INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  PROGRAM

Vin săptămâni de „foc” » Când joacă FCSB, Farul, CFR Cluj și Sepsi în turul II din Conference League. Știm programul complet

Patru echipe românești ne vor reprezenta în turul II din Conference League / foto: GSP
Patru echipe românești ne vor reprezenta în turul II din Conference League / foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 13:24 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 14:45

România s-a consolat cu gândul unui nou sezon european în care visul Ligii Campionilor rămâne un „fruct interzis” pentru echipele noastre. Acum, toată atenția se îndreaptă către preliminariile Conference League, unde vom fi reprezentați de patru formații din Superligă, printre care și Farul, campioana umilită și eliminată de Sheriff Tiraspol.

Ne așteaptă, așadar, săptămâni aglomerate pe plan european, cu FCSB, CFR Cluj, Farul și Sepsi urmând să ne reprezinte în turul II din Conference League. Emoțiile încep peste doar o săptămână, iar prima care deschide „balul” e vicecampioana FCSB.

Miercuri, 26 iulie, de la ora 20:30, roș-albaștrii se deplasează la Sofia pentru duelul cu CSKA 1948 de pe arena „Vasil Levski”. FCSB e singura echipă din România care evoluează miercuri. 

Joi, intră-n scenă celelalte trei. CSKA Sofia - Sepsi și Farul - Urartu se joacă de la 20:00, pentru ca CFR Cluj să se dueleze cu turcii de la Adana Demirspor o jumătate de oră mai târziu, de la 20:30.

FCSB - Dinamo nu se joacă în Ghencea! Varianta a picat după zile în șir de negocieri + ce se întâmplă cu derby-ul
FCSB ÎN GHENCEA
FCSB - Dinamo nu se joacă în Ghencea! Varianta a picat după zile în șir de negocieri + ce se întâmplă cu derby-ul

Returul înseamnă o zi de „foc” pentru fotbalul românesc!

Toate manșele retur se joacă în aceeași zi, joi, 3 august. Altfel spus, joia mare a speranțelor fotbalului românesc. 

Campioana României se deplasează în Armenia pentru returul cu Urartu, programat de la ora 18:00. De la 20:00, se poartă cele două bătălii româno-bulgărești, FCSB - CSKA 1948 și Sepsi - CSKA Sofia. O oră mai târziu, CFR joacă returul din Turcia cu Adana Demirspor.

Farul înfruntă o adversară cu un trecut european groaznic

Adversara Farului în turul 2 preliminar din Conference League va fi Urartu, campioana Armeniei.

Armenii au fost eliminați în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de Zrinjski, campioana Bosniei. A fost o „dublă” dramatică. Zrinjski a câștigat 1-0 în deplasare, dar a fost întoarsă marți, după un adevărat thriller. Bosniacii au deschis scorul, dar Urartu a întors rezultatul și a dus meciul în prelungiri cu un gol în minutul 90+1!

Urartu a pus mâna în vară pe cel de-al doilea titlu din istoria clubului, reușind să câștige și Cupa Armeniei. În toată istoria clubului au reușit să elimine un singur adversar în cupele europene, pe Lokomotiv Tbilisi, în 2005. În rest, 15 „duble” în care armenii au fost învinși. Victoria cu Zrinjski (în statistică se contabilizează rezultatul de la finalul prelungirilor) este prima după 10 înfrângeri consecutive!) Echipele care i-au eliminat pe armeni în ultimii 8 ani sunt Maribor (Slovenia), Cukaricki (Serbia), Sarajevo (Bosnia), Omonia (Cipru), Santa Coloma (Andorra).

VIDEO Dumitru Dragomir, necruțător cu Farul: „Suntem în găleată, la pământ! Nu ne mai batem nici cu Malta și Luxemburg!”

Citește și alte știri de actualitate:

Presa din Republica Moldova, palmă pentru România: „Sheriff le-a dat o lecție românilor! Cei de la Farul și-au permis să facă unele declarații deloc plăcute”

„Sherifii” i-au dat cu fotbalul în cap lui Hagi! Notele serii de coșmar de la Tiraspol: „perlele” Farului -au zbătut în mediocritate

Scandal după eliminarea Farului! Tatăl unui mare talent a sărit împotriva lui Hagi: „Bagă-l și pe el, că de 3 ani e ocolit! Ce-om fi venit noi aici? Gata, plecăm din România!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează