INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Cristi Chivu semnează un contract valabil pentru un sezon!

Cristian Chivu (42 de ani), antrenorul celor de la Inter Primavera, va continua la cârma formației italiene pentru încă un an. 
Foto: Imago
Cristian Chivu (42 de ani), antrenorul celor de la Inter Primavera, va continua la cârma formației italiene pentru încă un an. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2023 09:15 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 10:39

Cristian Chivu (42 de ani), antrenorul celor de la Inter Primavera, va continua la cârma formației italiene pentru încă un an. 

Chiar dacă în luna aprilie se zvonea că fostul fundaș al naționalei ar putea fi dat afară de la clubul milanez, după ce înregistrase 6 meciuri consecutive fără victorie, fostul fotbalist va mai rămâne în nordul Italiei încă un sezon, scrie cea mai importantă publicație de sport din „Cizmă”, Gazzetta dello Sport. 

Pleacă sigur de la FCSB! Nu se mai simte bine la echipă și vrea să dea curs ofertei din Germania
FCSB
Pleacă sigur de la FCSB! Nu se mai simte bine la echipă și vrea să dea curs ofertei din Germania

Cristian Chivu continuă la Inter Primavera 

„Cristian Chivu va fi antrenorul lui Inter Primavera și în sezonul următor. Săptămâna trecută, înainte de finala Ligii Campionilor, românul s-a întâlnit cu noul manager al echipei de tineret, Massimo Tarantino, și și-a dat acordul să rămână pe banca lui Inter Primavera. 

Contractul care îl va lega de Inter până în 2024 va fi semnat în curând. Românul este fericit să continue munca începută la centrul Facchetti, dar și să antreneze jucători tineri. Bineînțeles că, în viitorul apropiat, se gândește să facă pasul la nivel de seniori, dar numai daca echipa care îl ofertează îi oferă condițiile optime să facă performanță. 

Deocamdată însă, el crede că experiența acumulată pe banca lui Inter l-a ajutat să învețe ca tehnician, chiar dacă, în acest sezon, în ciuda rezultatelor bune înregistrate pe final, a ratat calificarea în play-off-ul campionatului (trofeu pe care l-a cucerit în stagiunea 2021-2022). 

Dacă s-ar fi putut baza pe mai mulți jucători chemați de Inzaghi la echipa mare, precum Mattia Zanotti, Alessandro Fontanarosa și Valentin Carboni, atunci lucrurile poate ar fi stat diferit”, mai informează sursa citată. 

Inter Primavera, doar locul 7 în acest sezon de campionat 

După ce fusese amenințat cu demiterea, Cristian Chivu a pus pe picioare Inter Primavera pe finalul sezonului. Milanezii au legat din acel moment 8 meciuri consecutive fără înfrângere în campionat, dintre care 7 victorii, dar nu au „prins” poziția a 6-a, ultima care asigura calificarea în play-off, în dauna lui AS Roma. 

Celd două au avut același număr de puncte, 55, dar trupa din capitala Italiei a stat mai bine la rezultatul meciurilor directe, principalul criteriu de departajare. Romanii au câștigat în tur, 3-1, iar în retur cele două au remizat, scor 2-2. 

Cristi Chivu și-a început cariera de antrenor la juniorii lui Inter 

Cristi Chivu și-a început drumul în cariera de antrenor la grupele de copii și juniori de la Inter, în anul 2018. A avansat ușor-ușor, fiind avansat la echipele U17 (iulie 2019-august 2020), U18 (septembrie 2020-iunie 2021).

Din iulie 2021, Cristi Chivu este „principal” la Inter Primavera (categoria U19). A bifat 75 de meciuri pe banca italienilor, având un palmares de 36 victorii, 21 de remize și 18 înfrângeri. 

VIDEO. Ioan Becali, detalii fabuloase despre transferul lui Chivu la Roma: „Te duci în birou la Ronald Koeman, nu te pui în genunchi, nu te rogi”

Citește și: 

Răspunsul lui Joshua Kimmich pentru idolul său » Xavi îl vrea în locul lui Sergio Busquets

Șocul de la miezul nopții! L'Equipe anunță: PSG vrea să-l vândă urgent pe Mbappe! De ce s-a schimbat total situația

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  14 Iunie 2023, 14:56

ca jucator, are o medie de 21 de meciuri pe sezon.... cam alibi si pacali

fotbalminim00
fotbalminim00  •  13 Iunie 2023, 23:08
Postat de .iosif. pe 13 Iunie 2023, 11:54

Un Ciucă al antrenorilor. Mai mult de "ăăăă.. ăăăă.. ăăăă" nu scoți de la el

Domnu Iosif dar nu va suparati cate limbi vorbiti dvs?Pai baiatul Chivu e poliglot clar pe langa limba de lemn vorbita de dvs

fotbalminim00
fotbalminim00  •  13 Iunie 2023, 23:05
Postat de ionescugeorge77 pe 13 Iunie 2023, 14:45

...pe ce te bazezi ?...vorba personajului lui Marin Preda din Morometii ...stii de cine este vorba ?

ma bazez pe faptul ca nu apreciezi calitatea oamenilor despre care vorbesti,esti habarnist daca spui ca Hagi nu a facut nimic pentru fotbalul romanesc si esti si mai habarnist ca il critici pe Chivu care e la inceput de cariera si a luat-o de jos nu ca altii direct la nationala si ma bazez vorba lui Marin Preda pe faptul ca te bagi ca *** *** la fiecare articol despre cei doi,adica ai o frustrare mare!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează