INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII

Ion Crăciunescu a intervenit la cea mai controversată fază din preliminarii: „Indiscutabil! A ajutat echipa mare”

Ion Crăciunescu
Ion Crăciunescu

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 16:26 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 17:34

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru internațional, a analizat faza controversată de la Ucraina - Italia 0-0, din preliminariile EURO 2024.

Ucraina trebuia să primească un penalty în prelungiri, când Cristante l-a faultat evident pe Mudryk. Arbitrul Gil Manzano nu a intervenit și Italia s-a calificat la EURO. 

+5 FOTO

Cu o victorie, ucrainenii ar fi obținut biletele pentru Germania. Crăciunescu e de părere că penalty-ul a fost evident, iar UEFA ar trebui să schimbe regulile în ceea ce privește VAR-ul.

Ion Crăciunescu, după Ucraina - Italia 0-0: „Penalty indiscutabil”

„Arbitrul greșește de două ori. În primul rând, nu dă penalty, greșeala cea mai mare. E penalty clar. Jucătorul din atac joacă mingea. Fundașul nu joacă mingea sub nicio formă. Cei care au făcut regula cu VAR-ul trebuie să revină asupra ei.

Orice regulă poate fi îmbunătățită. Au zis că dacă arbitrul a văzut, VAR-ul nu are voie să intervină. Stai puțin, dacă e o greșeală gravă… 

Ei au considerat în camera VAR că arbitrul a văzut faza bine și a luat decizia. Ei zic că VAR-ul nu trebuie să decidă, ci doar să ajute arbitrul, dar nu spunem noi, din camera VAR, dacă e penalty sau nu, dar vino să vezi.

E vorba despre o echipă mare și o echipă mică… Ajutăm echipa mare și cu Ucraina ce facem? E penalty indiscutabil, nu a vrut el, s-a speriat. Și italienii au recunoscut, în presa din Italia, că a fost penalty”, a declarat Ion Crăciunescu, la emisiunea Liga Digisport.

VIDEO Euro 2024 - Calificări » Match Preview România - Elveția

Citește și:

Mircea Lucescu e șocat de UEFA: „Îi permite acestei naționale să poată să meargă la Euro? Incredibil, neverosimil! E anormal așa ceva”
preliminarii
Mircea Lucescu e șocat de UEFA: „Îi permite acestei naționale să poată să meargă la Euro? Incredibil, neverosimil! E anormal așa ceva”
GSP a „calculat” norocul pe care România l-a avut în preliminariile Euro: pe ce loc eram dacă s-ar fi respectat realitatea din teren
EURO 2024
GSP a „calculat” norocul pe care România l-a avut în preliminariile Euro: pe ce loc eram dacă s-ar fi respectat realitatea din teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
nusuntprost
nusuntprost  •  23 Noiembrie 2023, 15:04

Don Crăciunescu, în urmă cu câteva săptămâni cereați schimbarea antrenorului la FCSB. Acum ar trebui să cereți schimbarea lui Nagelsmann la Nationala Germaniei.

adwd
adwd  •  22 Noiembrie 2023, 09:34

ucraineanul a cautat parca mai mult faultul si nu jucarea balonului. se putea da dar nu au fost chiar furati.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  22 Noiembrie 2023, 09:34

nu se mai poate comenta pe acest site?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează