INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Inter nu-l mai vrea pe Ionuț Radu » Ce urmează pentru portarul român după împrumutul la Auxerre?

Ionuț Radu, în tricoul lui Auxerre. 
Foto: Imago
Ionuț Radu, în tricoul lui Auxerre. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 13:20 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 15:10

Inter nu-l ia deloc în calcul pe Ionuț Radu (25 de ani) pentru postul de rezervă la Inter în sezonul viitor. „Nerazzurrii l-ar ceda definitiv la vară pentru a scoate bani din transferul lui”, anunță Tuttosport. 

Ionuț Radu nu mai e o soluție de viitor la Inter nici ca portar de rezervă. S-au convins nerazzurrii după gafa din meciul de la Bologna, care a influențat în bună măsura câștigătoarea titlului în sezonul trecut. Tocmai de aceea, goalkeeperul de 25 de ani a fost trimis ca împrumut la Cremonese, apoi a plecat la Auxerre, pentru a nu rămâne pe bancă. 

Internaționalul român se întoarce însă la vară la Inter, pentru că formația din Ligue 1 n-are opțiune de a-l cumpăra, nici dacă se salvează de la retrogradare (în prezent este pe locul 14, la un punct deasupra zonei roșii).

Răzvan Burleanu îl somează pe Gigi Becali: „Să dea numele a 3 arbitri cărora le-a dat bani și putem sta de vorbă”
FCSB
Răzvan Burleanu îl somează pe Gigi Becali: „Să dea numele a 3 arbitri cărora le-a dat bani și putem sta de vorbă”

Cota de piață a lui Ionuț Radu a scăzut de patru ori

„Inter nu vrea să-l păstreze pe Radu, care mai are contract până în iunie 2024, și ar vrea să-l vândă pentru a scoate bani din transferul lui", anunță Tuttosport. În prezent, cota lui pe Transfermarkt.de este de 3,5 milioane de euro, de peste patru ori mai mică față de 2019, când apăra foarte bine la Genoa. 

Ca rezervă de portar, Simone Inzaghi îi are la dispoziție pe Samir Handanovici (38 de ani) și Alex Cordaz (40), care n-ar fi exclus să prelungească, primul însă în condiții salariale inferioare. 

Pe lângă brazilianul Brazao, împrumutat la Spal, și sârbul Filip Stankovici, de două sezoane titular la Volendam. „Fiul lui Dejan are șanse să fie chiar prima rezervă la Inter, ce are mare încredere în el", explică agenția Fcinter1908.

Ionuț Radu s-a accidentat la încălzire cu Nantes

Ionuț Radu a prins 11 meciuri ca integralist în poarta lui Auxerre în 2023, după ce apărase în zece la Cremonese, în Serie A și în Cupa Italiei. Evoluțiile sale din Ligue 1 au fost bine văzute, el neutralizând și două penaltyuri și închizând buturile lui AJA în cinci rânduri. Premise ca Inter să obțină un preț bun la vară, când și Radu ar dori să găsească un club care să aibă încredere în el și să-l transfere definitiv. 

300.000de euro este salariul brut lunar al lui Ionuț Radu. Auxerre plătește însă doar 50.000, restul de 250.000 fiind suportat de Inter și Cremonese

Ajuns în 2013 la Inter, Radu a fost împrumutat de-a lungul timpului la formații precum Avellino, Genoa, Parma, Cremonese și acum la Auxerre, iar la nerazzurri a bifat doar 362 de minute din cinci apariții (la echipa Primavera a strâns 58 de partide, încasând 49 de goluri).

În prezent se recuperează după o leziune musculară la coapsă, suferită la încălzire, înaintea meciului cu Nantes, și din cauza căreia nu a apărat nici sâmbătă, cu Lille.

Citește și: 

Fanii lui Arsenal sunt convinși că arbitrul le va aduce noroc în meciul pentru titlu cu City » Dar ar putea avea o surpriză

Ultimatum pentru Carlo Ancelotti » Brazilienii îl așteaptă pe italian până pe 25 mai ca să-l pună selecționer

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close