Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  TRAGEDIE

Doi morți! » Primul incident grav în Germania: fani înjunghiați, atacatorul împușcat de poliție

Polițiștii transportă una dintre victimele atentatului / Foto: Bild
Polițiștii transportă una dintre victimele atentatului / Foto: Bild

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2024 11:45 / Actualizat sambata, 15 iunie 2024 12:17

Primul incident grav în Germania, pe perioada Euro 2024: într-o localitate de lângă Magdeburg, în timpul meciului Germania - Scoția 5-1, trei fani au fost înjunghiați de un individ ucis apoi de poliție. El comisese deja un omor, cu doar câteva minute mai devreme, într-un apartament din zonă.

La câteva minute după fluierul de start al meciului Germania - Scoția (5-1) s-a consemnat și primul incident grav al acestui Euro 2024. Culmea, nu într-un loc public, ci la o petrecere privată, unde mai mulți amici se strânseseră să vizioneze împreună partida.

Trei fani au fost înjunghiați de un individ în timp ce urmăreau Germania - Scoția 5-1

Cel puțin trei persoane au fost atacate într-o localitate aflată în apropiere de Magdeburg, dintre care două au fost grav rănite. Se spune că făptuitorul omorâse anterior un bărbat într-un complex de locuințe prefabricate.

Poliția a fost chemată vineri seara, în jurul orei 21:30, la o casă unifamilială din Wolmirstedt (Saxonia-Anhalt) . O familie invitase mai mulți prieteni să asiste împreună la meci.

La scurt timp după începerea jocului, un bărbat necunoscut a apărut în curte cu un cuțit și i-a înjunghiat imediat pe trei dintre cei prezenți. Potrivit cotidianului „Magdeburger Volksstimme”, el ar fi amenințat anterior oamenii din curțile de vizavi și aceștia anunțaseră deja poliția.

Atacatorul omorâse deja un om, într-un apartament situat în apropiere

Ce habar n-aveau, încă, era că străinul care alerga prin curțile lor atacase și ucisese cu doar câteva minute mai devreme un bărbat cu cuțitul, într-un apartament aflat pe o stradă din apropiere.

După ce a plecat de acolo, cuțitarul a intrat peste grupul adunat în fața televizorului și i-a înjunghiat pe fani la întâmplare.

Poliția l-a împușcat pe cuțitar și acesta a murit la spital

Când polițiștii au sosit, după câteva minute, ucigașul a venit spre ei și apoi i-a atacat. „Au fost folosite arme de foc”, a declarat pentru tabloidul Bild o purtătoare de cuvânt a poliției, sâmbătă dimineața. Aceasta a precizat că „făptașul a murit la spital”.

La Munchen, în schimb, acolo unde s-a disputat Germania - Scoția (5-1), nu s-a semnalat niciun incident. Nici în stadion, nici în afara acestuia, deși fani amfitrionilor și cei britanici s-au intersectat în numeroase locuri.

VIDEO. Euro 2024. Germania - Scoția 5-1 » Bucuria suporterilor germani din Würzburg după victoria categorică împotriva Scoției

Citește și:

Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
Nationala
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
Liga Campionilor
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0
Nationala
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (5)
FcFcsb_e_SteauaBucuresti
FcFcsb_e_SteauaBucuresti  •  15 Iunie 2024, 14:00

Si ce treaba are cu Euro?

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  15 Iunie 2024, 12:51

...sa privesti un spectacol este prima forma a civilizatiei,dar si ultimul strigat de moarte al barbariei ...

bogbook20
bogbook20  •  15 Iunie 2024, 12:50

Si ce treaba aceasta stire cu campionatul european? Fanii carei echipe erau cei ucisi? Nu se specifica nimic?! Acum scrieti si despre stirile de la ora 5 din Germania? Probabil si la ei in tara se intampla lucruri rele in fiecare zi, insa nu mai asociati sportul cu aceste orori.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează