INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Ionuț Radu, în Premier League » Prezentat oficial la Bournemouth: „Are experiența Italiei și Franței”

Ionuț Radu, prezentat oficial în Premier League // Foto: Twitter Bournemouth
Ionuț Radu, prezentat oficial în Premier League // Foto: Twitter Bournemouth

Articol de - Publicat joi, 27 iulie 2023 18:04 / Actualizat joi, 27 iulie 2023 18:43

Directorul executiv al lui Bournemouth, Neill Blake, l-a prezentat astăzi pe Ionuț Radu, împrumutat un sezon de la Inter Milano. Clubul englez are opțiune de transfer definitiv în 2024, pentru 8 milioane de euro.

Mutarea lui Ionuț Radu, anunțată de câteva zile, s-a confirmat astăzi. După ce a jucat în Serie A și Ligue 1, portarul în vârstă de 26 de ani este în Premier League.

Directorul sportiv al lui Bournemouth: „Ionuț Radu va fi un puternic concurent pentru Neto și Randolph”

Cedat sezonul precedent de Inter Milano la Cremonese și Auxerre, Radu a trecut vizita medicală și a semnat cu Bournemouth, fiind împrumutat pentru stagiunea 2023-2024. Clubul englez are opțiune de transfer definitiv în vara viitoare, pentru 8 milioane de euro.

A fost prezentat de directorul executiv al lui Bournemouth. „Radu are experiența campionatelor Italiei și Franței și va fi un puternic concurent pentru Neto și Darren Randolph”, a declarat Neill Blake.

Premier League este visul fiecărui copil. E cel mai înalt nivel, cel mai bun campionat din lume, vor fi multe diferențe față de Italia și Franța, diferențe de calitate și viteză. Vreau să fiu printre românii care au făcut diferența în Premier League

- Ionuț Radu, portar Bournemouth

Ionuț Radu, al 4-lea transfer al lui Bournemouth în această vară

Ionuț va fi al doilea goalkeeper al formației antrenate de spaniolul Andoni Iraola, după căpitanul brazilian Neto (34 de ani, ex-Fiorentina, Juventus, Valencia și Barcelona), dar înaintea irlandezului Darren Randolph (36 de ani, ultima oară la West Ham).

Este al 4-lea transfer al lui Bournemouth (locul 15 în sezonul trecut în Premier League), după Justin Kluivert (AS Roma), Milos Kerkez (Alkmaar) și Romain Favre (Lyon), ultimul fiind împrumutat imediat la Lorient.

Agentul lui Ionuț Radu confirmă transferul la Bournemouth: „Va juca în cel mai important campionat din lume. Sperăm să apere mult”
ANGLIA
Agentul lui Ionuț Radu confirmă transferul la Bournemouth: „Va juca în cel mai important campionat din lume. Sperăm să apere mult”

Ionuț Radu, primul meci la Bournemouth, sâmbătă, cu Atalanta

Radu ar putea debuta la roș-negri chiar sâmbătă, la amicalul de pe „Vitality Stadium" (11.300 de locuri) împotriva Atalantei.

În prezent, portarul este evaluat la 3,5 milioane de euro, potrivit site-ului Transfermarkt.de. A atins cea mai mare cotă a carierei în 2019 (15 milioane), când juca la Genoa și era considerat unul dintre cei mai valoroși goalkeeperi din Serie A. 

Citește și alte știri despre stranieri: 

Ianis Hagi debordează de optimism: „Mă simt cu adevărat puternic. Voi avea un sezon grozav”

Antrenorul lui Galatasaray a luat decizia în privința lui Olimpiu Moruțan » Unde va juca „tricolorul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
anonim91
anonim91  •  27 Iulie 2023, 23:42

Suntem multi sceptici cu privire la capacitățile lui I Radu ? Cred că ăștia de la Bournemouth l au luat așa la încercare. Ca un "pariu". Mai bine mergea undeva unde avea certitudinea că va juca constant.

matei007
matei007  •  27 Iulie 2023, 23:05

Ce tzeapa si-au luat englezii

dinamo100
dinamo100  •  27 Iulie 2023, 23:03

Nu stiu ce sanse are sa joace. Pacat ca e mai mereu imprumutat.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează