INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Omul care a învins cancerul îi oferă titlul lui Dortmund: „Sechelele chimioterapiei vor dispărea într-un an”

Sebastien Haller (primul din stânga), atacantul Borussiei Dortmund. 
Foto: Imago
Sebastien Haller (primul din stânga), atacantul Borussiei Dortmund. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2023 16:00 / Actualizat joi, 25 mai 2023 16:10

Sebastien Haller, 28 de ani, a stat departe de fotbal șase luni, în care a suportat chimioterapia agresivă și două operații după ce a fost diagnosticat cu cancer testicular. A devenit golgheterul Borussiei Dortmund, formație gata să câștige al 9-lea titlu în Bundesliga. 

După 11 ani, Borussia Dortmund poate cuceri din nou titlul în Bundesliga, al 9-lea, punând capăt incredibilei serii a lui Bayern, zece succese! Are două puncte în fața rivalei bavareze înaintea ultimei etape. Cu o victorie sâmbătă, contra lui Mainz, acasă, e campioana Germaniei.

Viața în deșert: Reportaj în Arabia Saudită, pe urmele antrenorilor români » Progresul de la „antrenează cămile
REPORTAJ GSP
Viața în deșert: Reportaj în Arabia Saudită, pe urmele antrenorilor români » Progresul de la „antrenează cămile" la „are meci cu Ronaldo"

Sebastien Haller, 9 goluri în 18 meciuri pentru Borussia Dortmund, 5 în ultimele 3 etape de Bundesliga

Esențial în finalul acestei campanii a fost Sebastien Haller, atacantul ivorian de origine franceză care a marcat nouă goluri, cinci în ultimele trei runde, două extrem de importante, la 3-0 cu Augsburg în weekend-ul trecut.

E unul dintre cei trei golgheteri ai galben-negrilor în campionat. Diferența e că el a jucat doar 18 meciuri, în timp ce Brandt are 31, iar Malen 25.

Haller a trecut prin cea mai dificilă perioadă a vieții. În iulie 2022, după ce a semnat pe patru sezoane cu Borussia, a fost diagnosticat cu cancer testicular. A stat șase luni în afara terenului, suportând un tratament agresiv de chimioterapie și două intervenții chirurgicale. A revenit în ianuarie și, de atunci, e tot mai bine. Dar încă trebuie să meargă la spital printre antrenamente.

Sebastian Haller, atacant Borussia Dortmund: „De trei ori pe săptămână la tratament”

„O dată, de două sau de trei ori pe săptămână, continui tratamentul", a dezvăluit Seba într-un interviu pentru Sport Bild. Și a mai evidențiat un detaliu important: „Medicii mi-au spus că sechelele chimioterapiei vor dispărea într-un an". Știe că „sunt departe de sută la sută ca formă fizică".

A învățat multe în lupta cu cancerul. „Sunt mult mai destins la antrenament, nu mai pun la suflet greșelile. Înainte, mă enervam și pentru o singură eroare. Nu mai pierd timpul cu gândurile negative, ci pun accentul pe cele pozitive". 

Și încă un lucru: „Mi-e mult mai ușor să iau decizii. Dacă nu funcționează ceva, mă descurc zâmbind". 

VIDEO. Rezumat: Augsburg - Dortmund 0-3, meci în care Sebastian Haller a marcat două goluri

Citește și: 

Guardiola îl poate egala pe Lucescu la trofee » Și o declarație hilară: „Am băut tot alcoolul din Manchester!”

Federaţia a oprit campionatul în urma incidentelor grave de sâmbătă » 12 oameni au murit și peste 100 sunt răniți

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
contrabas3
contrabas3  •  25 Mai 2023, 18:11

Am un respect imens pentru cei care s-au luptat și încă se luptă cu cancerul de orice fel. Sper să câștige Borussia Dortmund meciul de Sâmbătă și implicit campionatul. Viel glück!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează