INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  AS ROMA

Recordul stabilit de Mourinho, după calificarea în finala Conference League + Mesajul emoționant pentru Real Madrid

Jose Mourinho/ foto Imago Images
Jose Mourinho/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2022 10:39 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 11:40

AS Roma, echipa antrenată de Jose Mourinho (59 de ani), s-a calificat în finala Conference League, după ce a trecut de Leicester în semifinale, scor 2-1 la general.

După această performanță reușită cu „giallorossii”, tehnicianul portughez a devenit primul antrenor care bifează o finală europeană cu 4 echipe:

  • FC Porto: Europa League (2003), Champions League (2004)
  • Inter Milano: Champions League (2010)
  • Manchester United: Europa League (2017)
  • AS Roma: Conference League (2022)

Mourinho, despre calificarea Romei în finala Conference League

„A fost o victorie a familiei, nu doar a familiei de pe teren și de pe bancă, ci și a familiei care a fost pe stadion, într-o atmosferă de empatie totală. Cred că am făcut un meci extraordinar. Poate că alții pot interpreta altfel, dar când portarul tău face două parade în 180 de minute din două semifinale împotriva unei echipe de calitate înseamnă că am făcut ceva bun”, a declarat Jose Mourinho, citat de Gazzetta dello Sport.

Generația Madrid-Miracol » Real, echipa cu nouă vieți în drumul către al 14-lea triumf în Ligă + B, de la Benzema și Balonul de Aur
REAL MADRID
Generația Madrid-Miracol » Real, echipa cu nouă vieți în drumul către al 14-lea triumf în Ligă + B, de la Benzema și Balonul de Aur

Antrenorul portughez a vorbit de asemenea și despre Tammy Abraham, atacantul Romei care a marcat golul decisiv în manșa retur a semifinalei cu Leicester: „Poate mai mult și știe asta. Este un jucător mare, cu potențial de a fi și mai bun. Mi-e greu să accept pe cineva care poate face mai mult, trebuie să joace la fel în fiecare meci, nu doar împotriva lui Lazio sau în meciurile mari din Europa”.

Jose Mourinho, mesaj pentru Real Madrid

Mourinho, care a pregătit-o timp de 3 sezoane pe Real Madrid, între 2010 și 2013, a avut un mesaj pentru fosta sa echipă și pentru Carlo Ancelotti, după calificarea madrilenilor în finala Champions League.

„Am vorbit cu Ancelotti. Madrid este în inima mea, sunt madrilen, este cel mai mare club din lume. Sunt foarte bun prieten cu Carlo, știu că se bucură pentru Roma și pentru colegul său, Jose. Să vedem dacă acești doi tineri antrenori vor câștiga finala”, a declarat Jose Mourinho, citat de as.com.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Mesajul lui Ianis Hagi pentru coechipierii de la Rangers: „De la pierderea inimii și sufletului vestiarului la finishul măreț al lui John”

Le Parisien: Mbappe a bătut palma cu PSG » Mama francezului neagă acordul de principiu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
francescoli1974
francescoli1974  •  06 Mai 2022, 20:17

Iar Klopp dacă va pierde va fi singurul antrenor al lui Liverpool cu două finale pierdute în fața lui Real Madrid.

magic4ever
magic4ever  •  06 Mai 2022, 12:02

Mourinho daca castiga cu Roma Conference League o sa devina primul antrenor cu UCL,EL si CFL...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează