INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII EURO 2024

Italienii se contrazic la faza penalty-ului refuzat Ucrainei. Căpitanul crede că se putea acorda, selecționerul are convingerea contrară

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 13:02 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 13:24

Mykhailo Mudryk (22 de ani) a avut contact cu Bryan Cristante (28 de ani) în careul italian, în prelungirile remizei făcute de Ucraina (0-0), dar arbitrul Gil Manzano nu l-a fluierat! Gigio Donnarumma a admis că „nu am văzut foarte bine, dar cred că se putea acorda”. Luciano Spalletti susține că nu a fost fault la intrarea lui Cristante!

Cea mai controversată fază a duelului decisiv Ucraina - Italia 0-0 pentru locul secund în grupa C a preliminariilor Euro 2024 s-a consemnat în final, în al treilea minut al prelungirilor. Mykhailo Mudryk a plonjat în careu, după ce Bryan Cristante l-a atacat și nu a atins decât piciorul adversarului, nu și mingea. 

Arbitrul Jesus Gil Manzano a considerat că nu e o fază la care se impunea să fluiere o lovitură de la 11 metri, iar VAR nu a intervenit, considerând că centralul spaniol a văzut foarte bine ceea ce s-a întâmplat și a lăsat jocul să continue.

Donnarumma: "Am făcut egal cu o echipă mare"

Printre puținii jucători italieni care și-au dat cu părerea despre faza incriminată, Gigio Donnarumma a recunoscut că arbitrul a greșit: „De unde eram eu în poartă nu am înțeles prea bine ce a fost, apar diferite situații pe teren. Dar, după ce am văzut reluările, opinia mea este că s-ar fi putut da penalty. E bine că nu am fost sancționați, acum nu ne mai gândim la acea fază, ci cum să celebrăm și să ne bucurăm pentru acest egal obținut cu suferință împotriva unei echipe mari".

Spalletti: "Trebuia să ne calificăm cu orice preț"

În schimb, Luciano Spalletti a interpretat altfel faza din minuutl 90+3. „Cristante a pus piciorul lângă piciorul lui Mudryk, e chiar lângă el, dar nu îl atinge. Mudryk era deja pregătit să zboare în acel moment, a anticipat intrarea lui Cristante și a încercat să găsească un contact. 

Trebuia neapărat să ne calificăm și, având în vedere trecutul plus faptul că am stat cu sufletul la gură în ultimele luni, nu ne-a fost deloc ușor să ne descurcăm în fața atâtor situații delicate", a afirmat selecționerul campioanei Europei, la conferința de presă.

5,5este nota acordată de La Gazzetta dello Sport arbitrului spaniol Jesus Gil Manzano pentru prestația de la partida Ucraina - Italia 0-0 din preliminariile Euro 2024

Aveam nevoie de acest rezultat pentru a reveni în fotbalul care contează. Fără calificarea la Euro ne-ar fi fost cu adevărat greu să continuăm procesul de creștere al naționalei - Luciano Spalletti, selecționer Italia

Citește și

Explicația sinceră a fostului star al lui Real Madrid pentru refuzul unui transfer în Arabia Saudită: „Am atâția bani!”
BELGIA
Explicația sinceră a fostului star al lui Real Madrid pentru refuzul unui transfer în Arabia Saudită: „Am atâția bani!”
„Nu-l apucă vara la Genoa” » Impresarul lui Radu Drăgușin, contrazis din Italia: „Este exclusă o cedare în iarnă”
ROMANIA - ELVEȚIA
„Nu-l apucă vara la Genoa” » Impresarul lui Radu Drăgușin, contrazis din Italia: „Este exclusă o cedare în iarnă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1280
1280  •  21 Noiembrie 2023, 14:39

Întrebați-l , domne’ pe Porumboiu sau pe Crăciunescu…

Vezi toate comentariile (1)
Comentează