INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  NAPOLI - AC MILAN 1-1

Magic Mike Maignan, despre obiectivul stagiunii: „Important nu e să câștig Liga Campionilor, ci s-o fac mândră pe mama”

Mike Maignan, lăudat după prestaţia magică din partida Napoli - Milan. Foto: Imago Images
Mike Maignan, lăudat după prestaţia magică din partida Napoli - Milan. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 14:52 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 15:17

Napoli - AC Milan 1-1 | Mike Maignan (27 de ani) a apărat penaltyul lui Khvicha Kvaratskhelia (22) și a încasat gol abia în prelungiri de la Victor Osimhen (24), după o serie de 309 minute la Milan cu poarta închisă în Liga Campionilor.

Dacă Milan a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor, e, pe lângă meritul lui Rafael Leao, și datorită lui Maignan. „Magic Mike”, cum a fost deja poreclit în Italia, și-a recăpătat forma de dinaintea accidentării și închide poarta în fața adversarilor. Până la golul lui Osimhen din prelungirile partidei cu Napoli (1-1), primise numai două goluri în cinci apariții. 

Depășise 300 de minute consecutive cu poarta intactă în Liga Campionilor și a reușit marți să neutralizeze excelent și penaltyul executat de Kvaratskhelia, ghicind colțul în care gruzinul a trimis mingea.

Cutremur în prima ligă! Procurorii brazilieni suspectează că cel puțin 6 meciuri au fost ARANJATE
MECIURI TRUCATE
Cutremur în prima ligă! Procurorii brazilieni suspectează că cel puțin 6 meciuri au fost ARANJATE

Mike Maignan, lăudat de Gazzetta dello Sport: „Face diferența”

Maignan a devenit unul dintre liderii vestiarului, dovadă că la finalul partidei toată echipa a venit să-l felicite. A lipsit aproape cinci luni din cauza unei leziuni musculare, dar când s-a întors între buturile rossonerilor, păzite între timp de Tătărușanu, s-a simțit. 

Trupa lui Pioli este acum la trei pași de trofeu, numai că obectivul internaționalului francez de 27 de ani e altul: „Important nu e să câștig Liga Campionilor, ci s-o fac mândră pe mama”.

0,34 secundea fost timpul de reacție al lui Maignan la plonjonul cu care a parat lovitura de la 11 metri executată de Kvaratskhelia

Gazzetta dello Sport l-a notat cu 7 și a remarcat că „a oferit siguranță, ca de obicei, chiar dacă a fost mai puțin întrebuințat decât Meret. Mike este în prezent între primii trei goalkeeperi din lume. A dovedit că poate face diferența când contează și are o personalitate extraordinară”.

Oliver Giroud prelungește un an cu AC Milan

Chiar dacă a ratat un 11 metri în prima repriză, Olivier Giroud tot a marcat decisiv, după contraatacul nemaipomenit al lui Leao. Golul reușit la Napoli i-a adus și reînnoirea acordului scadent în vară: a semnat până în 2024, cu opțiune verbală pentru încă un sezon. 

La 36 de ani și jumătate, atacantul francez va juca și stagiunea viitoare în rossonero și va câștiga 3,5 milioane de euro pe an. Giroud a reușit 13 goluri și 6 assisturi la Milan în 2022-'23 în toate competițiile și 27 de goluri și 10 pase decisive în tricoul rossonero din 2021 încoace.

5 meciurifără gol primit a fost seria realizată la Milan în actuala Ligă a Campionilor de către Mike Maignan și Ciprian Tătărușanu

Citește și:

Lionel Messi ar putea salva Barcelona » Impact global de nivelul „Air Jordan”!

Luciano Spalletti acuză arbitrajele după eliminarea lui Napoli din Champions League

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează