlul cucerit de Milan U15, având 22 de goluri în 25 de partide, inclusiv un gol în finala împotriva Fiorentinei.

Citește și

„Nu-l apucă vara la Genoa” » Impresarul lui Radu Drăgușin, contrazis din Italia: „Este exclusă o cedare în iarnă”
ROMANIA - ELVEȚIA
„Nu-l apucă vara la Genoa” » Impresarul lui Radu Drăgușin, contrazis din Italia: „Este exclusă o cedare în iarnă”
Balotelli a făcut praf un Audi Q8! De ce i-au luat polițiștii permisul
ITALIA
Balotelli a făcut praf un Audi Q8! De ce i-au luat polițiștii permisul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează