INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Un fost selecționer al Spaniei avertizează: „Puștii ăștia se supun unui risc foarte mare”

Javier Clemente / Foto: Imago
Javier Clemente / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 14:27 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 15:23

Javier Clemente, selecționer al Spaniei în perioada 1992/1998, a vorbit în contextul accidentării lui Gavi, 19 ani, despre riscul la care sunt supuși jucătorii foarte tineri: „Ei joacă foarte mult fotbal pentru vârsta lor. Ar trebui să facă eforturi mult mai mici, proporționale cu anii pe care-i au”.

Gavi, 19 ani, a suferit duminică, la naționala Spaniei, o accidentare care-l scoate din circuit o perioadă lungă de timp. Undeva între 7 și 9 luni, după cum a aflat jurnalistul italian Fabrizio Romano: ”Are o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept, dar și o leziune la menisc”.

Cât lipsește Gavi. E mai grav decât se credea! Ce despăgubire va primi clubul blaugrana de la FIFA
BARCELONA
Cât lipsește Gavi. E mai grav decât se credea! Ce despăgubire va primi clubul blaugrana de la FIFA

Șefii Barcelonei sunt foarte supărați pe selecționerul Luis de la Fuente, pentru faptul că l-a folosit pe mijlocașul de 19 ani la 3-1 cu Georgia, în condițiile în care el a jucat foarte mult în ultima vreme, iar partida respectivă „n-avea nicio importanță, Spania fiind deja calificată la turneul final din Germania”.

Când l-a debutat Javier Clemente pe legendarul Raul la naționala Spaniei

Un reproș pe care Javier Clemente, fost selecționer al Spaniei între 1992 și 1998, îl consideră perfect justificat. ”Acești copii joacă foarte mult fotbal, pentru că lumea vrea să-i vadă. Foarte bine, dar lasă să-i vadă jumătate de oră”, a comentat Clemente, care a dat exemplul lui Raul.

„Îmi amintesc când Valdano l-a debutat pe Raul la Real Madrid. Eram selecționer de puțin timp. L-a debutat în Primera Division la 18 ani, dar era rezervă. Și nu l-am luat la națională.

La lot l-am chemat doi ani mai târziu și am fost criticat, dar am explicat atunci că povara de a evolua la Real, cu tot ceea ce implica, era și așa destul de mare pentru el. A jucat la U21, dar nu din cauza nivelului, ci a potențialului său fizic.

Evolua destul la Real, dacă-l chemam și la echipa reprezentativă imediat am fi ars niște etape din creșterea lui. Asta e problema copiilor de acum”, a comentat Clemente.

Javier Clemente dă exemplul lui Ansu Fati: „S-a ciocnit cu un tip de 28 de ani și i-a lezat genunchiul”

Tehnicianul în vârstă de 73 de ani consideră că „Lamine Yamal, la 16 ani, joacă mult. Și are nevoie de o viteză mai mare decat ar trebui pentru a iesi în evideță. Trebuie sa fie mai puternic și să depună un efort mai mare.

Asta i s-a întâmplat lui Ansu Fati. S-a ciocnit cu un tip de 28 de ani și i-a lezat genunchiul. Picioarele, oasele, ligamentele, plămânii...totul necesită pregatire.Nu e la fel la 27 sau la 23 ca la 16. Copiii sunt buni și sunt bine pregătiți, dar ar trebui să facă eforturi mult mai mici, proporționale cu vârsta lor”.

Concluzia lui Clemente: "Nu este același lucru să joci cu un tânăr de 15-16 ani împotriva unei echipe profesioniste. Poți juca o zi, nu trei meciuri pe săptămână. Acești băieți de 16 ani se supun unui risc foarte mare".

Mai puteți citi:

Scandal la elvețieni. Conflict reaprins între selecționer și căpitan: „Statistica nu minte niciodată”. Ce îi reproșează Granit Xhaka!

Ajuns la 40 de ani, fostul atacant al lui Napoli și Juventus și-a anunțat oficial retragerea: „Sunt obligat să fac asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează