INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PORTUGALIA

Cristiano Ronaldo are o nouă provocare: „Președintele lui FC Porto mi-a pus în față alt record de bătut. Mental sunt pregătit”

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Articol de - Publicat sambata, 14 octombrie 2023 10:05 / Actualizat sambata, 14 octombrie 2023 11:14

La al 200-lea joc în naționala Portugaliei, nou record mondial, Cristiano Ronaldo (38 de ani) a semnat „dubla” cu care a ajuns la 125 de goluri pentru Portugalia, în meciul cu Slovacia (3-2), din grupa D. „Dacă picioarele mă vor trata cum le tratez eu, voi atinge și bariera de 1.000 de goluri. Dar mai întâi să îl marchez pe al 900-lea”.

Cristiano este de neoprit și de neînlocuit la naționala Portugaliei, chiar și la 38 de ani. Ronaldo a bifat aseară a 200-a selecție, record mondial, și a mai reușit o „dublă" și împotriva Slovaciei (3-2), obținând deja calificarea la Euro 2024, cu punctaj maxim în grupa D și un golaveraj năucitor, 27-2! 

Căpitanul lusitanilor e primul fotbalist ce atinge bariera de 125 de goluri la echipa reprezentativă. CR200, care a fost sărbătorit de fani cu un banner special, nu vrea să se oprească aici, acceptând provocarea lansată de președintele lui FC Porto.

FCSB face un nou transfer! Becali i-a găsit înlocuitor lui Compagno: „E precum Garita”
FCSB
FCSB face un nou transfer! Becali i-a găsit înlocuitor lui Compagno: „E precum Garita”

Cristiano Ronaldo 200: „Mă concentrez pe golurile pe termen scurt"

„Mi-a setat un nou obiectiv, să ajung la 1.000 de goluri în carieră. Va fi destul de greu, dar mai întâi să văd cum voi fi mental, cum voi fi de motivat și cum voi sta din punct de vedere fizic. Dacă picioarele mă vor ajuta după cum le tratez eu... Vom vedea, însă până să ating 1.000 de goluri să ajung la 900. 

Cred că aici voi reuși să ajung. Acum mă concentrez pe golurile pe termen scurt, pentru mia de goluri îmi vor fi necesare foarte multe partide", a spus Ronaldo după a șaptea victorie din cele șapte meciuri disputate în aceste preliminarii.

851de goluri are Ronaldo în acest moment, în întreaga carieră

A opta calificare consecutivă la Euro pentru Portugalia

Cristiano a vorbit apoi despre parcursul perfect al trupei lui Roberto Martinez: „Niciodată nu ne-am calificat atât de devreme și cu asemenea cifre. Avem o echipă bună, un antrenor excelent.și aceste rezultate nu mai sunt de mult doar o coincidență. 

E al șaselea Euro pentru mine, dar sper să fiu bine la vară, pentru că mai e destul timp până atunci. Sper să nu mă accidentez și să nu apară alte probleme la națională sau la echipa de club. Euro 2024 va fi al șaselea turneu final continental pentru mine. Vreau să mai jucăm din nou o finală".

9prezențe la turneele finale ale Europenelor are naționala Portugaliei, șase dintre ele cu Ronaldo în echipă: 1984, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016, 2020 și 2024. În 2016 a devenit campioană europeană

Nu pun presiune pe fiul meu, deși mi-ar plăcea să ajungă fotbalist. Va fi ceea ce trebuie să fie. Cred că are calități, dar mai contează mult și ce are în cap. Tatăl său îl va susține mereu 
- Cristiano Ronaldo, căpitan Portugalia

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Conflict internațional, cu implicarea președintelui FIFA și a federației israeliene, care a protestat față de o decizie luată de forul mondial

Cazul fotbaliștilor pariori din Italia ia o amploare incredibilă » Câte nume noi au apărut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Stelian66
Stelian66  •  14 Octombrie 2023, 20:32

Pentru haterii care nu dorm de grija lui , răspunsul e simplu . Mașina de goluri continua și la naționala și la arabi .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează