INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  TRAGERE LA SORȚI

FCSB, CFR Cluj și Sepsi și-au aflat adversarele din turul 2 preliminar al Conference League » Dueluri cu rivalele din Sofia și „dublă” de foc cu locul 4 din Turcia

Astăzi va avea loc tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar al cupelor europene, fază a competiției în care vor intra toate reprezentantele noastre în Conference: FCSB și CFR sunt cap de serie, pe Sepsi o așteaptă adversari grei.
Astăzi va avea loc tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar al cupelor europene, fază a competiției în care vor intra toate reprezentantele noastre în Conference: FCSB și CFR sunt cap de serie, pe Sepsi o așteaptă adversari grei.

Articol de , , - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 14:02 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 15:11

FCSB, CFR Cluj și Sepsi și-au aflat adversarele din turul 2 preliminar al Conference League. Vicecampioana va da peste ȚSKA 1948 (locul 3 în Bulgaria), clujenii o vor înfrunta pe Adana Demirspor (locul 4 în Turcia), iar câștigătoarea Cupei României va trebui să treacă de ȚSKA Sofia (locul 2 în Bulgaria). 

  • Campioana României, Farul Constanța, participă în preliminariile Champions League. Dacă trec de Sheriff Tiraspol în primul tur preliminar, dobrogenii vor juca în turul 2 împotriva învingătoarei dintre Hamrun Spartans și Maccabi Haifa.
  • Dacă va ceda în fața lui Sheriff, Farul va „retrograda” în preliminariile Conference League, unde ar înfrunta în turul 2 învinsa „dublei” FC Urartu (campioana din Armenia) - HSK Zrinjski (campioana din Bosnia).
  • Meciurile tur vor avea loc pe 27 iulie, duelurile-retur o săptămână mai târziu, pe 3 august. 

UPDATE ora 14:24 - FCSB contra ȚSKA 1948

Adversara FCSB în turul 2 este formația bulgară ȚSKA 1948, a treia cea mai bună echipă din țara vecină în sezonul recent încheiat. Meciul tur ar fi trebuit să aibă loc în Bulgaria, dar UEFA va interveni, întrucât în aceeași zi ar trebui să se joace la Sofia și ȚSKA - Sepsi. UEFA va inversa ordinea uneia dintre cele două „duble”. 

FCSB nu va avea sprijinul fanilor în meciul de acasă, urmând să ispășească o pedeapsă dictată de forul european. 

Cine e ȚSKA 1948:

  • Locul 3 în precedentul campionat; 
  • Echivalentul celor de la CSA Steaua în Bulgaria, echipa fiind înființată de suporteri în 2016; 
  • Antrenor e Atanas Ribarski; 
  • Lot evaluat pe Transfermarkt la 16,36 milioane; 
  • Cel mai bine cotat jucător: mijlocașul Ivaylo Chocev - 2,8 milioane; 
  • E prima participare în cupele europene de la înființarea clubului.
FCSB a picat în Conference League cu CSA Steaua din Bulgaria. Prezentarea adversarului
FCSB
FCSB a picat în Conference League cu CSA Steaua din Bulgaria. Prezentarea adversarului

UPDATE ora 14:22 - CFR Cluj o va înfrunta pe Adana Demirspor

Ghinion pentru CFR Cluj. Ardelenii vor da în turul 2 preliminar peste Adana Demirspor, locul 4 în sezonul trecut al Superligii Turciei. Partida tur va avea loc la Cluj-Napoca. 

Adana Demirspor: 

  • Lot evaluat la 37, 8 milioane de euro;
  • Cel mai bine cotat fotbalist din lotul turcilor este extrema dreaptă turcă Yusuf Sari (24 de ani), venit în iulie 2022 de la Rizespor. Are o cotă de piață de 3,8 milioane de euro;
  • Antrenor: Serkan Damla;
  • A terminat sezonul trecut din prima ligă turcă pe locul 4.
Cine este viitoarea adversară a lui CFR Cluj din preliminariile Conference League » A terminat pe locul 4 în Turcia și a fost antrenată de fostul tehnician al lui AC Milan
CFR CLUJ - ADANA DEMIRSPOR
Cine este viitoarea adversară a lui CFR Cluj din preliminariile Conference League » A terminat pe locul 4 în Turcia și a fost antrenată de fostul tehnician al lui AC Milan

UPDATE ora 14:18 - Sepsi OSK versus ȚSKA Sofia

Sepsi OSK, calificată în preliminariile Conference League după ce a cucerit Cupa României, va înfrunta echipa bulgară ȚSKA Sofia în turul 2 al calificărilor.

ȚSKA a încheiat sezonul trecut de campionat pe locul 2, cu un punct sub campioana Ludogorets. Primul meci va avea loc în Bulgaria. 

Despre ȚSKA Sofia:

  • A pierdut titlul dramatic în ultimul sezon din Bulgaria, după ce a fost învinsă de Ludogorets cu 3 etape înainte de final; 
  • A avut cea mai bună apărare din Bulgaria sezonul trecut, doar 14 goluri primite în 30 de partide; 
  • De 31 de ori campioană a Bulgariei; 
  • Lot evaluat la 19,15 milioane de euro; 
  • Cei mai valoroși jucători, cotați toți la 1,5 milioane de euro, sunt stoperul Jurgen Mattheij, mijlocașul ofensiv Jonathan Lindseth, extrema stânga Tobias Heintz și atacantul Duckens Nazon; 
  • Sârbul Sasa Ilic (45 de ani) este antrenor.
Sepsi înfruntă vicecampioana Bulgariei în preliminariile ECL » Cine este ȚSKA Sofia
TRAGERE LA SORȚI
Sepsi înfruntă vicecampioana Bulgariei în preliminariile ECL » Cine este ȚSKA Sofia

UPDATE ora 14:10 - Farul și-a aflat posibila adversară din turul 2 al Conference League

Dacă va fi eliminată de Sheriff Tiraspol în turul 1 preliminar al Champions League, Farul va „retrograda” în preliminariile Conference League, unde ar înfrunta în turul 2 învinsa „dublei” FC Urartu (campioana din Armenia) - HSK Zrinjski (campioana din Bosnia).

Și-au aflat viitorii adversari. Cu cine joacă Farul, dacă se califică sau e eliminată de Sheriff Tiraspol
FARUL
Și-au aflat viitorii adversari. Cu cine joacă Farul, dacă se califică sau e eliminată de Sheriff Tiraspol

Anul trecut, adversarele au fost Saburtalo, Vllaznia și Ljubljana

Sezonul trecut, în această fază a competiției, FCSB a eliminat-o greu pe Saburtalo (Georgia), 0-1 și 4-2, Universitatea Craiova a trecut de albanezii de la Vllaznia (1-1 și 3-0), iar Sepsi s-a calificat după o "dublă" dramatică, decisă la penalty-uri, cu Olimpija Ljubljana.

Meciurile din turul 2 în Conference League sunt programate să se dispute: turul pe 27 iulie, returul pe 3 august. Spre deosebire de Farul, care indiferent în ce fază din UCL va fi eliminată, n-ar fi scoasă definitiv din Europa, orice echipă care pierde o "dublă" în Conference va părăsi irevocabil sezonul 2023-2024 al cupelor europene.

Citește și: 

EXCLUSIV GSP a aflat motivul pentru care FCSB nu-l poate aduce încă pe Ngezana » Ce îi blochează venirea în România!

Buziuc, ultimul dintre „trădători” » Cum arată lista fotbaliștilor trecuți pe la FCSB care au semnat cu rivala CSA Steaua

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (56)
Mr_Mister
Mr_Mister  •  22 Iunie 2023, 11:48
Postat de Rosalbastrii43ver pe 21 Iunie 2023, 14:54

Problema este ca nu te-ai documentat. CSKA 1948 este o echipa asemeni CSA, problema lor este ca si in cazul lor suporterii au ales sa sustina in continuare CSKA Sofia...Asa ca ori sunt clone CSA si CSKA 1948, ori FCSB si CSKA Sofia:))

Tocmai! Exact cum spuneam. ECHIPELE NOU INFIINTATE SUNT CLONELE. E normal. De aici si suporterii care au ales masiv sa sustina echipele vechi, continuatoare, nu cele noi infiintate. Adica FCSB si CSKA Sofia.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  22 Iunie 2023, 03:15
Postat de mae77 pe 21 Iunie 2023, 21:29

Tska 1948 e proprietatea lui Tvetelin Naidenov miliardarul proprietarul lui Efbet,companie care e in toate orasele mari romanesti..Clubul e tanar dar are jucatori buni,joaca pe un stadion mic in muntii de deasupra Sofiei,in Bistrita..E o echipa profesionista dar e abia la inceput.Nprocul lui Becali care se va comporta ca si cum n are nici o legatura de rudenie cu Bulgaria.Secuii sunt bulgari ungarizati acum sute de ani.Tska Sofia e de fapt fosta Litex Loveci mutata la Sofia.Insa fiindca a cumparat emblema fostului Tska,echipa desfiintata in2016,ea a existat din1948,si puterea de atunci,in2016 s a spalat pe maini si i a dat ei stadionulin Bulgaria mereu e dreapta la putere si ei tin cu Levski,de aceea ca sa nu i acuze suporterii,cu ea tin majoritatea suporterilor.Tska Sofia joaca cu10straini,cateodata11Porecla ei data de dusmani e corbarii.Anii trecuti au fost mari certuri intre cele2,acum nu.Asta e cand a avut loc cu adevarat o revolutie anticomunista nu mai sunt asa echipe.In Bulgaria cea mai populara echipa e Levski Sofia.echipa creeata in1914,echipa sofiotilor,a elitei politice si artistice.Majoritatea jurnalistilor sportivi tin cu Levski.Bulgaria are cea mai buna echipa din zona Ludogoret,si sa piarda toate celelalte ramane ea.Cu Tska sofia tin oamenii mutati in Sofia din provincie.Nprocul romanilor ca bulgarii nu cunosc situatia din Romania,puteti sa i pacaliti si sa va faliti mincinos.

Secuii nu sunt bulgari. Nu au cum. Bulgarii nu au avut cum să ajungă în Ardeal. În plus, nu poți schimba așa tare un popor încât să nu mai păstreze nimic din limba și tradițiile lor.

mae77
mae77  •  21 Iunie 2023, 21:29

Tska 1948 e proprietatea lui Tvetelin Naidenov miliardarul proprietarul lui Efbet,companie care e in toate orasele mari romanesti..Clubul e tanar dar are jucatori buni,joaca pe un stadion mic in muntii de deasupra Sofiei,in Bistrita..E o echipa profesionista dar e abia la inceput.Nprocul lui Becali care se va comporta ca si cum n are nici o legatura de rudenie cu Bulgaria.Secuii sunt bulgari ungarizati acum sute de ani.Tska Sofia e de fapt fosta Litex Loveci mutata la Sofia.Insa fiindca a cumparat emblema fostului Tska,echipa desfiintata in2016,ea a existat din1948,si puterea de atunci,in2016 s a spalat pe maini si i a dat ei stadionulin Bulgaria mereu e dreapta la putere si ei tin cu Levski,de aceea ca sa nu i acuze suporterii,cu ea tin majoritatea suporterilor.Tska Sofia joaca cu10straini,cateodata11Porecla ei data de dusmani e corbarii.Anii trecuti au fost mari certuri intre cele2,acum nu.Asta e cand a avut loc cu adevarat o revolutie anticomunista nu mai sunt asa echipe.In Bulgaria cea mai populara echipa e Levski Sofia.echipa creeata in1914,echipa sofiotilor,a elitei politice si artistice.Majoritatea jurnalistilor sportivi tin cu Levski.Bulgaria are cea mai buna echipa din zona Ludogoret,si sa piarda toate celelalte ramane ea.Cu Tska sofia tin oamenii mutati in Sofia din provincie.Nprocul romanilor ca bulgarii nu cunosc situatia din Romania,puteti sa i pacaliti si sa va faliti mincinos.

Vezi toate comentariile (56)
Comentează