INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Gattuso s-a regăsit într-un fotbalist de la Mondial: „În sfârșit! Așa jucam eu la 27 de ani”

Gennaro Gattuso, alături de alte nume mari la AC Milan // foto: Guliver/gettyimages
Gennaro Gattuso, alături de alte nume mari la AC Milan // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 26 decembrie 2022 13:42 / Actualizat luni, 26 decembrie 2022 14:05

Gennaro Gattuso (44 de ani), fostul mare închizător la AC Milan, acum antrenor la Valencia, este „foarte entuziasmat” că a găsit la Campionatul Mondial un fotbalist care să-i semene: Sofyan Amrabat, „închizător” marocan de la Fiorentina.

Ca jucător, Gennaro Gattuso a avut mare succes. A câștigat Campionatul Mondial în 2006 cu Italia și 10 trofee alături de AC Milan, inclusiv Champions League și Serie A de câte două ori.

Gattuso juca în fața apărării și avea un stil rar întâlnit în fotbalul de astăzi. Tocmai de asta s-a bucurat foarte tare când a văzut la Mondialul din Qatar un fotbalist care să-i semene. Este vorba despre Sofyan Amrabat, mijlocașul defensiv al Marocului, echipă care a ajuns în semifinalele turneului.

Ce pensie primește Mihai Neșu de la statul român și de la cel olandez: „La noi, persoanele cu dizabilități trăiesc foarte greu”
PENSIE
Ce pensie primește Mihai Neșu de la statul român și de la cel olandez: „La noi, persoanele cu dizabilități trăiesc foarte greu”

Gattuso s-a regăsit într-un jucător de la Campionatul Mondial: „Am fost foarte entuziasmat”

„Ca jucător, alergam mult și eram foarte bun tactic, dar mi-ar lipsi ceva ca să fac față în fotbalul modern. Aveam caracter, dar nu e suficient.

De mult timp n-am mai văzut un jucător așa cum eram eu, dar s-a întâmplat să-l văd la Campionatul Mondial: Amrabat. Am fost foarte entuziasmat, juca așa cum o făceam eu la 27 de ani”, a spus Gattuso într-un interviu pentru Diario AS.

Întrebat ce viață preferă, pe cea de jucător sau cea de antrenor - el fiind acum „principal” la Valencia - Gattuso a răspuns:

„Viața de fotbalist este mai bună. Eu nu am viață, la modul în care trăiesc fotbalul. Trebuie să-i mulțumesc soției, nu știu cum de încă este cu mine. Când am început cariera, obișnuiam să-l sun pe Ancelotti și să-l întreb: «Cum reușești? Pentru mine este dificil».

Încep munca la 08:30 și ajung acasă la 7 seara. Apoi sunt la baie, urinez, și îmi vine o idee pe care o scriu rapid pe o hârtie. Așa trăiesc, dar trebuie să mă schimb, nu poți ca 18-19 ore pe zi să te gândești la fotbal”.

Gattuso s-a regăsit într-un fotbalist de la Mondial: „În sfârșit! Așa jucam eu la 27 de ani”
Sofyan Amrabat, la balon / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Șeful lui Al Nassr, detalii despre negocierile cu Cristiano Ronaldo: „Au o magnitudine enormă pentru club, țară și fotbal”

NU Haaland, NU Mbappe! Celebrul Zamorano spune că altul e atacantul momentului: „E singurul complet”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (2)
sughibughi
sughibughi  •  27 Decembrie 2022, 08:22

prea mult hype Gattuso pentru perioada scurta in care a jucat bine

steaua.libera
steaua.libera  •  26 Decembrie 2022, 23:31

Toți petrec mult timp, important e cât de înțelept folosești timpul ăla. Dacă nu ești bun la ce faci și n-ai har, degeaba aloci mult timp. De exemplu, eu n-aș putea scrie poezii nici dacă as petrece 17h pe zi încercând să fac asta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează