INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  EUROPA LEAGUE

CHELSEA - ARSENAL 4-1 // Lyon merge în grupele Ligii Campionilor datorită rezultatului din finala Europa League! Cine sunt celelalte două beneficiare

FOTO: Reuters +6   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 30 mai 2019 00:35

Chelsea a câștigat finala Europa League contra lui Arsenal, scor 4-1 (Giroud '49, Pedro '60, Hazard '65 pen., '72 / Iwobi '69). Olympique Lyon va merge direct în grupele Ligii Campionilor în urma acestui rezultat.

  • Chelsea e calificată direct în grupele Ligii și va fi în prima urnă la tragerea la sorți. 

Olympique Lyon, ocupanta locului 3 în Franța la finalul acestui sezon,  ar fi intrat în turul trei preliminar din Liga Campionilor, pe ruta noncampioanelor, dacă „tunarii” ar fi câștigat Europa League.

Arsenal ar fi ocupat un loc automat în ediția următoare a celei mai prestigioase competiții din Europa. Eșecul a însemnat deblocarea traseului pentru Lyon. Francezii au beneficiat de aceeași conjunctură și sezonul precedent. Atletico Madrid, calificată deja în Ligă datorită poziției din LaLiga, a câștigat finala Europa League contra lui Marseille, scor 3-0. Lyon a mers astfel direct în grupele Ligii Campionilor și atunci.

Alte două beneficiare vor fi Istanbul Bașakșehir, ocupanta locului secund din Turcia, și LASK Linz, locul 2 din Austria, formații care vor intra în turul III preliminar în loc de turul II.

CHELSEA - ARSENAL 4-1 +7 FOTO

Citește și: 

Citește cronica finalei Europa League dintre Chelsea și Arsenal

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Nationala
Gică Popescu, prima reacție după atacul furibund al lui Ionel Ganea
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Superliga
Transfer de ultimă oră în Superligă » L-au adus pe noul Compagno: cine e „tancul” de 1,98 metri!
Lung Jr. s-a despărțit de Poli Iași » Semnează cu o echipă de play-off din Superliga
Superliga
Lung Jr. s-a despărțit de Poli Iași » Semnează cu o echipă de play-off din Superliga

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (1)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  30 Mai 2019, 07:34

foarte bine...era prea neinteresanta competitia stiindu-se ca in 5 din cele 8 grupe vor fi echipe din premier league. nu e fun deloc cand UEFA atribuie direct cate 3,4,5 locuri unor tari din vest pt. a face competitia mai atractiva din punctul lor de vedere.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează