INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FARUL - SHERIFF

VIDEO Tripleta cu care Gică Hagi vrea să tranșeze „dubla” cu Sheriff din Champions League: „Ei vor juca titulari!”

Adrian Mazilu va juca din primul minut în meciul cu Sheriff FOTO Imago
Adrian Mazilu va juca din primul minut în meciul cu Sheriff FOTO Imago

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 18:00 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 18:23

Campioana Farul este prima care intră în cupelor europene. Antrenorul campioanei, Gheorghe Hagi, a prefațat duelul european de miercuri contra moldovenilor de la Sheriff.

  • Farul - Sheriff, în turul I preliminar al Ligii Campionilor, se joacă miercuri, de la 20:30, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe DigiSport 1 și PrimaSport 1. Returul este programat pe 18 iulie.

„Să joci calificări de Champions League este o mare, mare provocare pentru noi. Întâlnim o echipă cu o experiență mult mai mare decât noi în Europa, o echipă care a făcut anumite schimbări, cu un antrenor italian care pune baza pe disciplină și pe tactică. Trebuie să fim atenți la toate detaliile. Cred că-i cunoaștem, sper să prindem o zi bună. Să nu uităm că avem două meciuri și suntem în stare să tranșăm această calificare încă din tur”, a declarat Hagi.

Întrebat despre problemele din lot, „principalul” echipei a anunțat că Ionuț Larie „nu este pregătit pentru acest meci din punct de vedere fizic. Are un singur antrenament cu echipa”.

Gică Hagi a anunțat cu cine joacă Farul în atac în meciul cu Sheriff Tiraspol

Din lot nu vor face parte nici Amine Benchaib, Nicolae Carnat și Constantin Grameni. „Trebuie să găsesc soluții de o echipă care să joace fotbal așa cum am făcut-o anul trecut. Contează să facem ambele faze bine pentru că stau bine în teren”, a mai declarat antrenorul de 58 de ani.

Fără șut pe poartă în meciul de Supercupă cu Sepsi, Hagi speră ca jucătorii din atac să se trezească la acest meci european: 

„Avem calități și putem face diferența! Sperăm să-i avem pe cei din atac care să facă diferența, nu cum a fost la Supercupă. Singurul scop al atacanților e să se demarce și să marcheze goluri! Alibec, Mazilu și Rivaldinho vor fi în atac mâine. Sali a jucat bine în Supercupă, dar vor juca ei. Scopul la fiecare meci e să arătăm bine și să câștigăm”.

Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
Liviu Ciobotariu la Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
Gică Hagi la Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)sportpictures.eu
Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
Supercupa României, Farul - Sepsi (sportpictures.eu)
+37 FOTO

Andrei Artean: „E o provocare pentru noi”

Mijlocașul Andrei Artean a făcut avancronica meciului cu Sheriff Tiraspol de la Ovidiu: „Un meci foarte frumos, o provocare pentru noi. Jucăm în Champions League și sper să facem un meci bun, chiar dacă venim după un meci slab făcut de noi în Supercupă. N-am arătat bine deloc”.

Despre adversar a spus că „este bun, l-am urmărit și cu siguranță va fi un meci greu”. Întrebat de absențele din meciul cu Sepsi, Artean a spus: „Dacă am făcut un meci atât de slab cred că s-a simțit... S-a simțit lipsa lui Larie! Cred că vom arătat altfel”.

Toată lumea a rămas cu impresia echipei care a bătut-o pe Real Madrid și pe Shakhtar. Au făcut transferuri noi, cu siguranță va fi un meci greu. E ceva nou pentru noi, o provocare și sperăm să reprezentăm România cu bine. Să-i facem fericiți pe oamenii care iubesc această echipă.

- Andrei Artean, mijlocaș Farul

Farul - Sheriff Tiraspol va avea VAR

UEFA a anunțat că în Champions League meciurile ar urma să beneficieze de video-arbitraj încă din turul 1 preliminar. În Europa League, introducerea VAR a fost amânată până în turul 3, iar în Conference League, competiția în care participă FCSB, CFR Cluj și Sepsi, video-arbitrajul va fi disponibil abia din play-off.

Detalii despre Sheriff Tiraspol, prima adversară a Farului

  • de 20 de ori campioană a Moldovei, de la înființarea clubului, în aprilie 1997
  • a câștigat ultimele 6 campionate de peste Prut
  • are un lot cotat la 13,3 milioane de euro
  • cel mai valoros jucător din lot este extrema stângă nigeriană Rasheed Akanbi (20 de ani). Africanul are o cotă de piață de 1,2 milioane de euro
  • este antrenată de italianul Roberto Bordin, tehnician care s-a aflat și pe lista lui CFR Cluj ca înlocuitor al lui Dan Petrescu
  • în sezonul trecut de cupe europene, Sheriff Tiraspol a participat în preliminariile Champions League, dar a fost eliminată de azerii de la Qarabag
  • Moldovenii au intrat apoi în grupele Europa League, clasându-se pe locul 3, într-o grupă cu Manchester United, Real Sociedad și Omonia Nicosia
  • Sheriff s-a calificat automat în play-off-ul Conference League, unde a eliminat-o pe Partizan, scor 3-2 la general
  • în „optimi”, tiraspolenii au fost eliminați de Nice, 1-4 la general
  • și-a disputat meciurile din sezonul trecut de cupe europene la Chișinău, din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina
  • în urmă cu două sezoane, Sheriff Tiraspol a participat în grupele UEFA Champions League, unde a învins-o pe Real Madrid în deplasare, scor 2-1. A mai învins-o și pe Șahtior Donețk, scor 2-0. A terminat pe 3 acea grupă, sub Real Madrid și Inter, și a mers în primăvara Europa League, unde a fost eliminată de Braga, la penalty-uri

Champions League - Preliminarii / Match Preview Farul - Sheriff

Citește și:

Au intrat buldozerele pe stadionul din Constanța! Imagini spectaculoase surprinse de reporterii GSP + cum va arăta noua arenă
CONSTANȚA
Au intrat buldozerele pe stadionul din Constanța! Imagini spectaculoase surprinse de reporterii GSP + cum va arăta noua arenă
Fotbalistul după care tânjește Gică Hagi: „Nu plâng după nimeni, dar s-a văzut cel mai acut că nu-l avem! De aici a plecat totul”
SUPERCUPA ROMÂNIEI
Fotbalistul după care tânjește Gică Hagi: „Nu plâng după nimeni, dar s-a văzut cel mai acut că nu-l avem! De aici a plecat totul”

Citește și:

Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
Superliga
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
A apărut discursul lui Mourinho cu care i-a cucerit pe jucătorii Generației de Aur: „Două lucruri din inimă vă spun”
Nationala
A apărut discursul lui Mourinho cu care i-a cucerit pe jucătorii Generației de Aur: „Două lucruri din inimă vă spun”
„Ți-am dat hârtie să pleci liber, du-te ACUM!” » Jucătorul de la FCSB l-a scos din minți pe Gigi Becali: „Sunt la cheremul tău?!”
Superliga
„Ți-am dat hârtie să pleci liber, du-te ACUM!” » Jucătorul de la FCSB l-a scos din minți pe Gigi Becali: „Sunt la cheremul tău?!”

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (6)
gazistu
gazistu  •  12 Iulie 2023, 11:55
Postat de blackseacoast pe 11 Iulie 2023, 18:50

Cel puțin șase goluri dau găgăutzii ! Și Farul zero,desigur.

DOAMNE FERESTE! te bucuri daca ar fi asa? :( 2-0 scor final. HAI FARUL !!

florinstanescu
florinstanescu  •  11 Iulie 2023, 21:32
Postat de Nae_4774 pe 11 Iulie 2023, 18:35

E f bine că Ghe.Hagi are un scop "măreț" în preliminarii, în campionatul intern spusese recent că nu are ambiții pt că "ăilalți" sunt mai buni. Rămâne de văzut dacă cei care deja știu, din gura marelui manager-antrenor, că nu au cine-știe-ce șanse în superligă, vor fi în stare să facă furori prin preliminariile ligii campionilor. Probabil că nu, dar mai au încă două ligi euro cu preliminarii...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bl0catu
bl0catu  •  11 Iulie 2023, 20:25

ca sa respectam adevarul, domnule ziarist, Farul a avut un sut pe poarta in supercupa, Alibec din lovitura libera respinsa de Nicsuly! dar suna mai bine nu a avut nici un sut pe poarta, este?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează