INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DERBYURI

Șase superderby-uri de urmărit în acest week-end în campionatele importante ale Europei

Duel aprig ]n meciul de grad zero, Inter - Juventus  // Foto: Imago
Duel aprig ]n meciul de grad zero, Inter - Juventus // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 15:07 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 15:33

Il Derby d'Italia, Inter - Juventus, este și un derby-scudetto, între primele două clasate în Serie A. Tot duminică seară, e programat duelul madrilen, Real - Atletico, pe stadionul liderului din LaLiga. „Choc des Olympiques”, Lyon - Marseille, completează seara de duminică.

S-a terminat perioada de transferuri în campionatele importante ale Europei și imediat vine un week-end cu mai multe partide foarte atractive, în care, dincolo de rivalități, contează și miza întâlnirilor. 

A opta oară când i se întâmplă în Spania! Ce a pățit brazilianul Vinicius Junior în meciul restanță cu Getafe
SPANIA
A opta oară când i se întâmplă în Spania! Ce a pățit brazilianul Vinicius Junior în meciul restanță cu Getafe

În majoritate, miza o reprezintă punctele esențiale în cursa pentru titlu sau pentru un loc eligibil pentru Champions League. Așadar, urmează șase meciuri de top!

Ajax, un examen de foc cu liderul PSV

Seria e deschisă de confruntarea din Eredivisie dintre Ajax, ajunsă pe locul al cincilea, și liderul neînvins PSV Eindhoven, de care îi separă pe „lăncieri" 21 de puncte! 

Partida are loc sâmbătă seară, de la ora 21:00, pe „Johan Cruyff ArenA". Acolo unde Ajax n-a mai câștigat acest derby din octombrie 2021 și a încasat opt goluri în ultimele trei dueluri cu PSV.

Tradiția recentă e de partea lui Liverpool

În ordine cronologică urmează cinci înfruntări de cinci stele, în care se poate întâmpla orice. Pe „Emirates" din Londra, de la 18:30, vor fi față în față duminică Arsenal și Liverpool, despărțite în prezent de cinci puncte în topul Premier League. 

„Tunarii" au reușit doar o singură victorie în ultimele 12 jocuri cu "cormoranii", 3-2 în octombrie 2022, pe teren propriu.

Derby exploziv pentru titlu și la Atena!

La 21:00 se dă startul în superconfruntarea din campionatul Greciei, Panathinaikos - Olympiakos, două echipe aflate pe locurile 3-4 și cu care se luptă PAOK-ul lui Răzvan Lucescu pentru titlu. În meciul tur a fost 3-0 „afară" pentru noua trupă a lui Terim, iar în Cupă ambele manșe s-au încheiat nedecis, cu Panathinaikos calificându-se la lovituri de departajare.

Rupe Inter seria lui Juventus?

De mult timp nu am mai avut în Serie A un Derby d'Italia cu atâta încărcătură și importanță. Pentru că Inter și Juventus sunt separate de un punct, cu mențiunea că liderul are și un meci mai puțin jucat. 

Bianconerii nu au mai pierdut din 28 septembrie, 2-4 cu Sassuolo, adunând 19 partide consecutive fără eșec. În ultimele 10 luni, Inter și Juve s-au înfruntat de trei ori și nerazzurrii nu au cedat niciodată. Ce va fi duminică seară, de la 21:45, vom vedea.

Week-end-ul fotbalistic se încheie cu alte două supermeciuri în LaLiga și în Ligue 1. De la 21:45, avem „Choc des Olympiques", cu gazdele de la Lyon încercând să iasă din zona roșie a ierarhiei, iar Marseille cu obiectivul clasării în zona cupelor europene. 

Iar de la 22:00, al treilea episod din acest sezon al duelului madrilen dintre Real și Atletico. Los blancos s-au impus în semifinala Supercupei Spaniei, în vreme ce trupa lui Cholo Simeone s-a revanșat în Cupa Regelui.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Barcelona, atac furibund la adresa lui Real Madrid: „Este o rușine!” » Ce a spus președintele Joan Laporta
SPANIA
Barcelona, atac furibund la adresa lui Real Madrid: „Este o rușine!” » Ce a spus președintele Joan Laporta
Extrema care a refuzat naționala României a ajuns în La Liga » Cât a plătit Granada pentru jucătorul canadian
SPANIA
Extrema care a refuzat naționala României a ajuns în La Liga » Cât a plătit Granada pentru jucătorul canadian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  02 Februarie 2024, 17:24

Egal Inter-Juve, Ajax-PSV in rest victorie Atletico, Arsenal, Panathinaikos si Marseille.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează