INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN - INTER

Vieri, înaintea semifinalei AC Milan - Inter din Liga Campionilor: „Absența lui ar fi o pierdere mare. E jumătate de echipă!”

Rafael Leao ar putea rata meciul Milan - Inter. Foto: Imago Images
Rafael Leao ar putea rata meciul Milan - Inter. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 14:01 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 22:59

Christian Vieri (49 de ani), fostul atacant italian, crede că lipsa lui Rafael Leao (23), accidentat sâmbătă la aductori, va fi un avantaj pentru Inter. Milan încearcă să-l recupereze pe ultima sută de metri, dar șansele să fie titular sunt mici în turul semifinalei Ligii Campionilor de pe San Siro.

  • AC Milan - Inter se joacă miercuri, de la ora 22:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport;
  • Returul are loc pe 16 mai.

Vecine de clasament în Serie A și despărțite doar de două puncte în lupta pentru un loc de Ligă în sezonul viitor, Milan și Inter se înfruntă și pentru un loc în finala Champions de la Istanbul. Il Derby della Madonnina, în ediție europeană, vine într-un moment în care rossonerii riscă să nu se poată baza pe cel mai bun jucător și cel mai bun marcator al lor.

Rafa Leao s-a accidentat sâmbătă, în meciul cu Lazio (2-0), și a fost înlocuit, iar șansele sale de a scăpa de problema la aductori sunt destul de mici. Pericolul de a-l forța este mare, s-ar putea alege cu ruptură, deși portughezul nu simte dureri și ar vrea să intre. Milan înclină să îl păstreze pentru retur și, în cel mai bun caz, să-l pună acum doar pe lista rezervelor.

Detaliul observat aseară la Tavi Popescu l-a făcut să exclame în direct: „Ați mai văzut în viața voastră?! Cu tot respectul, așa nu va ajunge niciodată fotbalist”
FCSB - SEPSI 3-1
Detaliul observat aseară la Tavi Popescu l-a făcut să exclame în direct: „Ați mai văzut în viața voastră?! Cu tot respectul, așa nu va ajunge niciodată fotbalist”

Christian Vieri: „Rafael Leao și Theo Hernandez oferă ruperile de ritm”

Atacantul de 23 de ani va mai face tratament intensiv de recuperare și va mai efectua o probă de joc și în dimineața de dinaintea partidei în speranța că va fi apt. 

Presa italiană este de părere că titular va fi Saelemaekers, mutarea operată și cu Lazio, dar în aceste condiții „diavolul” va pierde mult din forța ofensivă. 

„Leao este jumătate de Milan. Poate decide de unul singur partidele, nu doar cu goluri, dar și cu assisturi. Rafael Leao și Theo sunt cei care oferă ruperile de ritm, mai ales în meciuri cu o asemenea miză. Ar fi o pierdere mare pentru Pioli, întrucât nu poate fi substituit”, declară Christian Vieri, fostul atacant al lui Inter, care speră ca nerazzurrii să-și ia revanșa pentru semifinala cu Milan de acum 20 de ani.

13 goluriîn 44 de partide jucate pentru Milan are Rafael Leao în acest sezon. În Ligă nu a marcat decât o dată, în grupe cu Dinamo Zagreb, dar are cinci assisturi

Fabio Capello: „Inter e ușor favorită la calificare”

Și Fabio Capello, fostul mare antrenor italian (76 de ani), are aceeași părere ca a lui „Bobo” Vieri: 

„Fiecare crede că i-a găsit slăbiciunile adversarului. Desigur, dacă Milan nu ar putea conta pe Leao s-ar găsi cu un potențial ofensiv mult mai slab decât s-ar exprima cu portughezul la dispoziție. În momentul de față, Inter pare să fi găsit echilibrul potrivit, o anumită determinare și, prin urmare, elevii lui Simone Inzaghi mi se par ușor favoriți. Oricum, soarta calificării în finală nu se va decide decât după a doua manșă, când probabil Leao va fi apt”, a spus Fabio Capello.

Rafa are un sprint formidabil și schimbări de pas și direcție imposibil de anticipat și de oprit. Dacă își scapă din marcaj, mai poți spera doar să rateze. Are un potențial enorm. 

- Davide Calabria, căpitan AC Milan

Citește și:

Fosta campioană a Italiei a retrogradat în Serie B » Riscă acum și falimentul

Messi, desemnat cel mai bun sportiv al anului 2022 la Gala Laureus

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează