INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Președintele UEFA a anunțat decizia în „cazul Belarus” » Ce se va întâmpla cu adversara „tricolorilor”

Naționala Belarusului la meciul cu România // Foto: Cristi Preda
Naționala Belarusului la meciul cu România // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2023 19:29 / Actualizat miercuri, 05 aprilie 2023 20:25

Aleksander Čeferin, 55 de ani, președintele UEFA pentru încă un mandat (2023-2027), a declarat că Belarusul nu a fost exclus din preliminariile Euro 2024, cum i-au cerut membrii Parlamentului European.

Programul complet al preliminariilor EURO 2024

Numit la președinția UEFA în septembrie 2016, Aleksander Čeferin a fost reales astăzi, în Congresul forului continental de la Lisabona, pentru încă un mandat. Prin aclamații, fără contracandidat, ca în 2019.

Belarus, un fotbal total aservit regimului! Cine îl contestă pe Lukașenko dispare din națională
BELARUS
Belarus, un fotbal total aservit regimului! Cine îl contestă pe Lukașenko dispare din națională

Aleksander Ceferin: „Am discutat situația Belarusului. Monitorizăm totul”

În conferința de presă ce a urmat, slovenul a vorbit despre reuniunea Comitetului Executiv, ce a avut loc marți. „Am discutat și situația Belarusului. Am decis să nu mai organizăm acolo Euro U19 feminin. În celelalte cazuri, monitorizăm totul”, a declarat Čeferin, potrivit site-ului german Sportschau.de.

UEFA a hotărât să nu excludă Belarusul, nici naționala, nici formațiile de club, din competițiile sale. În concluzie, va rămâne în preliminariile CE 2024, selecționata lui Gheorghi Kondratiev fiind în grupa I, a României. Primele două rezultate, 0-5 cu Elveția și 1-2 cu „tricolorii”. Este pe ultimul loc, singura cu zero puncte (golaveraj 1-7).

Ce i s-a spus lui Ceferin: „Participarea în campania de Euro va fi folosită ca propagandă de Lukașenko”

În această primăvară, peste o sută de membri ai Parlamentului European au semnat o scrisoare în care îi cereau lui Čeferin îndepărtarea Belarusului din campania pentru Euro, ca reacție pentru implicarea în războiul din Ucraina și pentru încălcarea gravă a drepturilor omului la Minsk în dictatura lui Aleksandr Lukașenko.

„Menținerea sa ar fi o ofensă adusă victimelor agresiunii ruse și tuturor bielorușilor forțați să-și părăsească țara sau care trăiesc în frică și teroare acasă. Participarea Belarusului în preliminariile Euro va fi folosită de Lukașenko și de echipa lui de propagandă pentru a susține că el este recunoscut de comunitatea internațională”, i s-a transmis președintelui UEFA. Dar, momentan, Čeferin nu a luat o decizie radicală.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Gerard Pique o pune la punct pe Shakira: „Nu se gândește la consecințe. Ce trebuie să se întâmple? Să se sinucidă cineva?”

Un meci incredibil, suspectat de blat pentru pariuri în Brazilia » Fundașii cad în fund și pasează adversarilor! Nouă jucători anchetați!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (14)
Dobermannul
Dobermannul  •  06 Aprilie 2023, 11:56
Postat de parpalache pe 06 Aprilie 2023, 09:07

Parlamentul European!Cea mai inutila instituție din UE,care n-are nici o „prerogativa”!Decât sa...vorbeasca!Numai ca europarlamentarii au o „indemnizație”de...10 mii de euro/luna!

Ai idee ce pensii au judecatorii romani pentru ca ne-au procopsit cu corupti in libertate?

Dobermannul
Dobermannul  •  06 Aprilie 2023, 09:09
Postat de cpt.ahab pe 05 Aprilie 2023, 22:29

Dacă Putin il bagă la pușcărie pe Navalnîi, e dictatură. Trump mai are un pic și e trimis dupa gratii pentru că stă în gât adevăraților stăpâni ai SUA. Dar acolo e democrație și civilizație, desigur!

Daca te uiti cu ochelari de militian desigur asa vezi.

parpalache
parpalache  •  06 Aprilie 2023, 09:07

Parlamentul European!Cea mai inutila instituție din UE,care n-are nici o „prerogativa”!Decât sa...vorbeasca!Numai ca europarlamentarii au o „indemnizație”de...10 mii de euro/luna!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează