INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Și-a anunțat plecarea de la Manchester City: „Când spun un lucru, îmi place să-mi respect cuvântul”

David Silva pleacă de la Manchester City
David Silva pleacă de la Manchester City

Articol de - Publicat joi, 21 mai 2020 18:47

David Silva, 34 de ani, o părăsește pe City după un deceniu și patru titluri de campion la Manchester.

Zece ani. Atât a jucat David Silva la Man. City. Părea legat pentru eternitate de "Etihad". Contractul i se încheie în vară și, chiar dacă "cetățenii" ar fi vrut să-l păstreze, el a decis că e timpul să plece. Foarte probabil, se va întoarce la Valencia, primul său club. O face pentru fiul său Mateo, născut prematur în decembrie 2017 și pentru care, timp de o jumătate de an, a făcut multe călătorii pe ruta Manchester - Valencia - Manchester în acea perioadă, când viața micuțului era în pericol. 

Merlin. Vrăjitorul 

„Când spun un lucru, îmi place să-mi țin cuvântul. Sunt aici de un deceniu și am câștigat ceea ce voiam. Se termină un ciclu, dar voi păstra acest club în inima mea. Am fost tratat incredibil de frumos aici, din prima clipă! E vremea unei alte provocări, pentru mine și familia mea”, s-a confesat spaniolul în vârstă de 34 de ani într-o discuție pe rețelele de socializare cu statisticianul iberic MisterChip. 

Joleon Lescott, fost jucător al lui City, a fost cel care l-a alintat Merlin. Un vrăjitor. L-a numit astfel pe 31 iulie 2011, la sfârșitul unui amical cu Inter, a spus el pentru The Times. Atunci s-a dezlănțuit David Silva. Trecuse un an de când venise de la Valencia, pentru 30 de milioane, în 2010, după ce cucerise titlul mondial cu Spania. Un prim sezon modest, de adaptare. Apoi, a fost genial. „Ne era limpede tuturor că, avându-l pe David număr 10 într-un sistem 4-3-3, vom fi o altă echipă. Exact așa a fost”.

Ultima țintă: trofeul Ligii 

Un fotbalist desăvârșit. Un artist, perfect integrat în tiki-taka spaniol, însă excelent și în fotbalul fizic englez. Creator de fotbal, pasator, dar și finalizator. Pentru Mike Summerbee, un nume faimos în istoria clubului (1965-1975), Silva este cel mai bun all-time la City. 

„Te lasă cu gura căscată de fiecare dată când îl vezi. Un Pavarotti al fotbalului. Meci de meci exclami: «Wow!». Îi vom simți lipsa", a declarat Summerbee în același Times. "Dacă se va ridica vreodată o statuie în față la Etihad, a lui trebuie să fie". Înaintea despărțirii, David mai are o ultimă țintă de atins. Champions League. Cu trofeul Ligii, chiar va fi împlinit.

90 de assisturia reușit David Silva în 301 meciuri de Premier League, cel mai bun pasator din istoria lui Man. City

73 de goluri(54 numai în Premier) a marcat mijlocașul spaniol la Manchester în 423 de partide jucate în toate competițiile 14 trofee a cucerit Silva cu City în zece ani în Anglia, inclusiv patru titluri de campion

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Dezbatere și în La Liga » Declarația care naște controverse: „90% dintre arbitri sunt din Madrid. Și ei țin cu o echipă”

Putea fi legendă la echipa lui Ianis Hagi! De ce a fugit din Marea Britanie cel mai popular bucătar al planetei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează