INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA U21 - UCRAINA U21

Spania - Ucraina 5-1 » Cu adevărat Furia Roja! Ghencea a văzut pe viu cel mai spectaculos meci al Europeanului

Spania - Ucraina // FOTO: Raed Krishan +17   FOTO
Spania - Ucraina // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 23:50 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 01:00

Spania U21 a zdrobit-o pe Ucraina, 5-1, și s-a calificat în mare stil în finala Campionatului European U21, acolo unde o așteaptă Anglia. Ultimul act va avea loc sâmbătă, în Georgia. 

La doi ani de la "optimea" spectaculoasă de la Euro 2021, Elveția - Franța, de pe Arena Națională, România a găzduit miercuri seară semifinala Euro 2023 de tineret Under 21, Spania - Ucraina. Alt meci cu multe artificii!

Atmosfera pe stadionul Steaua a fost la fel de anostă ca și la meciurile jucate de "tricolorii" lui Emil Săndoi, ciuca bătăilor în grupa B. O grupă puternică ce a dat, până la urmă, două semifinaliste. Spania și Ucraina, care ne-au bătut fără drept de apel, 3-0, respectiv 1-0, au remizat în finala seriei din București, 2-2 în Giulești, și în mod normal ar fi trebuit să se mai întâlnească doar în finală.

Numai că, UEFA a schimbat regulile de la ediția trecută, organizată ca și acum în două țări, Ungaria și Slovenia, din rațiuni financiare. Astfel încât echipele să nu fie obligate în fazele eliminatorii să călătorească din România în Georgia și invers. Ca atare, doar finalista decisă în Ghencea va face un zbor până la Batumi, pentru ultimul act cu Anglia.

+13 FOTO

Spania - Ucraina 5-1 » Cu adevărat Furia Roja! Ghencea a văzut pe viu cel mai spectaculos meci de la EURO U21

Revenind la semifinala de la București, la care au asistat 9.230 de spectatori, Ucraina a deschis scorul destul de repede, prin Bondarenko (13), la primul șut pe poartă, după o fază lucrată excelent de decarul Mudryk, starul lui Chelsea. 

Golul a dezmorțit tribunele, iar pentru moment impresia a fost că stadionul este arhiplin. Nivelul decibelilor s-a ridicat brusc, parcă amplificat la boxe. Fanii români au explodat de bucurie împreună cu micuța galerie ucraineană.

Bucuria "galbenilor" lui Ruslan Rotan nu a durat mult. Spaniolii au dat drumul la "tiki-taka", iar în 11 minute au preluat conducerea, prin două execuții fantastice reușite de Abel Ruiz (17), vedeta de la Braga, și Sancet (24), mijlocașul de 30 de milioane de euro, de la Athletic Bilbao.

În repriza secundă, pe teren a existat doar "mini-Furia Roja", care a făcut efectiv spectacol. Blanco (54), Aimar Oroz (68) și Sergio Gómez (78) l-au învins pe portarul Trubin din toate pozițiile. 

Spania s-a impus fără drept de apel, 5-1, scorul competiției, și caută sâmbătă, 8 iulie, în Georgia, contra Angliei, cel de-al șaselea titlu european U21. Britancii au doar două Europene U21 în palmares, câștigate în 1982 și 1984.

FINAL » Spania - Ucraina 5-1

  • Au marcat: Ruiz 17; Sancet 24; Blanco 54; Oroz 68; S. Gomez 78 / Bondarenko 13
  • 9.230 de spectatori au asistat la meci - număr oficial. 
+13 FOTO

Spania U21 - Ucraina U21, echipe de start:

SPANIA (4-2-1-3): Tenas - V. Gomez, Paredes, Pacheco, Miranda - Blanco, Baena - Sancet - Rodri, Ruiz, S. Gomez
Selecționer: Santi Denia 

UCRAINA (4-2-3-1): Trubin - Sych, Batagov, Talovierov, Vivcharenko - Brazhko, Bondernko - Nazarenko, Sudakov, Mudryk - Sikan
Selecționer: Ruslan Rotan 

Stadion: Ghencea (București) 
Arbitru: Erik Lambrechts

Citește și: 

Barcelona și-a prezentat al doilea transfer: exact piesa care îi lipsea lui Xavi! Clauză de 400 de milioane de euro

Se face! „Diamantul” Turciei a ales între Barcelona și Real Madrid » „Unul ca el se naște la 100 de ani”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close