INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JAPONIA

Incredibila Japonia a zdrobit Spania la Mondialul feminin » E echipa cea mai în formă: maximum de puncte, golaveraj 11-0!

Japonia defilează la CM feminin // Foto: Imago
Japonia defilează la CM feminin // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 31 iulie 2023 17:53 / Actualizat luni, 31 iulie 2023 18:12

Deși a avut posesie doar 23%, naționala Japoniei a zburat peste Spania, învingând-o astăzi cu 4-0 și calificându-se în optimile de finală cu 9 puncte din 9, 11 goluri marcate și zero primite! Căpitanul echipei, Saki Kumagai, e unica supraviețuitoare din generația niponă care a cucerit titlul mondial în 2011.

Japonia a avut o perioadă extraordinară în fotbalul feminin. În 2011, a cucerit titlul mondial, învingând Statele Unite în finală, 2-2, 3-1 la penaltyuri. Și a fost de două ori pe locul 2, la Jocurile Olimpice din 2012 (1-2 cu SUA) și la CM 2015 (2-5 cu SUA).

Incredibil! Fata care a învins cancerul a leșinat la antrenament, dar a jucat și a marcat golul Mondialului contra Germaniei
MONDIAL FEMININ
Incredibil! Fata care a învins cancerul a leșinat la antrenament, dar a jucat și a marcat golul Mondialului contra Germaniei

Saki Kumagai a adus trofeul Japoniei la penalty-uri după cutremurul devastator din 2011

Astăzi, numai o jucătoare din acea generație mai e la naționala Nadeshiko. Saki Kumagai avea 20 de ani în 2011, era stoperul lui Urawa Reds. Ea a transformat lovitura de pedeapsă decisivă în finala contra americancelor.

La acea vreme, trofeul a generat o mare bucurie în Japonia, lovită cu patru luni înainte de un cutremur de 9,1 grade pe scara Richter, urmat de un tsunami devastator. Aproape 20.000 de oameni au murit pe 11 martie 2011.

Saki Kumagai, cea mai în vârstă jucătoare a Japoniei dintr-un lot tânăr

Kumagai a avansat în carieră. A jucat la Frankfurt, Lyon și Bayern, în această vară fiind achiziționată de AS Roma. Din 2017 este căpitanul Japonia și ea a condus naționala Soarelui Răsare și astăzi, împotriva Spaniei, la cea de-a 138-a selecție.

La 32 de ani, Saki e cea mai în vârstă dintr-un lot tânăr, al 4-lea cel mai tânăr de la CM 2023 (24,8 ani în medie), după Haiti (22,3), Zambia (23,5) și Panama (24,6).

Japonia lui Saki Kumagai a surprins Spania pe contraatac

A fost derby-ul grupei C. Ambele aveau câte 6 puncte, cine învingea câștiga grupa. Spania avea și avantajul egalului, grație golaverajului (un gol în plus).

Pe teren, Spania a dominat, Japonia a înscris. Ibericele, posesie zdrobitoare, 77%, dar numai două șuturi, unul pe repriză. Pe contraatac, asiaticele au fost necruțătoare. 3-0 la pauză, 4-0 la final.

Echipa lui Futoshi Ikeda este singura momentan cu maximum de puncte (9) și având un golaveraj extraordinar: 11 goluri marcate, 0 primite!

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Refuzată de Kylian Mbappe, Al Hilal a pus pe masă 140 de milioane de euro pentru un star din Serie A!

Lovitură dată de Manchester United: cel mai mare contract din istoria Premier League a fost semnat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează