Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA - DANEMARCA 2-0

CORESPONDENȚĂ DIN DORTMUND „Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”

Hjulmand a arătat pe telefon imagini cu ofsaidul de la golul anulat echipei lui +25   FOTO
Hjulmand a arătat pe telefon imagini cu ofsaidul de la golul anulat echipei lui

Articol de , - Publicat duminica, 30 iunie 2024 06:04 / Actualizat duminica, 30 iunie 2024 12:40

Kasper Hjulmand (52 de ani), selecționerul Danemarcei, s-a războit cu video-arbitrajul la finalul înfrângerii cu Germania din optimile Euro 2024, scor 0-2 ♦ Danezilor le-a fost anulat un gol la 0-0, apoi au fost sancționați cu un penalty, două faze care au înclinat decisiv balanța în favoarea Die Mannschaft.

Semifinalistă la precedenta ediție, Danemarca a fost eliminată de la Euro 2024 în faza optimilor, învinsă de Germania, 0-2, la capătul unui meci în care video-arbitrajul a intervenit în favoarea ambelor formații.

În minutul 48, la scorul de 0-0, Joachim Andersen a înscris și a declanșat sărbătoarea în tabăra daneză. Aceasta nu a durat mult, pentru că la intervenția arbitrilor din camera VAR, reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. A fost o poziție la limită, sancționată de arbitrii din camera VAR.

„Am imaginile!” » Furtună și DUPĂ Germania - Danemarca: „Ăsta nu e fotbal! Reguli ridicole”
Ofsaidul care a făcut ca golul danezilor să nu fie validat

Doar 5 minute mai târziu, Kai Havertz a deschis scorul pentru Germania dintr-un penalty dictat pentru un presupus henț al aceluiași Andersen.

Cele două decizii i-au pus pe nemți în pole-position pentru victorie, succes pe care l-au sigilat 15 minute mai târziu, prin golul lui Jamal Musiala.

Au fost hotărâri cu care selecționerul danez Kasper Hjulmand nu a fost de acord! Imediat după fluierul final al partidei, acesta s-a dus „glonț” la arbitri, pentru a le cere socoteală. Ulterior a venit la conferință decis să-și spună puntul de vedere, că deciziile luate de VAR în această seară au „ucis” esența fotbalului.

„Furtună” și după Germania - Danemarca. Kasper Hjulmand a tunat la conferință

„În primul rând, aș vrea să felicit Germania pentru această victorie. Au pus presiune pe noi în primele 15 minute, în care pentru noi a fost vorba doar despre a supraviețui. Apoi a fost mai echilibrat.

Meciul a fost decis de două decizii VAR. Am aici imaginile, a fost ofsaid de 1 centimetru! Dacă ne raportăm la statistici, la date, nu are sens! Nu așa trebuie să folosim VAR-ul, este vorba despre un centimetru! Iar după câteva minute au acordat penalty.

M-am săturat de regulile astea ridicole cu privire la henț. Nu le putem cere fundașilor să stea cu mâinile la spate. Nu este natural! Joachim alerga normal, a fost o situație normală de joc! A sărit și a fost lovit de la un metru. Se întâmplă rar să vorbesc despre aceste decizii, dar au contat decisiv!

Este frustrant pentru echipa noastră, să conducem ar fi schimbat totul pentru noi. Dar cum am spus, mari felicitări Germaniei, au o echipă grozavă și joacă bine, Julian face o treabă grozavă aici. Le urez noroc în restul turneului, dar în opinia mea fotbalul ar trebui să fie altfel”, a tunat selecționerul Danemarcei.

Selecționerul Danemarcei a mers direct la arbitri: „Spuneți-mi care este regula!”

El nu s-a ferit să dezvăluie ce le-a spus arbitrilor în discuția încinsă de la finalul meciului:

„Am fost învățați în seminare care este regula hențului, antrenorii au tot întrebat care este poziția naturală a mâinii. Ni s-a spus că într-o fază ca asta nu este henț, deoarece este o poziție normală pentru un fundaș în alergare. Am dubii. Care este regula? Spuneți-mi care este regula! Despre asta a fost vorba”.

Întrebat dacă ar renunța definitiv la VAR, Hjulmand s-a arătat dispus la compromisuri.

„Nu, mi-a plăcut mereu VAR-ul, cred că tehnologia poate ajuta fotbalul. Numai că în opinia mea, când o decizie este corectă, asta trebuie să fie evident de pe lună, nu să depindă de câțiva centimetri!

În opinia mea, când este vorba numai despre câțiva centimetri, este puțin dubios. Cred și că ar trebui să intervină mai rapid, trebuie să existe o modalitate pentru a îmbunătăți sistemul. VAR-ul la mod general este o idee bună, dar uneori mă îndoiesc”, spune Hjulmand.

„Vrem să fim precum Croația”

Întrebat și ce lipsește Danemarcei pentru a căpăta statutul de echipă fruntașă a continentului, Kasper a spus:

„În ultimii ani cred că am demonstrat că am fost foarte aproape de a câștiga astfel de jocuri. Am jucat de trei ori cu Franța și am câștigat de două ori, am făcut multe jocuri bune, dar ne lipsește un singur lucru: trebuie să creăm mai multe ocazii, să fim mai direcți.

Avem mulți jucători tineri, pentru Rasmus Hojlund a fost primul turneu major. Tinerii noștri jucători trebuie să capete experiență. Ambiția noastră este să fim la nivelul marilor echipe, colaborăm cu cluburile și organizațiile locale pentru a produce și mai mulți jucători talentați.

Uneori ajungem în semifinale, alteori nu, dar noi dorim să ne apropiem de marile echipe. Croația a avut o serie grozavă pentru câțiva ani, așa vrem să fim și noi. Meciul de astăzi a fost decis de câteva detalii”.

Am avut două Campionate Europene foarte bune. Am contract, vom analiza totul, vom discuta, vom vedea cum poate deveni mai bună echipa, cum putem menține fanii aproape. Trebuie să le mulțumesc celor de la stadion, din restul Germaniei și de acasă.

Am primit foarte multe mesaje de la danezi care ne sprijină, 90% dintre danezi sunt alături de noi și vreau să le mulțumesc pentru uriașul sprijin pe care l-am primit pe durata turneului. Trebuie să fim cu toții mândri de acești jucători, este o echipă uimitoare, sunt jucători uimitori care se sprijină reciproc.

- Kasper Hjulmand, selecționer Danemarca

VIDEO. Furtuna de la Dortmund i-a obligat pe suporteri să se adăpostească!

Citește și:

Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Nationala
Problemă de ultim moment la națională: titularul nu s-a antrenat și e incert pentru meciul cu Olanda!
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Superliga
Dinamo aduce director tehnic de la Barcelona » Anunț important: „Avem sprijin financiar și de la Cristi Borcea”
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!
Euro 2024
Mircea Lucescu i-a uimit pe italieni cu pronosticul lui: „Simt o mare surpriză la Euro 2024, o campioană neașteptată!” » De ce crede că Ianis Hagi nu se poate compara cu tatăl său!

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (47)
Telina
Telina  •  01 Iulie 2024, 11:40

Abureala nordica. Daca este o regula clara ce este de dicutat, ca nu integ, 100 de metrii 1 cm ce mai conteaza? A fost sau nu? Daca vrea schimbarea de reguli sa mearga la aia cu legile jocului nu la euro se discuta astea. Hentul la fel clar mana ridicata in sus, din instinct probabil da nu conteaza. Ce sa mai? Chiar nu are ce comenta.

Telina
Telina  •  01 Iulie 2024, 11:36
Postat de hofer pe 30 Iunie 2024, 10:59

Să vadă Danemarca - România din 10 Septembrie 2003 cu Arbitrul Elvețian Urs Maier. Sunt convins că rămâne fără cuvinte.

Da da. Mana neagra a lui Dumnezeu:))))

In_my_opinion
In_my_opinion  •  01 Iulie 2024, 11:24
Postat de razvyyc pe 30 Iunie 2024, 17:49

:)) Deci tu zici că regulile sunt făcute pentru a favoriza pe cineva dar propui sa se acorde offside atunci când atacantul se "suprapune mai mult sau mai putin cu penultimul fundaș". Păi nu ajungem la decizii și mai controversate? Regula este bună, offside este dacă ai 2 m sau 2 mm, tot offside se numește. Se putea acorda lejer offside la celălalt atacant, aflat în poziție neregulamentară și contribuind ACTIV la joc (se deplasează după centrare atrăgând in acest fel un fundaș advers). La marcarea golului s-a reactivat poziția de offside. Dacă stătea lemn sau nu alerga pe direcția centrării sau arăta că nu participă la fază printr-o retragere la pas, mai ziceam. Dar da, a fost offside. La fel, a fost henț. Braț ridicat la 90 grade lateral față de corp (nu aleargă nimeni așa), antebraț peste nivelul umărului =henț.

N-ai inteles. Am sugerat ca ar fi mai putine controverse daca s-ar valida golul in orice situatie in care atacantul s-ar suprapune 100% sau 0,1% cu ultimul fundaș". Iar offside sa fie atunci cand atacantul este in totalitate singur intre penultimul si ultimul aparator ( portar) fata nici un punct comun cu penultimul fundas.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează