INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Scandal cu Benzema! Motivul ascuns al concedierii bruște a lui Nuno Espirito Santo: scene reprobabile la Al-Ittihad

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2023 11:03 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 12:14

Portughezul Nuno Espirito Santo, 49 de ani, cel care i-a oferit primul titlul lui Al-Ittihad din ultimii 14 ani, a fost dat afară după ce l-a înjurat pe Karim Benzema, 35 de ani, luni, în pauza meciului pierdut în Liga Campionilor Asiei în fața unei echipe irakiene. Și atacantul l-a insultat, dar clubul i-a luat apărarea francezului!

Nuno Espirito Santo împlinește 50 de ani în ianuarie, portughezul e un tehnician cunoscut, care antrenase în Premier League după FC Porto, la Wolverhampton (2017-2021) și Tottenham (2021). 

Informație-șoc la GSP Live » Bergodi, discuții pentru un transfer pe axa FCSB - Rapid?! „Ar putea să o cotească”
FCSB
Informație-șoc la GSP Live » Bergodi, discuții pentru un transfer pe axa FCSB - Rapid?! „Ar putea să o cotească”

Tocmai de aceea, a surprins când a semnat cu Al-Ittihad, în vara lui 2022, înaintea exploziei financiare din Arabia Saudită.

Nuno Espirito Santo, 5 meciuri la rând fără victorie în campionat pe banca lui Al Ittihad

Scandal cu Benzema! Motivul ascuns al concedierii bruște a lui Nuno Espirito Santo: scene reprobabile la Al-Ittihad

A confirmat de la început, încă din primul sezon a cucerit titlul, pe care Al-Ittihad îl aștepta de 14 ani. Boom-ul saudit din 2023 nu l-a ajutat. Au venit Benzema, Kante și Fabinho vedete, dar echipa nu a primit un impuls pozitiv. Din contră, a căzut mult față de stagiunea trecută. Mai ales în această perioadă.

Galben-negrii nu mai câștigaseră în campionat din 21 septembrie, aveau cinci meciuri la rând fără victorie (două înfrângeri, trei egaluri) și erau pe locul 6, la 11 puncte de liderul Al-Hilal. Iar eșecul șocant din AFC Champions League, 0-2 cu Al Quwa Al Jawiya, din Irak, a adâncit și mai tare criza.

Nuno Espirito Santo și Karim Benzema, aproape de bătaie în vestiarul lui Al Ittihad

Aparent, lipsa de rezultate a fost cauza concedierii bruște a lui Espirito Santo, marți seară, după 16 luni la clubul din Jeddah. Dar motivul real al rupturii a fost altul. Conflictul violent din vestiar.

Luni, la pauza partidei din Ligă, antrenorul a izbucnit în cabină. Și-a criticat jucătorii pentru atitudinea lor, i-a reproșat căpitanului Benzema comportamentul față de coechipieri. Moment în care starul francez i-a răspuns, a ridicat vocea. Se depășise deja limita unei discuții normale.

Potrivit Relevo, Santo și Benzema au urlat unul la altul, s-au înjurat și, se spune, nu mai era mult și ar fi sărit să se bată, dacă nu ar fi intervenit jucătorii.

36de victorii a avut Nuno Espirito Santo în 16 luni la Al-Ittihad, în 56 de meciuri în toate competițiile (12 egaluri, 8 eșecuri, golaveraj 102-35)

Nuno Espirito Santo, despăgubit cu 8 milioane de Al Ittihad! Arabii vor să aducă un antrenor francez pentru Karim Benzema. Favorit, Laurent Blanc!

Era clar că Benzema nu-l mai suportă și nu-l mai acceptă. Și conducătorii au decis să-i ia partea atacantului. L-au dat afară pe Espirito Santo, căruia îi vor plăti 8 milioane de euro ca despăgubiri. Acum, vor să aducă un tehnician francez, pentru a-i face pe plac lui Karim.

Zinedine Zidane era primul pe listă. El a refuzat. Altă variantă e Laurent Blanc, demis de Lyon pe 8 septembrie. Pe listă este însă și spaniolul Julen Lopetegui, fost la Real, Sevilla și Wolverhampton.

Citește și:

Xavi își critică elevii după eșecul cu Șahtior: „Unul din cele mai proaste meciuri făcute de noi în ultimii ani. Este rușinos!”
ȘAHTIOR - FC BARCELONA 1-0
Xavi își critică elevii după eșecul cu Șahtior: „Unul din cele mai proaste meciuri făcute de noi în ultimii ani. Este rușinos!”
Momente teribile pentru Neymar: hoții au intrat înarmați în casă și au vrut să-i răpească logodnica și fiica nou-născută
BRAZILIA
Momente teribile pentru Neymar: hoții au intrat înarmați în casă și au vrut să-i răpească logodnica și fiica nou-născută

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
Newman
Newman  •  08 Noiembrie 2023, 17:43

Normal ca a tinut cu Benzema.Corb la corb nu scoate ochii!

thiamarcos
thiamarcos  •  08 Noiembrie 2023, 13:12
Postat de ionescugeorge77 pe 08 Noiembrie 2023, 12:29

...fotbalul arab este cel mai slab fotbal din lume Uniea slobozia ar castiga campionatul in arabia Saudita cu 5 puncte avans ...

:-)))) Da, dar la arabi poti sa vezi pe viu celebritati europene... La Slobozia, daca trece Becali cu Maybachul prin oras, se aliniaza toata populatia pe trotuare ca sa ii faca cu mana si sa fluture stegulete.

marius1979
marius1979  •  08 Noiembrie 2023, 12:57

Comicaria Araba incepe sa faca victime. Al-Hilal cu Benzema invinsa de o echipa din Irak ii ca si cum Galatasaray cu Gica invinsa de FC National acum 25 de ani. Ca si profesionist risti sa te expui in echipe comice gen Al-Nustiucum. Si atunci vad toti ca defapt Nu Esti mare scula

Vezi toate comentariile (5)
Comentează