INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTER

Ajuns al treilea portar la Bournemouth, Ionuț Radu poate schimba echipa în această iarnă » Cu cine negociază Inter

Ionuț Radu pleacă de la Bournemouth, foto: Twitter
Ionuț Radu pleacă de la Bournemouth, foto: Twitter

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 09:50 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 10:55

Ionuț Radu (26 de ani) a fost împrumutat de Inter la Bournemouth, locul 12 din Premier League, până la finalul sezonului, dar goalkeeperul român nu intră în calculele managerului Andoni Iraola.

Radu ar putea pleca din Europa să se dueleze cu starurile din Arabia Saudită, ținând cont de faptul că este al treilea portar al echipei din Premier League și nu are șanse prea mari la titularizare.

Oltenilor nu le-a venit să creadă că n-au primit penalty » Decizie controversată în Farul - FCU Craiova + verdictul specialistului: „Fault clar și penalty!”
Farul - FCU Craiova 1-0
Oltenilor nu le-a venit să creadă că n-au primit penalty » Decizie controversată în Farul - FCU Craiova + verdictul specialistului: „Fault clar și penalty!”

Inter, în negocieri cu Al-Shabab pentru transferul lui Ionuț Radu

Radu a apărat poarta lui Bournemouth în 5 partide, două în Premier League, trei în Cupa Ligii, iar Inter negociază cu Al-Shabab, locul 11 din campionatul Arabiei Saudite, un transfer al portarului, conform fcinter1908.it. Al-Shabab a fost antrenată în trecut de Marius Șumudică și are nevoie urgent de portar. Seung-Gyu Kim (33 de ani), portarul titular, s-a accidentat la Cupa Asiei.

Ionuț Radu e într-o situație foarte complicată la Bournemouth. Căpitanul naționalei de tineret la CE U21 din 2019, când am atins semifinalele competiției continentale, riscă să nu mai apară într-un meci oficial la formația sa până la sfârșitul acestui sezon.

Cum s-a ajuns în acest punct? De când s-a mutat în Premier League, împrumutat de Inter Milano în actuala stagiune, știa că va fi rezerva veteranului brazilian Neto (34 de ani, ex-Fiorentina, Juventus, Valencia, Barcelona).

Dar mai știa că va fi goalkeeperul numărul 2 și, dacă se accidentează sau e suspendat Neto, va intra el în poartă. Și că, indiferent în ce stare ar fi Neto, Radu e titular în Cupa Ligii, cel puțin, dacă nu și în Cupa Angliei.

Ionuț Radu, trei jocuri consecutive la Bournemouth: două în Premier, unul în Cupa Ligii

Totul a început exact cum era plănuit pentru Ionuț. A fost integralist în primele partide din Cupa Ligii, 3-2 cu Swansea (29 august) și 2-0 cu Stoke City (27 septembrie). Apoi, când Neto a suferit o leziune la gleznă, Radu a primit șansa lui. A prins două întâlniri complete de Premier League, plus alta de Cupa Ligii:

  • 28 octombrie: 2-1 cu Burnley (Premier).
  • 1 noiembrie: 1-2 cu Liverpool (Cupa Ligii).
  • 4 noiembrie: 1-6 cu Manchester City (Premier).

Bournemouth l-a rechemat pe Mark Travers. Iar Ionuț Radu a rămas numărul 3 în poartă

De atunci însă, a ieșit din calculele managerului Andoni Iraola. Nu doar că a revenit Neto, dar Iraola a făcut ceva la care Radu nu se aștepta. L-a rechemat la club pe irlandezul Mark Travers (24 de ani, 3 selecții la naționala țării sale), întrerupând împrumutul acestuia la Stoke City (dura din iulie), și nu doar atât.

L-a trecut pe Travers prima rezervă a lui Neto, iar „tricolorul" a căzut pe poziția a treia în ierarhia portarilor lui Bournemouth.

Ceea ce înseamnă că nici dacă se mai accidentează Neto nu va mai putea profita el, ci Travers. De aceea, speranțele ca Radu să mai joace în această jumătate de an până la Euro sunt extrem de mici.

Citește și alte știri:

Doi jucători noi înregistrați de Dinamo în ziua meciului cu Rapid » Fotbalistul care a contribuit la promovare a ieșit de pe listă!

Unul a „explodat”, celălalt e în abis! Diferență uluitoare înainte de Craiova - FCSB: cifrele nu mint!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează