INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Robin van Persie, dezvăluiri după 6 ani » Pălmuit în vestiar de Van Gaal: „S-a întâmplat brusc! Bang!” » Cum s-a încheiat conflictul

Robin van Persie a declarat că a fost lovit de Van Gaal // Sursă foto: Getty
Robin van Persie a declarat că a fost lovit de Van Gaal // Sursă foto: Getty

Articol de GSP - Publicat luni, 25 mai 2020 09:41

Robin van Persie (36 de ani), fotbalist retras din activitate, a dezvăluit că a fost lovit de fostul său antrenor Louis van Gaal (68), în timpul unui meci de la Campionatul Mondial din Brazilia (2014).

Incidentul s-a petrecut în partida Olanda - Costa Rica, disputată în „sferturi”. După 90 de minute în care tabela a rămas nemodificată - 0-0 -, Van Gaal a vrut să-l schimbe pe Van Persie, însă s-a lovit de refuzul atacantului.

„Când s-au încheiat prelungirile, ne-am reunit cu toții și el m-a pălmuit brusc. Bang! Apoi m-a bătut pe umeri cu mâna și mi-a zis: «Nu mai face asta niciodată!»”, a declarat olandezul pentru Voetbal International.

În cele din urmă, Van Persie a rămas pe gazon și a înscris la loviturile de departajare. Olanda s-a calificat în semifinale, acolo unde a pierdut în fața Argentinei, tot la penalty-uri, 2-4.

Robin van Persie s-a retras în urmă cu un an

Robin van Persie a jucat ultimul meci din cariera de fotbalist profesionist pe 12 mai 2019, în tricoul celor de la Feyenoord, în meciul cu Den Haag (0-2).

Palmaresul lui Van Persie:

  • Manchester United: Premier League (2013), Supercupa Angliei (2014);
  • Arsenal: - Cupa Angliei (2005), Supercupa Angliei (2004, 2005);
  • Feyenoord: Supercupa Olandei (2019), Cupa Olandei (2018), Cupa UEFA (2002).

50 de goluria reușit Van Persie pentru naționala Olandei, în 102 partide

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Eric Cantona, în luminile rampei » La 54 de ani împliniți azi, „The King” e protagonist într-un serial Netflix pe stilul lui

Serie A spune restart fotbalului, dar în propriile condiții » Ce se va întâmpla dacă un fotbalist este depistat pozitiv cu COVID-19

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează