INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Konyaspor i-a făcut o ofertă lui Olimpiu Moruțan » Cu ce club concurează la împrumutul internaționalului român

Konyaspor i-a făcut o ofertă lui Olimpiu Moruțan. Foto: Instagram
Konyaspor i-a făcut o ofertă lui Olimpiu Moruțan. Foto: Instagram

Articol de - Publicat luni, 07 august 2023 11:57 / Actualizat luni, 07 august 2023 12:09

După ce l-a luat pe Alexandru Cicâldău (26 de ani) de la Galatasaray, Konyaspor încearcă să facă același lucru și cu Olimpiu Moruțan (24). Are însă concurență serioasă din Serie B. Turcii scriu că Palermo ar fi favorită.

Olimpiu Moruțan ar putea ajunge alături de Alexandru Cicâldău, la Konyaspor. Potrivit cotidianului local Yeni Haber, clubul i-ar fi făcut o ofertă și acum așteaptă un răspuns. Ca și în cazul lui „Cic”, este vorba despre un împrumut pe un sezon, după ce antrenorul lui Galatasaray, Okan Buruk, a decis să nu-l rețină în efectivul pentru stagiunea viitoare. 

Acuzații frontale dinspre CFR: „Oficialii FCSB au tăbărât pe arbitru la pauză, au făcut presiuni”
FCSB - CFR 1-0
Acuzații frontale dinspre CFR: „Oficialii FCSB au tăbărât pe arbitru la pauză, au făcut presiuni”

Palermo ar fi favorită la împrumutul lui Olimpiu Moruțan

Konyaspor încearcă să-l deturneze pe Moruțan din drumul spre Palermo (Serie B), despre care Yeni Haber scrie că ar fi principala favorită la serviciile ex-FCSB-istului. 

Același ziar dezvăluie că antrenorul Aleksandar Stanojevic e gata să-i facă loc în primul unsprezece, dacă șefii clubului reușesc să i-l aducă: „Cicâldău ar putea juca mijlocaș central, iar Moruțan, extremă dreapta”. 

4,2 milioane de euroa plătit Galatasaray pentru transferul lui Olimpiu de la FCSB, cu doi ani în urmă. Mijlocaşul este cotat acum la 4,5 milioane de euro pe transfermarkt.de

Nimeni nu e interesat să-l cumpere pe Olimpiu Moruțan

Zilele trecute, când a devenit clar că nu va rămâne nici el la Galatasaray, impresarul Ioan Becali a negat posibilitatea ca internaționalul român să ajungă sub comanda lui Adrian Mutu: „Nu există Moruțan la Neftchi Baku! Va fi împrumutat la o echipă turcă sau la una italiană, Konyaspor, Palermo sau Sampdoria”.

6 goluriși 8 pase decisive a dat Moruțan în 36 de partide disputate în tricoul celor de la Pisa

Din vara lui 2021 la multipla campioană a Turciei, unde n-a dat satisfacție în 2021-2022, Moruţan a fost împrumutat stagiunea trecută în Serie B, la Pisa. Acolo a avut evoluții constant bune, iar potrivit Gazzetta dello Sport, așa a atras și interesul celor de la Palermo.

Ca și pe Cicâldău, Galatasaray ar fi dispusă să-l vândă, însă nimeni nu s-a arătat deocamdată interesat de un transfer definitiv.

Citește și:

Ciprian Tătărușanu și-a găsit echipă » Contract pe 2 ani pentru portar

Detaliul care l-a frapat pe Răducioiu în FCSB - CFR: „Este impardonabil. Nu există așa ceva!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează