INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PISA - VENEZIA 1-1

video Meci de infarct la Pisa, decis de VAR! » Reporterul GSP a asistat live la o atmosferă electrizantă și relatează ce au făcut Rus, Moruțan și Marin

Pisa, formația românilor Adrian Rus, Olimpiu Moruțan (titulari) și Marius Marin (pe teren din repriza secundă), a remizat cu Venezia, scor 1-1 +8   FOTO
Pisa, formația românilor Adrian Rus, Olimpiu Moruțan (titulari) și Marius Marin (pe teren din repriza secundă), a remizat cu Venezia, scor 1-1

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2023 23:40 / Actualizat sambata, 18 februarie 2023 10:09

Pisa, formația românilor Adrian Rus, Olimpiu Moruțan (titulari) și Marius Marin (pe teren din repriza secundă), a remizat cu Venezia, scor 1-1, în runda cu numărul 25 din Serie B. Reporterul GSP Alexandru Barbu a fost prezent la meci și a transmis cele mai importante informații de la fața locului.

Avem o echipă întreagă în Serie B, nu mai puțin de 11 jucători. Azi, Gazeta i-a văzut la treabă pe „tricolorii” de la Pisa, Moruțan, Adi Rus - titulari - și Marius Marin, pe teren din minutul 46. Toți 3 intră în calculele lui Edi Iordănescu pentru preliminariile Euro 2024, care debutează luna viitoare. 

Meciul se anunța a fi unul interesant, disputat. Pisa trage la promovare, Venezia, mai jos în clasament, a câștigat ultimele două meciuri și e în formă. 

„Halucinant!” » De ce a fost anulat la VAR un gol din penalty în meciul lui Moruțan, Rus și Marin
SERIE B
„Halucinant!” » De ce a fost anulat la VAR un gol din penalty în meciul lui Moruțan, Rus și Marin

Pisa - Venezia 1-1 » Superduel în Serie B

Partida debutează cu siguranța lui Rus, două intervenții exacte, stoperul de 1,88m e implicat și la construcție, bate și faze fixe!, dar e prins de multe ori în spatele mingii pe atacurile oaspeților. Așa s-a întâmplat și la golul de 1-0 marcat de Antonio Candela, o contră în viteză a trupei lui Vanoli. 

+4 FOTO

Ceva mai în față, Moruțan e limpede cel mai înzestrat fotbalist al gazdelor din punct de vedere tehnic. Reușește driblinguri de finețe, majoritatea pe loc, dar nu are continuitate în acțiuni, nu poate să conducă mult timp balonul în condiții de adversitate și dispare des din joc. 

„Halucinant!” 

O gafă a lui Rus - a pierdut posesia în apropierea porții - declanșează un moment descris drept „halucinant” de un jurnalist italian prezent la masa presei. 

Gargiulo îl faultează în careu pe Tessmann, „centralul” Paterna acordă penalty, Pohjanpalo înscrie, dar arbitrul anulează reușita atacantului finlandez după ce revede faza la monitorul VAR. Motivul? A fost atinsă mingea de două ori în momentul execuției, procedeu nepermis de regulament. 

Ratangiul Gliozzi și show cu VAR 

După pauză, Pisa are 3 români în teren. Pentru că intră și Marius Marin, noul „creier” de la mijloc. 

Într-o atmosferă realmente electrizantă, elevii lui Luca D'Angelo preiau controlul. Moruțan iese în evidență, mai întâi leagă 2-3 driblinguri și trimite un șut cadrat, apoi îl servește ideal pe Gliozzi, neinspirat în fața lui Joronen. Câteva minute mai târziu, fostul mijlocaș de la FCSB i-a așezat pe cap balonul vârfului de atac, italianul a trimis peste. 

Pisa atacă în valuri, Rus e la mijlocul terenului, pe la Marin trec majoritatea baloanelor, Moruțan își tot schimbă poziția în față. Iar VAR-ul o mai ajută o dată pe Pisa. 

Daniele Paterna e chemat la margine să se uite la un posibil henț comis de Tessmann, se convinge, indică punctul de la 11 metri, tribunele explodează, dar același Gliozzi ratează! Nu s-a terminat! Încă o dată VAR! Joronen n-ar fi avut niciun picior pe linia porții. Gliozzi nu iartă a doua oară. 

Stadionul erupe, tremură la propriu, ritmul e excelent pentru un joc de Serie B, mult peste Lazio - CFR, de exemplu. Toți fanii Pisei sunt în picioare, așteaptă și golul doi. Care nu mai vine, astfel că echipa românilor urcă temporar pe 6 (duce în „sferturile” play-off-ului pentru promovare), în timp ce Venezia stagnează pe 13.

FINAL » Pisa - Venezia 1-1

Reporterul GSP Alexandru Barbu, corespondență de pe stadion de la Pisa - Venezia:

  • Final de meci.
  • min. 74: Gliozzi egalează dintr-un penalty acordat și reluat de VAR! Henț Tessmann, Joronen nu avea inițial niciun picior pe linia porții.
  • min. 63: Încă o conexiune Moruțan - Gliozzi: fostul mijlocaș de la FCSB îi așază mingea pe frunte, atacantul italian nu cadrează. 
  • min 51: După o ocazie ratată de Pohjanpalo, Moruțan îl lansează excelent pe Gliozzi, neinspirat în față.
  • min. 49: Moruțan își ia la mână adversarii, găsește un culoar de șut și nu ezită, dar Joronen se opune.
  • min. 46: Start în partea secundă. Marius Marin intră în locul lui Adam Nagy.
Adrian Mutu, agresiv după meciul cu Mioveni: „Voi numiți egalul pas greșit, haideți să nu exagerăm! Am fost dezavantajați de arbitraj!”
CS MIOVENI - RAPID 0-0
Adrian Mutu, agresiv după meciul cu Mioveni: „Voi numiți egalul pas greșit, haideți să nu exagerăm! Am fost dezavantajați de arbitraj!”
  • Pauză la Pisa.
  • min. 45: Pohjanpalo nu cadrează o finalizare din apropiere.
  • min. 35: Moment incredibil! Rus gafează, îl obligă pe Gargiulo să-l faulteze în careu pe Tessmann, „centralul” Paterna acordă penalty, Pohjanpalo înscrie, dar arbitrul anulează reușita oaspeților după ce revede faza la monitorul VAR. Motivul? Pohjanpalo a atins de două ori mingea în momentul execuției!
  • min. 26: Prima șansă mai bună a Pisei. Trasorul lui Sibilli trece puțin pe lângă.
  • min. 17: Apărarea gazdelor e făcută șah-mat de un contraatac splendid al celor de la Venezia, Candela deschide scorul.
  • min. 11: Rus mai „nimerește” o situație, îl deposedează pe Pohjanpalo, care scăpase singur spre poartă.
  • min. 10: Playmaker pe foaie, Moruțan se trage de multe ori în bandă, pentru a tăia cu „stângul” în centru.
  • min. 8: Adi Rus are o intervenție sigură, respinge cu capul un balon venit din flancul drept.
  • min. 1: A început meciul.
  • 21:35 » Galeria celor de la Pisa creează o atmosferă fantastică, toți sunt în picioare și cântă.
  • 21:30 » A început partida.
  • 21:15 » Aproximativ 8.000 de fani sunt așteptați azi la meci, potrivit informațiilor GSP.
Meci de infarct la Pisa, decis de VAR! » Reporterul GSP a asistat live la o atmosferă electrizantă și relatează ce au făcut Rus, Moruțan și Marin
Moruțan la încălzire
  • 20:52 » În aplauzele fanilor, fotbaliștii gazdelor ies la încălzire.
  • 20:45 » Portarii celor două formații au ieșit la încălzire, lumea se adună încet, încet în tribune, în special la peluză.

ECHIPELE DE START

Pisa: Nicolas - Calabresi, Hermannssson, Ad. Rus, Beruatto - Nagy, Gargiulo, Toure - Moruțan - Gliozzi, Sibilli
Antrenor: Luca D'Angelo

Rezervă, Marius Marin a intrat pe teren în minutul 46
Moruțan a fost înlocuit în minutul 81 cu Giuseppe Mastinu, Rus - integralist

Venezia: Joronen - Hristov, Ceppitelli, Svoboda - Candela, Tessmann, Jajalo, Ellertsson, Zampano - Pohjanpalo, Pierini
Antrenor: Paolo Vanoli

Meci de infarct la Pisa, decis de VAR! » Reporterul GSP a asistat live la o atmosferă electrizantă și relatează ce au făcut Rus, Moruțan și Marin
Foaia oficială de joc

Imagini din vestiarul arenei „Romeo Anconetani”, înainte de meci:

Cifrele românilor la Pisa în actuala stagiune

  • Adrian Rus » 13 meciuri
  • Marius Marin » 23 de meciuri
  • Olimpiu Moruțan » 24 de meciuri, 5 goluri, 7 assisturi

VIDEO. Ce îi lipsește lui Moruțan să facă pasul la un club important? Leo Grozavu: „Are aceeași problemă ca Ianis Hagi”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

EXCLUSIV // VIDEO Acționarul lui CFR, concluzii dure la GSP live: „Noi nu avem atacanți. Cu Debeljuh eram mai periculoși” + „Nu marcam nici dacă Lazio juca fără portar”

OFICIAL Maxim e „vultur”: a semnat astăzi pe 4 luni cu echipa uriașă din Turcia! Ce salariu va primi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
elefterie
elefterie  •  18 Februarie 2023, 08:03

Notele și caracterizările jucătorilor acordate de diverse publicații italiene (căutați în Google "pagelle Pisa Venezia") sunt cam de felul Marin 6,5 Moruțan 6, Rus 5,5. Cea mai mare notă de la Pisa o are portarul! Articolul GSP ar fi putut fi foarte bine ***) .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten
VanBasten  •  17 Februarie 2023, 23:20

Pisa Romena, Pisa Romena, Pisa Romena, Pizza Romana

Vezi toate comentariile (2)
Comentează