INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RAPID

EXCLUSIV // VIDEO Ionel Ganea vrea o mare surpriză în lupta la titlu: „Să strângă cât mai mulți ani fără să ia campionatul!”. Ce apreciază la Rapid și la Dinamo

Ionel Ganea
Ionel Ganea

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2024 17:49 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 19:01

Ionel Ganea, 50 de ani, speră ca U Cluj să învingă diseară FCSB și Neluțu Sabău să continue lupta pentru play-off. Nu consideră că FCSB se poate bucura din nou de câștigarea unui campionat. Și este de părere că Zeljko Kopic poate salva Dinamo.

Ionel Ganea, 50 de ani, s-a retras, momentan, din fotbal. S-a dedicat vieții de familie și fermei sale pe care o are într-o mică urbe la poalele Munților Făgăraș, așa cum a relatat într-un reportaj în Gazeta Sporturilor în primăvara 2023.

Ganezu' mai participă la meciurile de fotbal organizate de membrii Generației de Aur, acolo unde-și demonstrează din nou vechile calități și ambiția, ca pe vremea când era fie golgeterul Diviziei A sau învingea Anglia la Euro 2000.

Ionel Ganea prefațează U Cluj - FCSB: cine poate face diferența

Ardeleanul va urmări diseară, la televizor, meciul ce închide etapa #26 a SuperLigii, U Cluj - FCSB. Ca fost antrenor al "Șepcilor roșii", în urmă cu 11 ani, Ganezu' speră ca formația lui Ioan Ovidiu Sabău, fostul său coechipier, să se impună pentru a continua să spere la play-off.

Ioan Ovidiu Sabău, amuzat când a fost întrebat cine ar învinge la un meci de box între Dan Nistor și Alex Chipciu: „Fără gol marcat!” + Ce a sesizat la FCSB
U CLUJ - FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, amuzat când a fost întrebat cine ar învinge la un meci de box între Dan Nistor și Alex Chipciu: „Fără gol marcat!” + Ce a sesizat la FCSB

În plus, a fost mereu în cariera sa rivalul roș-albaștrilor. Fie că a fost la U Craiova, la Rapid, la Dinamo sau la Poli Timișoara.

"Mai mult pentru U Cluj este un meci important. Dacă vrea să mai aibă șanse la play-off. U Cluj a demonstrat în multe meciuri acasă că poate câștiga cu oricine, mai ales cu echipe de top. Dacă se mobilizează, poate învinge! Sunt Nistor și Chipciu, jucători ce pot face diferența, și cu FCSB", a explicat Ganea într-un interviu pentru GSP.ro.

Ionel Ganea vrea Rapid campioană: „Au rezolvat această mare problemă"

Fostul internațional este de părere că titlul intern nu este jucat, iar FCSB nu are de ce să savureze, deja, primul campionat câștigat după o pauză de 9 ani. Ardeleanul nu și-a ascuns simpatiile.

"FCSB campioană? Se mai joacă sezonul. Nu e campioană. Și Rapid, și CFR Cluj mai pot încurca FCSB. Cele două se vor bate de la egal la egal cu FCSB, este un avantaj pentru cele două ce vin din urmă.

Nu am nicio favorită la titlu, dar m-aș bucura foarte mult pentru Rapid dacă ar câștiga campionatul. Dacă ne legăm de ultimele rezultate, a arătat o formă bună, a reușit să remedieze problema cu apărarea.

Rapidiștii n-au mai primit multe goluri, e foarte important acest detaliu în lupta pentru titlu", a declarat Ionel Ganea.

Fost fotbalist în Grant, campion chiar, ardeleanul a fost, ulterior, vicepreședinte al grupării, apoi antrenor principal al giuleștenilor.

1999este anul în care Ganea a fost campion cu Rapid, fiind și golgheterul acelei ediții, 1998-1999, cu 28 de goluri

3trofee a cucerit fostul atacant cu Rapid, un campionat, o Cupă și o Supercupă

VIDEO Ionel Ganea și-a găsit liniștea în mediul rural

Ionel Ganea se amuză pe seama „centenarului" giuleștenilor

Ganezu' nu este în cele mai bune relații cu Gigi Becali, fostul mare atacant a fost contondent în câteva rânduri cu patronul FCSB. Cei doi n-au avut relații amicale.

"Cum mai suntem acum? Ne respectăm reciproc, atât. Din partea mea, FCSB să strângă cât mai mulți ani fără să ia campionatul! Glumesc, glumesc. Cum o vrea Dumnezeu, am făcut și eu o glumă. Clar mi-aș dori ca Rapid să câștige campionatul.

Mai ales că are centenarul, din nou. (râde) Păi, dacă s-a blocat lumea din cauza pandemiei un an, atunci centenarul ce trebuia sărbătorit în 2023 este acum, în 2024", a reacționat fostul internațional.

19goluri în 45 de meciuri a reușit Ganea pentru prima reprezentativă

Ionel Ganea speră în revirimentul lui Dinamo: „Mentalitatea lui i-a schimbat în bine pe jucători"

Ionel Ganea a contribuit și la câștigarea ultimului campionat din istoria lui Dinamo, în ediția 2006/2007. A făcut parte dintr-un trio exploziv în atac, alături de Claudiu Niculescu și Ionel Dănciulescu. Chiar dacă a jucat doar jumătate de sezon pentru roș-albi, a adunat 14 goluri în 24 de meciuri pentru "câini".

Ulterior, a fost director sportiv la Dinamo, apoi antrenor la echipa secundă.

"Mă bucur pentru Dinamo că a bifat două rezultate foarte bune, că a învins Farul și Oțelul. Echipa este pe o linie bună și se va salva, dacă va continua în acest ritm.

Antrenorul ăsta nou (n.red Zeljko Kopic) are o atitudine pozitivă și mentalitatea lui i-a schimbat în bine pe jucători", a mai spus Ganezu'.

34de goluri a marcat Ganea în Bundesliga pentru Stuttgart, în 107 meciuri, având și 12 assist-uri

3goluri a reușit fostul atacant în Premier League în 16 partide pentru Wolves

DINAMO - OȚELUL 3-1 / Željko Kopić, conferință de presă după victoria cu Oțelul: „Am fost foarte bine pregătiți”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Fotbalistul lui CFR Cluj, în tribună la meciul rivalei din oraș! Cum a fost surprins

EXCLUSIV // VIDEO Adrian Cristea știe cum poate câștiga FCSB titlul: „Nea Gigi să dea cât mai puține informații”. De ce nu crede încă în remontada lui Dinamo

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
creeperno534
creeperno534  •  19 Februarie 2024, 22:41

Amin!

VanBasten2000
VanBasten2000  •  19 Februarie 2024, 22:31

"Din partea mea, FCSB să strângă cât mai mulți ani fără să ia campionatul! Glumesc, glumesc. Cum o vrea Dumnezeu, am făcut și eu o glumă." Bine, Ganezule! Imi plac glumele tale inspirate dintr-un caz real. :)))))))

rocky3
rocky3  •  19 Februarie 2024, 20:18
Postat de iulix73 pe 19 Februarie 2024, 18:37

Abia ăsta e genul de cioban de care trebuie să te ferești în viață ! Și aici nu vorbim de prezența lui printre mioare ci de comportamentul lui grobian din teren și nu numai !

Ție îți plac în schimb ciobanii care au făcut pușcărie, este?:)))

Vezi toate comentariile (12)
Comentează