INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  NEWCASTLE - TOTTENHAM

VIDEO + FOTO Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii

Radu Drăgușin în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images +23   FOTO
Radu Drăgușin în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 mai 2024 14:46 / Actualizat miercuri, 22 mai 2024 17:21

Radu Drăgușin (22 de ani) a primit o nouă veste bună înainte de Euro 2024. Apărătorul român a fost titularizat a treia oară la rând de Ange Postecoglou (58 de ani) într-o partidă amicală din Australia dintre Newcastle și Tottenham, terminată cu victoria „coțofenelor”, 5-4 la lovituri de departajare, după 1-1 la finalul celor 90 de minute. Jocul-test a fost puternic contestat în Anglia, fiind catalogat drept inutil.

Deși sezonul s-a terminat în Premier League în urmă cu 3 zile, Tottenham a participat la un turneu amical în Australia, la Melbourne, și a jucat azi în compania celor de la Newcastle.

GALERIE FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Tottenham - Newcastle

Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Newcastle, foto: Imago Images
Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images
Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images
Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images
Radu Drăgușin, titular în Tottenham - Newcastle, foto: Getty Images
+19 FOTO

Spurs a terminat sezonul pe locul 5 și va evolua în grupele Europa League, în timp ce Newcastle s-a clasat pe 7. Radu Drăgușin a fost titular în partida care a avut loc în Australia.

Partida a fost găzduită de stadionul „Melbourne Cricket Ground”, cu o capacitate de 100.024 de locuri. La meci au fost prezenți 78.419 spectatori.

Radu Drăgușin, 71 de minute în amicalul Tottenham - Newcastle, în Australia. Ce notă i-au dat englezii

Cei de la Spurs Web i-au acordat nota 6 lui Radu Drăgușin pentru prestația din prima repriză a meciului amical cu Newcastle și i-au făcut o scurtă descriere: „Nu a avut probleme cu Isak sau cu orice alt jucător din atacul lui Newcastle”. Apărătorul a fost notat în media echipei.

Fundașul român a fost titularizat pentru a treia oară la rând de Postecoglou. Este o veste bună pentru selecționerul Edi Iordănescu, în contextul în care se apropie Euro 2024. Drăgușin a avut o prestație solidă, nu a greșit la golul primit de echipa lui. Newcastle a avut o acțiune rapidă în minutul 45, finalizată cu golul marcat de Isak.

Radu Drăgușin l-a înlocuit pe Romero, unul dintre concurenții săi pe post, iar managerul echipei a explicat faptul că argentinianul lipsește din echipă din cauza „motivelor personale”.

FINAL » Tottenham - Newcastle 1-1, 4-5 la pen.

Penalty-uri: Newcastle câștigă amicalul la loviturile de departajare, scor 5-4.
La finalul celor 90 de minute: Tottenham - Newcastle 1-1.
Au fost arătate 3 minute de prelungiri pentru această partidă.
Min. 71 - Radu Drăgușin a fost înlocuit de Postecoglou cu Tyrese Hall (18 ani). În continuare, scorul este egal, 1-1.
Min. 70 - Ocazie mare pentru Tottenham. Dane Scarlett a ratat o șansă importantă, însă lovitura sa de cap s-a dus pe lângă poartă.
Min. 58 - Bruno Guimaraes trimite un șut periculos de la marginea careului, pe jos, însă Brandon Austin e la post.
Min. 47 - Sarr a încercat un gol spectaculos după ce a șutat de la 60 de metri, însă Pope a fost atent și a reținut balonul.
Tottenham a efectuat patru schimbări la pauză. Au ieșit Van de Ven, Pedro Porro, Bentancur și Maddison și au intrat Phillips, Abbott, Skipp și Devine.
Newcastle a făcut două schimbări. Au ieșit Joelinton și Isak și au intat White și Wilson.
Ora 13:58. A început repriza a doua dintre Newcastle și Tottenham. Scorul este egal, 1-1.

VIDEO. Golul de 1-1 din Tottenham - Newcastle, autor Alexander Isak

VIDEO. Golul de 1-0 din Tottenham - Newcastle, autor James Maddison

Pauză în Tottenham - Newcastle, 1-1.
Min. 45 - GOL Newcastle! Alexander Isak a fost omul potrivit la locul potrivit, a preluat mingea, care a fost deviată în careu, și l-a învins din interiorul careului pe Austin, 1-1.
Min. 40 - Mingea ajunge la Brennan Johnson, care a trimis un șut pe centrul porții, dar Pope a respins.
Min. 32 - GOL Tottenham! James Maddison deschide scorul pentru Tottenham. Apărarea lui Newcastle a fost permisivă, mingea a ajuns la jucătorul lui Spurs, care a rămas singur cu portarul și a trimis calm în poartă.
Min. 24 - James Maddison expediază un șut de la marginea careului, puțin pe lângă poarta lui Pope.
Min. 14 - Jocul este controlat de Newcastle. Posesia aparține trupei lui Howe, însă ocaziile importante lipsesc în acest moment al partide.
Min. 3 - Heung-Min Son a trimis un șut puternic, blocat de un apărător al lui Newcastle
Min. 1 - A început meciul de la Melbourne.

Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii
Tottenham, foto: X

Tottenham - Newcastle, echipele de start

Tottenham (4-3-3): Austin - Porro, Drăgușin, Van de Ven, Emerson - Maddison, Bentancur, Sarr - Kulusevski, Son, Johnson
Rezerve: Vicario, Abbott, L. Black, A. Devine, J. Donley, Gil, T. Hall, Kyerematen, A. Philipps, Y. Santiago, D. Scarlett, O. Skipp, Whiteman
Antrenor: Ange Postecoglou

Newcastle (4-3-3): Pope - Trippier, Krafth, Burn, Hall - Joelinton, Guimaraes, Anderson - Almiron, Isak, Barnes
Rezerve: Gillespie, Ashby, Charlton, De Bolle, A. Diallo, Hernes, Kuol, A. Murphy, J. Murphy, Parkinson, Thompshon, Turner-Cooke, J. White, C. Wilson
Antrenor: Eddie Howe

Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii
Atmosferă din Australia, de la Newcastle - Tottenham, foto: X

Newcastle va juca al doilea meci amical vineri, contra celor de la A-Leagues All Stars, din Australia. Pentru trupa lui Radu Drăgușin este singurul meci amical din acest turneu.

Newcastle - Tottenham, un amical care a stârnit controverse în Anglia: „O nebunie!”

Alan Shearer, legenda lui Newcastle, a rămas uluit de programarea acestor partide amicale: „Îți poți imagina că un jucător care se pregătește de Copa America sau Euro poate să facă asta? E o nebunie! Mie nu mi-ar fi plăcut deloc. Este o nebunie pentru Newcastle să joace miercuri cu Spurs acolo și vineri alt meci”, a spus Shearer, potrivit BBC.

Campionatul European debutează pe 14 iunie, în timp ce Copa America 6 zile mai târziu. Decizia organizării acestui turneu amical vine în ciuda îngrijorărilor privind numărul de meciuri pe care îl joacă fotbaliștii pe parcursul unui sezon. Eddie Howe, managerul lui Newcastle, a descris turneul din Australia drept „o ocazie genială” de a lua contact cu fanii fotbalului din acea zonă.

„Cred că este important să ducem mai departe numele lui Newcastle cu fiecare ocazie pe care o avem. Este dificil dacă pleci doar în vacanță în acea zonă (n.r. Australia), dar să joci atât de curând după momentul aterizării.. Acesta va fi cel mai dificil lucru pentru noi”, a adăugat el.

Managerul lui Drăgușin, Postecoglou, a explicat faptul că expunerea și veniturile sunt un element-cheie al deplasării în Australia, dar a recunoscut faptul că ar fi fost complicat să participe în alt moment al sezonului:

„Dacă am fi avut în față un meci mai important probabil am fi refuzat să participăm. Nu cred că este oricum ideal, dar fiecare situație este unică. Am avut o discuție cu jucătorii destul de devreme și au înțeles de ce facem asta”, a precizat și Postecoglou, pentru sursa citată.

Pentru Tottenham va urma un alt turneu amical, în Coreea de Sud, care va avea loc în perioada iulie-august. La începutul lunii august, la Seul, va avea loc amicalul de lux cu Bayern Munchen.

VIDEO. Mircea Lucescu a participat la antrenamentul Generației de Aur: „Le-am zis să fie pregătiți, ceilalți cu siguranță vor fi”

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (3)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  22 Mai 2024, 16:36
Postat de Trotsky pe 22 Mai 2024, 13:31

2 fundasi centrali de picior stang, interesant experiment al australianului

Mai mult nu poate si nici nu stie, sărăcuțul… …

Trotsky
Trotsky  •  22 Mai 2024, 13:31

2 fundasi centrali de picior stang, interesant experiment al australianului

Final_Judge
Final_Judge  •  22 Mai 2024, 13:11

E ok ca banul sa fie prioritar, in majoritatea situatiilor, intr-un bussiness, ba da' chiar in toate situatiile sa dicteze DOAR banul chiar e bataie de joc la adresa tuturor celor din fnomen si mai ales a fotbalului insusi.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează