INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Loți Boloni, reunire cu jucătorul-problemă: „Are probleme psihice” » Atacantul l-a apreciat mereu: „E părintele meu spiritual. Îl iubesc”

Didier Lamkel Ze și Loti Boloni , Foto: Imago Images
Didier Lamkel Ze și Loti Boloni , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 20 iunie 2022 12:03 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 12:40

Camerunezul Didier Lamkel Ze (25 de ani) i-a provocat deseori dureri de cap lui Ladislau Boloni (69 de ani) la Antwerp, dar antrenorul a știut să-i evidențieze calitățile, chiar dacă a avut multe conflicte cu atacantul. Acum, cei doi se reîntâlnesc la Metz.

Didier Lamkel Ze, atacantul camerunez în vârstă de 25 de ani, e un jucător de mare talent, tehnic și vitezist, dar cu un caracter vulcanic, conflictual. Un singur antrenor a reușit să-l facă să se concentreze la fotbal și să-i evidențieze calitățile. Laszlo Bölöni, la Antwerp. Deși tehnicianul a luat deseori măsuri dure împotriva lui. Și totuși, chiar dacă a fost pedepsit de Loți, DLZ a ținut mereu la el. 

Rapid o scoate din „groapă” pe Poli Timișoara » Cluburile au bătut palma
RAPID
Rapid o scoate din „groapă” pe Poli Timișoara » Cluburile au bătut palma

Didier Lamkel Ze, exclus din lot după ce a bătut un coechipier 

Cei doi se vor regăsi foarte probabil la FC Metz. Împrumutat de la Antwerp, jucătorul nu mai voia să continue la clubul loren după retrogradarea în Ligue 2, dar s-a răzgândit, se pare, când a aflat cine vine. "Sunt nerăbdător! Reunirea cu Metz", a comentat el pe Instagram, postând mai multe poze cu Bölöni. 

Transferat de Bölöni în vara lui 2018 la Antwerp, de la Niort, din liga secundă franceză, Lamkel Zé s-a remarcat imediat, impunându-se în echipa flamandă. Însă jocul său bun era mereu întrerupt de derapaje. 

A fost amendat de mai multe ori, a fost chiar exclus din lot o perioadă, în toamna lui 2019, după ce a bătut un coechipier în vestiar. Iar în ianuarie 2020, în cantonamentul din Spania, a lipsit de la un antrenament. Și antrenorul a răbufnit: "Are iar probleme psihice, ca de obicei. E tot ce pot să vă spun". L-a reprimit. 

Didier Lamkel Ze: „Boloni mă cunoaște și crede în mine” 

Camerunezul i-a arătat mereu tehnicianului cât de mult îl apreciază. Iată doar trei exemple: 

  • Într-un moment când Loți era contestat la Antwerp, atacantul a declarat: „Putea fi dat afară, iar eu nu voiam. Îl iubesc și îmi doresc să rămână. E foarte important pentru mine. Am nevoie de un om strict. Altfel, aș putea face glume în fiecare zi”. 
  • La sfârșitul sezonului 2019-2020, după ce s-a anunțat că Boloni se desparte de Antwerp, Didier a scris pe rețelele de socializare: „Niciodată nu e ușor cu mine, sunt conștient. Vreau să vă mulțumesc pentru tot”. 
  • În ianuarie 2021, Lamkel Ze a vrut să îl urmeze pe antrenor la Atena: „Sunt decis, vreau să merg la Panathinaikos. Îl voi reîntâlni pe Laszlo Bölöni, părintele meu spiritual. Mă cunoaște și crede în mine. El e tehnicianul care comunică mult și care îți spune direct dacă ai jucat bine sau nu”. 

A forțat mutarea la Pana, venind la centrul sportiv al lui Antwerp îmbrăcat în tricoul rivalei Anderlecht. Nu a reușit și nu a mai ajuns la echipa lui Loți. Are o șansă acum, la FC Metz. Sâmbătă e primul antrenament.

21 de goluria marcat Didier Lamkel Zé în 88 de meciuri jucate la Antwerp în toate competițiile

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Scandal la naționala Franței cu Mbappe: „Eram supărat din cauza rasismului, nu a penaltyului”

PSG pregătea anunțul angajării lui Zidane, dar francezul s-a răzgândit în ultima clipă!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  20 Iunie 2022, 13:23

Doar Balotelli a mai avut curajul ăsta, a apărut în tricoul lui Milan pe vremea când juca la Inter

Vezi toate comentariile (1)
Comentează